>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Boks - typy z analizami

S 1,3M

Stefan445

Znawca - Boks
Caroline Veyre - Delfine Persoon

Trochę zaspałem z tą galą Salita Promotions, na szczęście śpi też sts i jako jedyny trzyma kurs w okolicy 2 na Caroline Veyre, a więc stawiając w roli delikatnej faworytki Persoon. Belgijka Persoon jest byłą dwukrotną mistrzynią świata w lightweight, jednak ostatnio była nią w 2019 roku, kiedy to straciła tytuł na rzecz Katie Taylor. Na przestrzeni lat walczyła ze wszystkimi najlepszymi zawodniczkami w swoich kategoriach wagowych, posiada imponujący rekord 50 zwycięstw przy tylko 3 porażkach. Ma już jednak 41 lat i od kilku lat pozostaje mało aktywna, tocząc często jedną, a maksymalnie 2 walki w roku. Widać wyraźnie że z każdą kolejną walką zwalnia; Alycia Baumgardner np deklasowała ją wyraźnie i Delfine skorzystała z okazji żeby wypisać się z tej walki po przypadkowym zderzeniu głową pod koniec 4 rundy. Caroline Veyre sama nie jest najmłodsza, bo ma już też 37 lat, ale jest zdecydowanie świeższa, mniej naznaczona przez ciężkie boje na przestrzeni lat i jest po prostu szybsza na nogach. Ma duże doświadczenie z ringów amatorskich gdzie na przestrzeni lat trochę medali zdobyła w mniej i bardziej prestiżowych turniejach wieńcząc karierę jako olimpijka z Tokio (z Rio wyeliminowała ją kontuzja). Oglądałem kilka jej pojedynków i przeszła test oka. Dobrze porusza się na nogach, czuje dystans i składa ładne kombinacje. Dziś w nocy przekonamy się o tym, czy ma charakter mistrzyni. Walka jest o wakujący tytuł WBC w Super Feather. Największe szanse Persoon upatruje w tym że była już mistrzynią, ma doświadczenie i w obliczu szansy na zdobycie tytułu na ukoronowanie kariery może sięgnąć głęboko, do ostatnich pokładów woli walki i wyszarpać to zwycięstwo. Jednak od strony czysto bokserskiej, na ten moment kariery w której znajdują się obie zawodniczki, to Veyre ma przewagę. Duże znaczenie będzie miało również to że walka odbędzie się- jak już wspomniałem- na gali Salita Promotions, czyli grupy która reprezentuje Caroline Veyre. Liczę na to, że tym typem przełamię złą passę. Pozdrawiam.

Typ: Caroline Veyre zwycięstwo @2.05 STS

Nawet nie chce mi się pisać o tym starciu- strasznie brzydka walka. Ważne, że na zielono

