>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Temat z analizami Łyżeczką a nie chochlą

rytelson 110,5K

rytelson

Użytkownik
Typ #3#

Tallon Griekspoor vs Hamad Medjedovic
Typ: Taloon Griekspoor
Kurs: @1.83
100j.

ATP Cincinnati 21:30, II runda. Kursy rozłożone niemal po równo, może z delikatnym wskazaniem na Tallona. Zgadzam się z tym bo jest w mojej ocenie lepszym tenisistą od Serba. Holender słaby występ w Toronto (I runda), w Baastad trochę lepiej (ćwierćfinał). Serb powrócił po urazie i w pierwszej rundzie dość gładko pojechał z Kovacevicem, który mnie zawiódł "bezpłciową" grą, stąd Serb miał łatwiejsze zadanie. Dziś mam nadzieję, że Holender zagra "swoje", czyli szybko i agresywnie, co nie da Hamadowi tylu argumentów, co dał Amerykanin w poprzedniej rundzie. Przede wszystkim Serb nie jest regularny w swojej grze i po dobrym meczu liczę, że przyjdzie ten słabszy..

Ostatnia edycja:
rytelson 110,5K

rytelson

Użytkownik
Typ #4#

Alexander Kotzen vs Ryan Dickerson
Typ: Ryan Dickarson
@1.75
100j.

ITF Huntsville, 23:20, I runda. Chyba troszkę Kotzen jest przeceniany przez bukmacherów, bo to nie jest jego nawierzchnia. Ten turniej rozgrywany jest na "mączce", co daje delikatny handicap Dickersonowi. Kotzen na mączce zagrał raptem 16 z 230 meczów w karierze. Dickerson coś tam sobą prezentuje. A to ćwierćfinał ITF a to półfinał (wszystko w lipcu i sierpniu). Wygląda na to, że jest w gazie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1476
rytelson 110,5K

rytelson

Użytkownik
Typ #5#

Musetti/Sonego vs Gonzalez/Molteni
Typ: Gonzales/Molteni 2:0
Kurs: @2.45
100j.

ATP Cincinnati, 18:30, I runda, debel. Daleko mi do teorii spiskowych, jednak splot zdarzeń wokół tego meczu nie pozwala przejść obok niego obojętnie. Po pierwsze ogranie Włochów i ich rywali. Nie powiem, że Włosi to kompletni amatorzy w grze deblowej, jednak razem grali dosłownie "naście" meczów, przy blisko dwustu meczach rywali. Jako osobne jednostki grają po 10-12 meczów na sezon więc ciężko stwierdzić, że grę podwójną traktują priorytetowo. Druga sprawa - motywacja. O ile para Gonzalez/Molteni "żyje z debla" o tyle Włosi z singla, a tu polegli w I rundzie, odpadając z turnieju głównego. Stąd wniosek, że ich motywacja do gry podwójnej może być niewystarczająca. Dodatkowo Sonego to triumfator z zeszłego roku turnieju w Winston Salem, który od przyszłego tygodnia a do tej pory Sonego od French Open "reprezentuje biedę" w swojej grze. Także nie warto ryzykować w deblu, zwłaszcza że WS już za tydzień.

rytelson 110,5K

rytelson

Użytkownik
Typ #6#

Felix Auger Aliassime vs Benjamin Bonzi
DW 1:2
@5.75

ATP Cincinnati, 20:00, 1/8 finału. Typ ryzykowny, szalony, liczę na dużą dawkę szczęścia. Z mojego doświadczenia, z moich obserwacji - Felix ma zaburzenia emocjonalne. Jak mu coś nie wyjdzie to się krzywi, coś marudzi pod nosem itp. Rok temu też zaszedł tu do 1/8, także swoje zrobił i może wyluzuje w negatywnym tego słowa znaczeniu. Vis a vis Benjamin Bonzi, który w tym turnieju gra serio bardzo fajny tenis. Przekonał się o tym Tsitsipas, Musetti oraz Arnaldi, których Bonzi wyeliminował wcześniej, sprawiedliwie po 2:1. Od pewnego czasu w świecie tenisa dzieją się rzeczy nieoczywiste, niedorzeczne i mało prawdopodobne, zatem czemu dziś ma być gładko?

Ostatnia edycja:
rytelson 110,5K

rytelson

Użytkownik
Typ #7#

Jannick Sinner vs Felix Auger Aliassime
Aliassime set @2.75
100j.

