>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie 2025

Na kogo oddasz głos w 2 turze wyborów prezydenckich?

• 1. Trzaskowski Rafał

Głosy: 52 28,4%
  • 2. Nawrocki Karol

Głosy: 107 58,5%
  • 3. Nie idę głosować

Głosy: 24 13,1%

• Wszyscy głosujący
    183
  • Poll closed .
Status
Zamknięty.
G 20,2K

gabry5

Użytkownik
STS

Oficjalnym zwycięzcą według PKW będzie Karol Nawrocki -TAK @3.

W tych wyborach typowanie szło mi delikatnie mówiąc słabo. Ale przy takich wynikach exit polls to jest bet który ma spore value. I ja go gram.
Ja wolę zagrać Rafał Trzaskowski +50,3 za 2,5 w STS wynik exit poll. We wszystkich badaniach exit poll do tej pory w historii Polski kandydat rządowy zawsze był niedoszacowany i miał wyższy wynik. Daniel Pers w swoim podcascie w piątek mówił, że w 2020r. Ipsos miał wynik exit poll 51-49% dla Dudy (i tak się skończyło), ale podali o 21.00 do telewizji wynik 50,4 do 49,6%.

E 1,1K

evnt

Użytkownik
Ja wolę zagrać Rafał Trzaskowski +50,3 za 2,5 w STS wynik exit poll. We wszystkich badaniach exit poll do tej pory w historii Polski kandydat rządowy zawsze był niedoszacowany i miał wyższy wynik. Daniel Pers w swoim podcascie w piątek mówił, że w 2020r. Ipsos miał wynik exit poll 51-49% dla Dudy (i tak się skończyło), ale podali o 21.00 do telewizji wynik 50,4 do 49,6%.
stawiałes już moze? Mają jakiś limit?

M 15,1K

mcz

Użytkownik
Karol Nawrocki - Następny prezydent 1.9 betclic

Typ antyżyczeniowy. Uważam, że wyborcy Brauna a przedewszystkim Mentzena zadecydują o wyniku. Nic nie zwiastuje tego żeby elektorat Mentzena tłumnie opuścił II turę a to jest koszmarny omen dla Trzaskowskiego.(A z tego co czytam teraz w necie to Mentzen niejednoznacznie ale poparł Nawrockiego w swoim wideo) Przy mobilizacji ok. 85% elektoratu Mentzena ( a taką zakładam JA przy uśrednieniu różnych prognoz i która i tak jest optymistyczna dla Trzaskowskiego) procent jego głosów jaki potrzebuje Trzaskowski do zwycięstwa to ok. 17% (źródło) - to bardzo trudny do osiągnięcia pułap. Sami widzieliście jakie poruszenie wywołało piwo z Mentzenem i jaka krytyka na niego spadła.

Powodów do optymizmu Trzaskowski może szukać w takich wskaźnikach jak m.in rejestracja wyborców za granicą która zawsze korelowała z ogólną wysoką frekwencją. Mianowicie wczoraj padł rekord - za granicą oficjalnie zarejestrowało się blisko 700tys wyborców, a to by zwiastowało hiperfrekwencję. Tak czy siak frekwencja z 2023 musiałaby być przebita, żeby Trzaskowski wygrał - moim zdaniem to nierealne, zakręcimy się w okolicy 70%.

Na koniec kilka słów odemnie. Uważam, że zawiedliśmy jako naród jeżeli taka postać jak Nawrocki ma realne szanse na zwycięstwo. W każdym innym normalnym kraju taki kandydat jak Nawrocki byłby skończony a kontrkandydat wygrałby bezpieczną przewagą kilku punktów procentowych. Nie wspominając o tym, że gdyby kandydat spod szyldu PO zrobił choćby promil tego co zrobił Nawrocki to ani media ani wyborcy nie zostawili by na nim suchej nitki, a sam w pierwszej turze notowałby takie same poparcie jak Kidawa-Błońska 5 lat temu. Kaczyński śmieje się swoim wyborcom w twarz wystawiając takiego kandydata ale on wie że może już wszystko.

