No to zaczynamy drugą połowę regular season. Postanowiłem napisać analizę, bo dawno nie było. Szybko to leci. Jutro w nocy ostatnie derby Bay Area, czyli spotkanie sąsiadów z dwóch stron mostu - Oakland Raiders i San Francisco 49ers przed przenosinami Raiders do LV. Bilanse drużyn wskazują, że w tym sezonie nie będzie walki o wysokie cele, no może o wysoki draft pick, ale to nie znaczy, że dziś będzie nudno. Wręcz przeciwnie.
Na pewno duży najazd fanatycznych kibiców Oakland, którzy wykorzystują każdy mecz przed przenosinami Najeźdźców do Las Vegas. I znaczy on dla nich wiele. Każdy zawodnik to podkreśla. Wiedzą jak ważne jest to dla kibiców z Oakland. Motywacja, myślę, że będzie wśród Raidersów.
W Raiders nie ma już Coopera, nie ma Macka, Lynch jest na injury reserve więc braki są spore. Ale nadal mamy Dereka Carra, który w zeszłym tygodniu zdobył 4 TD w tym jeden rushem (pierwszy w karierze). W 49ers istny szpital. Nie ma oczywiście Garroppolo, ale kontuzjowany jest również jego backup Beathard, który Bradym czy Rodgersem bynajmniej nie jest. Jego status to questionable. Dużo wskazuje na to, że zagra dopiero trzeci w depth charcie QB w osobie "jakiegoś" Nicka Mullensa. Questionable jest główny RB Niners, Breida. Podobnie jak trzeci RB. Więc 2/3 walczy z kontuzjami. "Q" również przy osobie Garcona najlepszego receivera SF. Być może zagrają, ale gra z kontuzją, po ograniczeniu w treningach, przy takim wyniku drużyny, nie wiem czy trener się zdecyduje. Nie jest to mecz o życie. Nie wiadomo też czy wystąpi inna gwiazda 49ers czyli Sherman. Prawdopodobnie zabraknie pierwszego safety Tartta. No po prostu szpital.
Dużo będzie zależeć od Carra. Myślę, że jest w stanie wygrać ten mecz, być może ostatni w sezonie, bo ten team idzie w stronę przebudowy, ale dla kibiców jest cholernie ważny i jego nie można oddać, tak jak miało to miejsce w meczu z Colts gdzie 2 razy prowadzili a mimo to przegrali. Sporo będzie też zależeć od tego kto z zawodników ze statusem questionable zagra, ale koniec końców to ważniejszy mecz dla gości. Na nich mamy też większy, przyjemny kurs dlatego wchodzę w zwycięstwo.
Ostatnie derby w Bay Area, kibice Raiders uważani za jednych z najbardziej fanatycznych (ustępując Eagles) zasłużyli, żeby ten ostatni mecz Oakland Raiders z przeciwnikiem zza miedzy, a właściwie zza mostu wygrali.
U nas była zmiana czasu, tam jeszcze nie, więc mecz po 1 w nocy.
#83 - Oakland Raiders @ San Francisco 49ers
Typ: Oakland Raiders @ 2.16 -
Unibet