Wreszcie, w końcu, zbliża się nowy sezon
NFL. Minęło pół roku bez
NFL i zaczyna się pół roku z futbolem!
Przez trzy sezony tego tematu, raz byliśmy na plusie, raz na minusie i raz na minimalnym minusie. Tym razem chcę zrobić plus i dzielić się dobrymi typami. W zeszłym roku za dużo razy dałem się ponieść emocjom. Chodzi o zbyt częste granie "grubasów" oraz wdawanie się w niepotrzebną dyskusję i tłumaczenie się z typów. Teraz będzie inaczej. Podchodzę do tematu z chłodną głową. Nie będzie w tym roku instytucji "Grubasa", który zostanie zamieniony na typ kolejki. Będzie to jak można się domyśleć typ, który będę uważał za najpewniejszy. Nie będzie to natomiast oznaczać, że jest to typ 10/10 na który można stawiać domy. W ramach ciekawostki dodam tylko, że wpisując w Google "Gucci Mane
NFL" najpierw natraficie na linki forumowe, a dopiero później na linki dotyczące tego, że Gucci Mane wystąpił w half-time show jakiegoś meczu. Ciekawe.
Kolejna nowość.
CFL czyli Canadian
Football League. Futbol z trochę innymi zasadami - bramką na goal linie, 15 jardowym end zonie, 110 yardowym boisku, możliwości ruszania się przed snapem aż 4 graczy, 12-osobowe składy. Szersze i dłuższe boisko niż w futbolu amerykańskim. Nie jest to jednak inny sport, tylko futbol na lekko zmienionych zasadach. Z uwagi na to, że ten sezon jest czwartym moim sezonem, gdy interesuję się
CFL, to postanowiłem dzielić się swoimi typami również z tej ligi, gdyż w tym sezonie przewidywanie wyników z Kanady idzie mi naprawdę dobrze. Więcej o
CFL możecie przeczytać na Wiki czy obejrzeć na YT.
Nie będzie tu natomiast typów na kończący się na szczęście preseason
NFL oraz typów na NCAA czyli rozgrywki akademickie, gdyż po prostu się tym nie interesuję.
Pierwszy typ nowego sezonu już w ten weekend. Będą to typy na
CFL. Zapraszam do
obserwowania mojego tematu, gdyż teraz, gdy nie ma działu VIP, trudniej znaleźć dany temat.
4. sezon
NFL z Guccim uznaję za otwarty i w weekend zapraszam po typ #1.