Teorie o "domknięciu systemu" pokazują jak bardzo zawiódł polski system edukacji. Ci sami ludzie którzy dzisiaj piszą że nie można dać pełni władzy rządowi, sami głosowali na Dudę w 2020 gdy PiS rządził MONOPARTYJNIE, a gdy wygra Nawrocki to w 2027 pójdą tłumnie zagłosować na PiS i Konfederacje. Przynajmniej przestańcie się oszukiwać i pchać takie spiny bo to jest żałosne. Tu nie chodzi o żadne "domknięcie systemu" tylko o to by nie rządzili "tamci" tylko "nasi". Koalicja 4 partii ze wszystkich stron kompasu politycznego nie może wypuścić najprostszych ustaw z parlamentu do podpisania przez prezydenta bo sama się blokuje już w sejmie.

odwrócony latepoll, pierwszy raz w historii IPSOSu

Otrzymane punkty reputacji: +1136
RBR1one 694,3K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Dziekujemy panie premierze, ze na ostatniej prostej wlaczyl sie pan do kampanii wyborczej. Tak jak mowilem wiekszosc Polakow mimo wszystko ma poglady prawicowe wiec jak sobie wzieli lewicowego Rafalka i to tak skrajnie lewicowego to nie dziwne, ze przegral.

1748818289222.jpeg

Otrzymane punkty reputacji: +1389
paga 49,5K

paga

Użytkownik
Bez zbędnego p.
Jeszcze musi bardzo dużo wody w Wiśle upłynąć, żeby tak skrajnie lewicowy polityk wygrał w Polsce wybory.
Jedno zdanie, a specjaliści rozkładają w TVN-IE sytuację na czynniki pierwsze.

Cabron 140,3K

Cabron

Znawca - Polityka
Niesamowite, że zostałem tutaj krytykowany za to, że pisałem o wygranej Nawrockiego
O tym, że Trzaskowski jest fatalnym politykiem
O tym, że wyborcy Metnzena to w minimum 80% poprą Nawrockiego
Że opieram swoje dane na postawie analizy głosów, wpisów, czy reakcji ludzi głównie na portalu X, czy FB, a okazało się, że wyszło na moje

Praktycznie z całych tych wyborów nie weszły mi bodajże 2 bety , a weszło chyba 8

Tutaj nie chodzi o przechwalanie, broń boże, ale o to, że wielu użytkowników mogło się wstrzymać z krytyką, skoro okazało się, że kompletnie nie mieliście pojęcia na temat tego, że w Polsce nie zmieni się nic i nigdy nie będziemy lewackim krajem.

Oczywiście chciałem też pogratulować
Użytkownikowi, który po exit Pollu wrzucił bet na wygraną Nawrockiego po kursie jaki był przed I turą.
Świetna czutka.

Pzdr i oby taki sam szum był w parlamentarnych, bo przynajmniej forum odżyło, a za kilka dni znowu będzie stypa jak dzisiaj w TVN, TVP i domach kilku użytkowników.

Otrzymane punkty reputacji: +3854
tarki_16 412,9K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Rafał Trzaskowski mniej niż 52% @1.60 STS

Jak trafnie kolega B bartezgambler zauważył, że im bliżej wyborów to kursy się wyrównają, a nawet Trzaskowski będzie lekkim faworytem - i tak się właśnie stało. Po pierwsze nie uważam się za wielkiego znawcę polityki, mam swoje poglądy, ale najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby wyłapywać fajne perełki na niedzielną 2 turą wyborów. Wydaje mi się, że Trzaskowski nie ma najmniejszych szans przeskoczyć barierę 52% i też jestem zdziwiony rosnącymi kursami na Nawrockiego. Tutaj powinno być na żyletki jak już wiele osób pisało, i nie wydaje mi się, że będzie różnica więcej niż 500 tyś głosów. Nie ma sensu powtarzać argumentów za poparciem innych kandydatów, za brudami, które wpisują się w praktycznie każdą kampanię wyborczą, tu chodzi głównie o mobilizację jednych i drugich. Moim zdaniem, jeśli Trzaskowski w ogóle wygra, to będzie to niewielka przewaga i przewiduje maks 51 do 49 - może być podobny wynik jak w 2020 roku, tylko w drugą stronę.