ATP Cincinnati, ćwierćfinał, 21:00. Polowania na wysoki kurs ciąg dalszy. To, że Sinner to murowany faworyt chyba nikomu mówić nie trzeba, uważam nawet iż to faworyt do zwycięstwa w całym turnieju. Opisywanie jego gry mija się z celem bo wychwalanie go byłoby oczywiste. Jedynym jego minusem jest to, że Aliassime mu nie leży - 3 potyczki i 3 w dupę. Jak wczytamy się w szczegóły to faktycznie, dwie z nich były 3 lata temu, co znacznie obala mój argument, co nie zmienia jednak faktu, że ich pojedynki są zawzięte i nieoczywiste. Auger mi osobiście wydaje się zawodnikiem nieregularnym. Z zawodnikami z "czołówki" ma niekorzystne wyniki, jednak wczoraj zagrał bardzo przyzwoicie z Bonzim i to jest dla mnie takie "światełko w tunelu", wierzę że tego seta wyrwie Sinnerowi.

Ostatnia edycja:
rytelson 110,5K

rytelson

Użytkownik
Aleksandar Kovacevic v Filip Misolic
Aleksandar Kovacevic @1.60

ATP Winston Salem, 21:15, II runda. Pojedynek między ziemniakiem (Misolic) a niezbyt zrównoważonym w swoich czynach i nieprzewidywalnym Kovacevicem. Próba w stronę Amerykanina bo jednak te "gorsze" turnieje ATP są prekursorem dobrych wyników u Kovacevica. Pisząc "gorsze" mam na myśli ATP 250. Przykładem niech będzie Los Cabos (lipiec) czy challenger w Dominikanie, gdzie Amerykanin odnosił sukcesy. Większe turnieje mu nie leżą. Misolic to jak napisałem "ziemniak". W lutym miał przebłysk na Teneryfie, gdzie przegrał w finale z Carreno Bustą. Na początku lata dobre a nawet badzo dobre występy na "clay", jednak teraz trochę obniżył loty. Jak Kovacevic nic nie odwali to będę zadowolony.

Ostatnia edycja:
rytelson 110,5K

rytelson

Użytkownik
Shintaro Mochizuki v Jurij Rodionov
Shintaro Mochizuki @1.55

US Open, kwalifikacje, 17:00. Wydaje mi się, że trochę zlekceważył tego Szlema austriacki tenisista. Przed nim wolał grać challengery na mączce(w Europie) niż przyzwyczajać się do nawierzchni twardej. Pewnie jego preferencja tej nawierzchni wzięła górę i raczej nie wiąże z US Open wielkich oczekiwań. Mochizuki natomiast przyleciał na amerykańskie korty już w lipcu. Rozpoczął amerykański tour od kreczu w challengerze, potem Toronto, Cincinnati aż zakończył przygotowania półfinałem CH. W mojej ocenie jest on faworytem zarówno pod względem gry jak i mentalnego podejścia. Jedyną bronią Rodionova może być serwis, który na tej nawierzchni odgrywa dość istotną rolę a Mochizuki mistrzem returnów i obrony niestety nie jest.

Ostatnia edycja:
rytelson 110,5K

rytelson

Użytkownik
Jerome Kym v Michael Zheng
Michael Zheng @1.62

US Open, kwalifikacje Q2, 19:30. Sytuacja podobna do wczorajszej, bowiem też uważam, że Kym nie do końca profesjonalnie podchodzi do tego Szlema. W lipcu i sierpniu grał sobie na mączce w Europie, kompletnie zlekceważył jakiekolwiek przygotowanie do gry na nawierzchni twardej, do której ma warunki, bo to blisko dwumetrowy chłop. Wczoraj w pierwszej rundzie kwalifikacji dostał "ziemniaczora" którego ograł na spokojnie dopiero w 2gim secie, bowiem w pierwszym o wygranej decydował TB. Do mocnych stron Szwajcara należy serwis, którym wczoraj kąsał rywala, notując 11 asów. Dziś jego przeciwnikiem będzie 21 letni Amerykanin - Michael Zheng, który mimo dalekiego miejsca w rankingu notorycznie pnie się w górę. Obecnie zajmuje najwyższe miejsce w karierze i jako młodzian odnosił znaczące sukcesy. W 2022 roku grał w finale Wimbledon Jr. W 2021 roku jako student Delbarton School wygrał mistrzostwo stanowe. Ma warunki do tej nawierzchni, gra tu (w Ameryce) często i z sukcesami. Liczę, że w tym roku wreszcie przejdie kwalifikacje, po dwóch nieudanych podejściach. Do trzech razy sztuka.

Edit. Kym od wtorku na Czelka w Hiszpanii więc może tam wyfrunie.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom