Pójście w stronę rożnych w tym spotkaniu wydaje się bardzo rozsądne. Obie ekipy grają ofensywnie, więc z pokryciem linii nie powinno być większego problemu. Kolejny raz idę w stronę Brazylii. Ze Szwajcarią mieli 7, Kostaryką 10, z Serbią 9, a Meksykiem 8. Panama z Belgią miała 3, Tunezja 2,
Anglia 7,
Japonia 6.
Brazylia z łatwością dostaje się pod pole karne przeciwnika, szybko wyprowadza piłkę, a defensywa Belgów pewnie nie raz się pogubi i desperacko wyekspediuje piłkę za końcową linię boiska. Myślę, że minimum 6 powinni mieć, ale atakuję też wyższą linię, która może być na styku, jednak uważam, że po takim kursie warto spróbować.
Brazylia over 5,5 rr @1,85 Totolotek
(
Brazylia miała 8 rzutów rożnych w meczu)
Brazylia over 7,5 rr @3,60 Totolotek
Co do końcowego rezultatu wydaje się, że
Brazylia jest lepiej poukładana i mimo problemów kadrowych (brak Casemiro, wątpliwy występ Douglasa Costy, słaba forma Gabriela Jesusa) jest faworytem tego spotkania. Belgowie mają z przodu Lukaku, Hazarda i Mertensa, ale tak jak kilku użytkowników zauważyło problemem jest środek (Witsel i Carassco), którzy nic nie grają. Postawa defensywy momentami też pozostawia sporo do życzenia. Trener Belgów pewnie zrobi jakieś zmiany, ale nie ma na tyle dobrych piłkarzy defensywnych, by cały mecz przetrzymać ataki Brazylijczyków. Jeśli Belgowie chcą to wygrać to muszą pójść na wymianę ciosów coś jak w meczu
Francja vs
Argentyna. Wcale mnie nie zdziwi jak szybko strzelą gola. Jeśli taki scenariusz będzie miał miejsce to wydaje mi się, że Brazylijczycy są w stanie zdobyć dwie bramki bez większych problemów, a może i więcej.
Brazylia over 1,5 bramki @2,10 Totolotek
Wynik 1-2
E:
Belgia zaskoczyła Brazylię armatami z przodu i odniosło to pozytywny skutek. Tyły dzisiaj wyglądały znacznie lepiej niż w ostatnich meczach, ale w drugiej połowie już brakowało sił, więc skupili się wyłącznie na bronieniu rezultatu z minimalnymi podrygami z przodu.
Brazylia za mało wrzutek, a za dużo bezsensownego kiwania pod polem karnym rywala, gdzie łatwo tracili piłkę czy nabijali nią rywali. Ten mecz pokazał jak ważnym zawodnikiem jest Casemiro i jak trudno załatać jego brak. W końcówce pojawiły się nerwy i brak pomysłu na składną akcję. Brakowało wykończenia. Mecz sam w sobie dobrze się oglądało.