sumada90
Forum VIP
Dziś już ostatni pojedynek z serii Gran Derby w tym sezonie. Za nami już trzy z nich - szkoda tylko, że zamiast rozmowy o piłce wynikły z nich przepychanki słowne na temat zachowania piłkarzy, trenerów, sędziów. (Dzisiejszy mecz sędziować będzie De Bleeckere, co w oczach Mourinho jest pewnie zagrywką przeciw niemu ???? )
Jak sam Mourinho powiedział tuż po środowym meczu na Bernabeu karty są już praktycznie rozdane. Odrobić dwie bramki na Camp Nou jest moim zdaniem niemal niewykonalne patrząc na sytuację obu ekip. Real zagra bez Ramosa i Pepe, więc defensywa ze sporymi brakami. I tak Królewscy nie mają czego bronić, więc gdyby trenerem nie był Mourinho to byłbym przekonany o ofensywnym ustawieniu drużyny podczas wieczornego meczu. Patrząc na przewidywany skład wg madryckiej Marki wydaje się, że gra Realu opierać będzie się na skrzydłach i dośrodkowaniach, bądź długich piłkach na wysokiego Adebayora. W środku Ozil, który w dotychczasowych meczach między tymi zespołami nic nie pokazał, oprócz tego, że się szybko męczy.
Jeśli chodzi o Barcelonę to do składu zostali powołani Iniesta i Abidal, co mnie szczególnie cieszy. Jak mówią lekarze jest on przygotowany kondycyjnie na 100%, schudł tylko trochę. Nie wiadomo jeszcze czy zagrają w tym meczu choćby kilka minut.
Moją uwagę przykuł typ związany z Villa na ten mecz.
Kto strzeli więcej bramek Villa - Benzema 1 2,90 Unibet
Z tym typem jednak wstrzymam się do wieczora, najlepiej byłoby zobaczyć, czy przewidywane składy się potwierdzą. Villa po długim kryzysie strzeleckim powoli wychodzi z dołka. Mecz na Santiago Bernabeu bardzo mi się podobał w jego wykonaniu. Gola co prawda nie strzelił ale pokazał się z naprawdę dobrej strony. Co więcej, dziś Real musi zaatakować, co daje więcej miejsca na urwanie się obrońcom i mam nadzieje że coś ustrzeli. Co do Benzemy to wydaje mi się, że im dłużej nie będą mogli strzelić gola tym mniej będą mieli na to szans, a Karim wchodzący z ławki to jeszcze mniejsze szanse.
Co zaś do typów na kartki: uważam, że mecz albo będzie łagodny i zespoły postarają się pokazać że to rywal jest tym "złym" albo będzie rąbanka jakiej w ciągu tych trzech meczów jeszcze nie było:grin: