Całe forum wie, że pamięć i wiedzę Ty masz najlepszą we wszelkich tematach, jakie istnieją.
Co do Twojej wypowiedzi. Naprawdę uważasz, że Jarek może być zabezpieczeniem dla Michelsena, czy coś źle odczytałem?
Brawo Neutralny masz 100% racji , nalezało mi się czasem jestem strasznie głupim kutafonem
Myślę , że Lublin zdaje sobie sprawę, że ten sezon jest największą szansą dla nich na sprawienie niespodzianki - juniorzy powinni być najlepsi w Polsce (pierwsza
trójka średnich to zapewne będzie Kubera oraz lubelska para). Do tego mają jednego lidera, który pojedzie prawdopodobniej wszędzie na podobnym poziomie (Łaguta) oraz typowych "domowinków" Michelsena , Miesiąca (obaj lepsza jazda w domu niż na wyjazdach - zwłaszcza jeśli chodzi o umiejętność jazdy na domowym owalu). Podobnym zawodnikiem był Jamróg w poprzednim sezonie - super spisywał sie zwłaszcza w końcówce na Wrocławskim torze a znacznie gorzej na wyjazdach. Brakuje im obytych zawodników na obcych torach i tu widzę rolę Jara przede wszystkim(to co pisze Rodzyn7).Moze dużo wnieść w parkingu.Będzie jedynym zawodnikiem Lubelskiej druzyny , który objechał ostatnich kilkanaście lat na wszystkich torach.
Michelsen - zycze mu zeby dalej sie rozwijał - super fajny zawodnik , ale wydaje mi się że nie utrzyma średniej na poziomie 10 (9,93 wg SF rok 2019)
Paweł Miesiąc - kontuzja na starcie i nie wiadomo czy to też nie przyczyniło sie do tego transferu - tez cięzko mu będzie utrzymać 7,5 w tym roku
Kuba Jamróg rok temu miał tu 2,w(walczył z Michelsenem o 1 miejsce) 2,2*, 0 - powinien u siebie być gwarancją ok 7/8 pkt
Matej - niewiadoma jak dla mnie numer 1
No i Jarek , nie Neutralny nie myślę, że będzie zabezpieczeniem dla Michelsena (pozycja Duńczyka jest niepodważalna) - Michelsen musi byc drugą/trzecią strzelbą zespołu jeśli Motor chce awansowac do play-off.
Nie pamiętam od lat żeby była tak wyrównana siódemka zespołów w lidze - poza Lesznem, Wrocławiem i ZG wszyscy się wzmocnili !! Każdy z 4 zespołów dorzucił do składu jakiegoś zawodnika - więc kluczem do awansu powinien być komplet domowych wygranych, obowiązkowe wygranie w Rybniku i .....to moze wystarczyć jeśli bonusy sie dobrze ułożą . 16 pkt plus 3/4 z bonusu może dać awans.
Poprawcie mnie jeśli źle zapamiętałem - ale w Lublinie wiele zalezało od tego z jakim numerem zawodnik startował w zeszłym roku bardzo mocno - pierwsze dwa biegi / starty wygrywali zawodnicy z pól wewnętrznych po czym Pawełek startował w 3-4 biegu i odsypane pola zewnętrzne niosły . Potem równanie i znowu podobny cykl a im bliżej końca spotkania tym zewnętrzne były lepsze .
Przerzuciłem kilka spotkań ich i tam nikt nie miał stałego numeru , rotacja numerami była potęzna nawet Paweł Miesiąc spod 5-ki jechał.
Juz na sam koniec mały hołd dla kogoś kto miał wizję tego zespołu w ostatnich 3 latach - osoba odpowiedzialna tam za transfery wykonała niesamowitą pracę. Najpierw : AJ i Lambert , Potem wyrwanie Łaguty Mrozkowi , postawienie na Michelsena (objawienie i chyba najtańszy zawodnik w pierwsej 20-stce średnich zeszłorocznych) - teraz refleks i znów zagrania na nosie Mrozka (swoja drogą oni chyba strasznie Mrozka w Lublinie nie lubią)
PoZdro
ps: Neutralny obiecuję, że nie będę juz wszystkowiedzącym głupim palantem
przynajmniej postaram sie
Ja do 4-ki typuję : Leszno, Częstochowa, Grudziądz i chciałbym Zielona Góra