Panie i panowie, czas ruszyć dział tenisowy tak jak wspomnieli poprzednicy.
Anderson vs Herbert - over 36,5 gemów - 1.48 Fortuna
Dwóch panów, którzy mają dobry serwis, zwłaszcza afrykanin Anderson. Kevin wydaje się że wciąż nie jest w optymalnej formie, ale gdzie ma coś ugrać jak nie na Wimbledonie. W związku z powyższym zastanawiałem się nad zwycięstwem tego pierwszego, ale Herbert ostatnio też udowadniał, że potrafi się przeciwstawić, zwycięstwa na trawie choćby z Monfilsem, Coriciem czy Kudlą.
4 sety raczej na lajcie pokrywają te linię, a nawet jest mała szansa na pokrycie przy 3:0.
Giron vs Lopez - Lopez win - 1.24 BETFAN
Dla mnie "pewniak". Feliciano wygrał turniej w Londynie pokonując Fuscovicsa, Raonica, Augera i Simona (mocni rywale wg. mnie na w ostatnim czasie, na tej nawierzchni), do tego bilans na trawie 80-42 pokazuje, że grać na niej potrafi, nie wyobrażam sobie, żeby miał tutaj przegrać. Giron ma małe doświadczenie w grze na trawie, nie widzę żeby w przeszłości mierzył się z choć trochę tak wymagającym rywalem jakim jest teraz Hiszpan.
Chaczanov vs Kwon Soon - Chaczanov win - 1.26 BETFAN
Obym nie żałował, ostatnio zaklinałem Rosjanina, kiedy przegrał mecz uskarżając się na bóle pleców. Jest to trochę niewiadoma, ale trudno - zaryzykuję i posłucham przeczucia. Czysto sportowo wydaje się, że Karen nie powinien mieć problemów z pokonaniem młodego Koreańczyka, do tego dochodzi doświadczenie. Kwon Soon nie rozegrał wielu meczy na trawie, porażka z Humbertem, który wydaje mi się najlepszym z jego dotychczasowych rywali, a zarazem jedynym, który prezentuje jakiś poziom na pograniczu challenger/
atp. Chaczanov przegrał ostatnio dwukrotnie z Berrettinim, który złapał formę życia oraz z Djokovicem (nie liczę przegranej ze Schwartzmanem na pokazówce). Poza tym pokonywał słabszych rywali.
Kudla vs Jaziri - Kudla win - 1.12 BETFAN
Ok, kurs bardzo mały, ale nie widzę innej opcji niż win Denisa. h2h 2:0 dla Kudli, Jaziri ostatnio bardzo słaba forma, nie zagrał żadnego meczu na trawie w tym sezonie, Kudla rozegrał 12 spotkań na trawie w czerwcu. Bez zbędnego rozpisywania się.
Djokovic vs Kohlschreiber - Djokovic -1,5 seta handicap - 1.10 BETFAN
Kolejny bardzo niski kurs, ale wolałem nie "ryzykować" z 3:0 dla Djoko, a jednak do AKO dokleję 1.10.
Po pierwsze - jestem bardzo uprzedzony do Niemca, do tego słaba forma w ostatnim czasie, 2 mecze na trawie, 2 przegrane przeciwko Johnsonowi oraz Kecmanovicowi. Djokovic zakładam że będzie chciał szybko przejść przez pierwszą przeszkodę.
Hurkacz vs Lajovic - over 33,5 gemów - 1.46 Fortuna
Hubert o dziwo aż tak mocno faworyzowany, bardzo mocno mu kibicuję i życzę aby awansował do kolejnej rundy, natomiast myślę że kurs jest troche przesadzony, stąd poszukam szansy na niewielki over gemowy. Hubert wygrał 2 spotkania na trawie przed Wimbledonem, co może napawać lekkim optymizmem, ale wcześniej forma była dość niewiadoma bez dużego optymizmu. Panowie grali ze sobą raz pół roku temu na twardej nawierzchni, Hubert wygrał 2:1 po kreczu Lajovica w 3 secie.
Arnaboldi vs Karlovic - Karlovic win - 1.23 BETFAN
40 latek przeciwko 31 latkowi z Włoch. Powoli trzeba będzie przestać stawiać na Ivo z racji wieku, jednak tutaj gra na zawodnika, który z pewnością nie uważa trawy za swoją ulubioną nawierzchnię, jest on przeciętniakiem, na którego myślę że serwis i doświadczenie w takich rozgrywkach powinno wystarczyć.
Gunneswaran vs Raonic - Raonic -1,5 seta handicap - 1.13 BETFAN
Krótko - Raonic ma świetny serwis i jest zawodnikiem o 2 klasy lepszym od Hindusa, stąd 3:0/3:1 dla Milosa, do tego słaba forma zawodnika ze wschodu.
Carballes Baena vs Kecmanovic - Kecmanovic win - 1.64 Fortuna
Hiszpan to "ziemniak", natomiast Kecmanovic mimo swojego młodego wieku (19 lat) przekonuje mnie do siebie. Bilans na trawie w tym roku 6-4 (przegrana 3 dni temu w finale w Turcji z Sonego, do tego przegrane z Chaczanovem, Sousa i Struffem a więc dobrymi rywalami.) Serb pokonał w Turcji Munara, Humberta, Troickiego i Thomsona. Carballes Baena rozegrał 5 meczów na trawie w tym sezonie, bilans 2-3.
Edmund vs Munar - Edmund win - 1.16 BETFAN
Zacznijmy od Munara - nigdy nie wygrał żadnego spotkania na trawie (bilans 0-5). Edmund gra u siebie, fakt że też szuka optymalnej formy, ale nie ma teraz lepszej okazji na to niż właśnie Wimbledon. Wygrał spotkania z Evansem, Norrie. Przegrał z Fritzem (triumfatorem Eastbourne) i z Tsitsipasem. Munar 7 ostatnich meczów przegrał, do tego ta nawierzchnia - dlatego gram Edmunda do AKO.