Sevilla - Molde
typ: Sevilla over 2.5 @ 1.82
Unibet
Molde w fazie przygotowań do sezonu. Wracają do gry w marcu a to powoduje że jeszcze nie są w pełni gotowi do rozpoczęcia zmagań w poważnych rozgrywkach.
Ole Gunnar Solskjaer nie jest według mnie typem stratega, który potrafi przeciwstawić się takiej marce jak Sevilla. Owszem, pokonywali po drodze Fenerbahce czy Celtic ale mimo wszystko, nijak ma się to do kolejnej fazy rozgrywek. W dodatku Molde bardzo kiepsko radzi sobie w meczach kontrolnych. Widać że szukają formy, ale jak to bywa w tej fazie przygotowań, potrzeba czasu na uporządkowanie pewnych spraw.
Sevilla broni tytułu. W lidze prezentuje stabilną i dobrą formę. U siebie pokonywali Barcę, Real czy też Juventus. Na własnych śmieciach są najgroźniejsi i to u siebie zdobywali wszystkie punkty w fazie grupowej Ligi Mistrzów. Każdy kto interesuje się PD wie na co ich stać i nie widzę w tym meczu taryfy ulgowej dla gości. Myślę że w pierwszym spotkaniu zapewnią sobie awans z tej pary i nie pozostawią złudzeń przeciwnikowi. Nastąpią pewnie zmiany w składzie, ponieważ sam Unai Emery po meczu z Las Palmas powiedział, że widać u swoich podopiecznych zmęczenie, ale jestem zdania, że kto by nie wystąpił w tym meczu, to i tak te 3 bramki drużyna Sevilli jest w stanie strzelić.
Kadra Sevilli:
Sergio Rico, David Soria, Coke, Diogo, Rami, Kolo, Carriço, Escudero, N'Zonzi, Cristóforo, Banega, Iborra, Krohn-Dehli, Reyes, Vitolo, Konoplyanka, Juan Muńoz, Kevin Gameiro y Fernando Llorente
St. Etienne - Basel
typ: BTS @ 1.98
Unibet
Do składu gospodarzy wraca Roux a to dla mnie ważna informacja ponieważ Nolan w
LE radzi sobie bardzo dobrze. Strzelił dwie bramki a przy trzech asystował zaś w kontekście wszystkich rozgrywek jest on najlepszym asystentem w ekipie z Francji.
Zieloni kręcili dobre wyniki w fazie grupowej. 1:1 z Lazio, 3:0 z Dnipro, 2:2 z Rosenborgiem pokazują że nie bagatelizują tych rozgrywek. W lidze u siebie zarówno strzelają jak i tracą bramki. Mocniejsze ekipy znajdowały drogę do bramki Saint-Étienne a do takich zaliczam również FC Basel.
Ci zaś rozpoczęli niedawno rundę rewanżową w swojej lidze. Zaczęli ją bardzo dobrze, bo od dwóch zwycięstw - 3:0 z Luzern oraz na wyjeździe 4:0 z Grasshoppers. Trzon odpowiedzialny za strzelanie pozostał i to jest dla mnie najważniejsze. Basel o dziwo radziło sobie lepiej w fazie grupowej na wyjazdach niż na własnym stadionie. Wygrali wszystkie trzy spotkania - 1:2 z Fiorentiną, 0:2 z Belenenses czy 0:1 z Lechem Poznań.
W takim wypadku sądzę, że zobaczymy co najmniej po jednej bramce z każdej ze stron.
Fiorentina - Tottenham
typ: BTS @ 1.91
Unibet
O sile ofensywnej obu drużyn nie trzeba chyba pisać. Tottenham jest w życiowej formie. Wyniki mówią same za siebie. Ostatnia wygrana z City w lidze tylko to podsumowuje. Fiorentina wraz z Napoli mają najwięcej strzelonych bramek na własnym stadionie. Ostatnia wygrana z Interem, szczęśliwa bo szczęśliwa, ukazuje charakter tej drużyny. Bardzo dobrze radzą sobie na własnym obiekcie. Rok temu, mniej więcej o tej samej porze obie te drużyny spotkały się na tym samym etapie rozgrywek. Jedyną różnicą jest to że pierwszy mecz był wtedy rozgrywany w Anglii. Padł wynik 1:1. W rewanżu zwyciężyła Fiorentina i to ona awansowała do dalszych rozgrywek. Dziś liczę na bramki z obu stron bo ma je kto strzelać. Defensywy nie są do końca aż tak szczelne więc BTS jest według mnie dobrą opcją na ten mecz.
Oprócz tego:
Sparta Praga - Krasnodar typ: BTS @ 1.91
Unibet
Augsburg - Liverpool typ: 2 @ 2.12
Unibet