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +5160
xavi90 381,6K

xavi90

Znawca - Boks
Zaproponowane do wyróźnienia:
+2
Jutro mamy całkiem ciekawą galę w Rosji z walką wieczoru w której stawce jest tymczasowy pas WBA Bridger. Georgiy Yunovidov zdobył go w ubiegłym roku, pokonując Evgeny Romanova co dosyć mocno wywindowało jego karierę w górę, ale to był raczej łatwy skalp bo Romanov, wprawdzie mocne nazwisko Rosyjskiego boksu ale był definitywnie past-prime. Przed tą walką znokautował go nieznany Chińczyk. Yunovidov to jeden z wielu dobrze wyszkolonych bokserów Rosyjskich, z niezłą karierą amatorską ale na zawodowych ringach równia pochyła. To bokser wybitnie techniczny, bez mocnego ciosu ale ma wyraźnie problem z pięściarzami którzy presują- kiedyś był na deskach z Argentyńskim journeymenem Robuttim a przed czasem przegrał z Arslan Yallyev'em który znokautował go pojedynczym ciosem. Po wspomnianej walce z Romanovem stoczył jeszcze jedną walkę, w ubiegłym roku pod koniec października, na gali IBA gdzie walczył z Chrisem Thompsonem, pięściarzem pochodzącym z RPA który dzielił ring z paroma mocnymi nazwiskami ale szału kompletnie nie robił. A tymczasem Thompson tą walkę wygrał, zdecydowaną jednogłośną decyzją na dystansie 8 rund, przy czym pod koniec walki to Thompson szedł mocno do przodu i kto wie czy jakby walka nie potrwała jeszcze trochę to Yunovidov przegrałby to przed czasem. W każdym razie jutro dostaje rywala który nie ma prawa mu stylowo 'leżeć', wprawdzie to kategoria bridger więc nie będzie to prawdziwy cieżki (jak np Yallyev który miał 115 kg) ale wciąż zawodnik usposobiony wybitnie ofensywnie- Vartan Arutyunyan to ciekawe nazwisko bo ma ledwo 26 lat, za sobą mocna kariera amatorska (około 300 pojedynków) i co warte odnotowania: Vartan pare lat temu był na obozach przygotowawczych z Anthony Joshuą a do tej walki przygotowywał się w Dubaju sparujac m.in z Lawrence Okolie. Tak więc sporo w niego inwestowano i wydaje się że tak niestabilny pięściarz o wątpliwej kondycji i możliwie 'szklanej' szczęce jak Yunovidov, nawet mimo faktu że jest sporo wyższy to powinien mieć spory problem z ofensywą młodszego i dobrze rokującego pięściarza. 12 rund to bardzo dużo więc zakładam że jest zdecydowanie value w wygranej przed czasem Arutyunyana.

V.Arutyunyan przez KO/TKO @3,50 STS

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1774
xavi90 381,6K

xavi90

Znawca - Boks
Jeden typ na dzisiejszy wieczór (chociaż kusi ta kolejna gala Zuffa żeby spróbować tam jakiś większy kurs)- wprawdzie to typ raczej bardziej życzeniowy i z założeniami które raczej mnie powstrzymują od grania tego typu zakładów ale całkiem solidny kurs mnie ostatecznie przekonał. A nie lubię grać przeciwko 'lokalnym' pięściarzom a takim jest dziś Tumi Phillips, był on nawet na jakimś meczu piłkarskim gdzie w przerwie reklamował dzisiejsze wydarzenie. Tyle że z tego co o nim wiadomo to absolutnie żaden prospekt, 5-0 rekord, bez żadnej wygranej przed czasem, zdaje się bez żadnej kariery amatorskiej a przede wszystkim z przepchniętym werdyktem w ostatniej walce gdzie rywalem był journeyman Yomer Medrano (obecnie rekord 5-4) i ten miał Tumiego na deskach w 2 rundzie. Wprawdzie Tumi Phillips sparowal m.in z Harlemem Eubankiem ale jego rywal nie pozostaje mu dłużny. Ross Driscoll ma udukomendowaną karierę amatorską na może nie elitarnym poziomie, ale całkiem solidnym z blisko 60 walkami i jest regularnym sparingpartnerem solidnego Leigh Wood'a który za tydzień też ma bardzo ciekawą walke. Driscoll ma ofensywny styl boksowania i wprawdzie (tak jak wspomniałem na początku) nie jestem fanem grania wygranych przez KO/TKO w niskich kategoriach wagowych i przeciwko 'stronie A' (chociaż też bym tu nie przesadzał- obaj są niepokonani i obaj należa do grupy Top Tier która organizuje tutaj galę wiec nie wydaje mi się że Phillips będzie jakoś szczególnie faworyzowany) ale jednak mamy tutaj aż 10 rund (obaj mieli dotychczas pojedynki max 6cio rundowe) bo w stawce jakiś pas Brytyjskiej Wspólnoty. Liczę na to że Phillips szybko się wypompuje (a to typ 'mięśniaka') i skoro był bardzo słaby w ostatniej walce to Driscoll będzie miał tutaj atuty żeby skończyć tą walkę przed czasem.

R.Driscoll przez KO/TKO @3,75 Betclic

Otrzymane punkty reputacji: +326
Do góry Bottom