Poprzednie typy na 2 turę wyborów:

Bydgoszcz: Trzaskowski powyżej 62%
Gdańsk: Trzaskowski powyżej 69%
3 x

Gratulacje dla wszystkich , którzy trafili. Druga tura zdecydowanie na plus.

Otrzymane punkty reputacji: +3360
johnny_o 49,9K

johnny_o

Użytkownik
W STS jeszcze jeden typ wart zagrania, w zależności od zdania - na rekordową frekwencję, under/over 74.38%, po 1.40 i 2.75. Wcześniej i po dużo wyższym kursie grałbym overa, ale mam już pograny max +68.5, +69.5 i +70.0 za kursy niewiele niższe.
Jeszcze słówko odnośnie frekwencji, bo nieproporcjonalnie dużo tu się wcześniej pisało o tym czy do urn pójdą wyborcy Mentzena i Brauna. A dlaczego mieliby nie pójść, jako świadomi obywatele o określonych poglądach? Zapewne większości z nich odpowiada hasło #BylenieTrzaskowski, i należy pamiętać że negatywna mobilizacja to też mobilizacja. Więcej miłośników (czy tam betonu, zwał jak zwał) ma Nawrocki, ale po drugiej stronie panuje autentyczne przerażenie że taka postać może zostać prezydentem. Zapewne jest wiele osób którym o wiele bliżej do poglądów Nawrockiego ale zacisną zęby i zagłosują na Trzaskowskiego zamiast odpuścić, natomiast w drugą stronę trudno sobie to wyobrazić. Podsumowując - wszystkie ręce na pokład i pełna mobilizacja jednej i drugiej strony jak w poprzednich parlamentarnych, dlatego od samego początku piszę o frekwencyjnych overach i cieszę się że zdążyłem pograć tyle ile chciałem na te niższe, praktycznie pewne progi po świetnych kursach.

Frekwencyjny komplet trafiony.

Otrzymane punkty reputacji: +1537
R 172,8K

roykeane2.0

Użytkownik
STS

Oficjalnym zwycięzcą według PKW będzie Karol Nawrocki -TAK @3.

W tych wyborach typowanie szło mi delikatnie mówiąc słabo. Ale przy takich wynikach exit polls to jest bet który ma spore value. I ja go gram.
Plusik na koniec. Gratuluję wszystkim trafionych typów i przy okazji dzięki, bo pozwoliły mi co poniektóre wyjść na niewielki plus przy moich wtopach. Dwa i pół roku do następnych wyborów, więc trochę spokoju przed nami. Oby. Choć mam uzasadnione obawy że nie ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1316
B 100,3K

bartezgambler

Znawca - Polityka
Zęby bolą jak się czyta te wypociny niektórych, widać że kierujecie się wyłącznie sympatiami politycznymi i emocjami. Chłop od sławetnego zakładu Świątek -7 w półfinale igrzysk robi teraz za koryfeusza w dziedzinie polityki 🫣.
Ad rem, Hetman to progresywne skrzydło PSL, poza tym krętacz i karierowicz. W drugiej turze wyborów prezydenckich w 2020 około 25% wyborców PSL i około 15% Hołowni zagłosowało na Dudę. Wyborcy PSL w dużej części to elektorat bardzo zbliżony do tego który wybiera PiS. Nie poparli Dudy w większym stopniu dlatego że PiS twardo próbował eliminować PSL. Gdyby kandydatem PiS był Czarnek to te resentymenty by odżyły lecz Nawrocki ma szansę zgarnąć sporo ich głosów bo nie kojarzy się źle ponadto jako prezes IPN mocno propaguje Witosa.
Wszystkim chcę zwrócić również uwagę że elektoraty nie sumują się!!! Ci którzy dziś zakładają gładkie zwycięstwo Trzaskowskiego są zwyczajnymi ignorantami. Te wybory, mimo że Tusk próbuje za wszelką cenę narzucić agendę ideologiczną i skrajnej polaryzacji będą też o najdroższym prądzie w Europie, o zapaści w służbie zdrowia, bezrobociu i ubóstwie. Prosty przykład z dzisiaj, rozmawiam ze znajomym który ma kilka sklepów spożywczych i mówi że nie pamięta kiedy ostatni tak duża ilość ludzi kupowała szynke w ilosci kilku plasterków. Ewidentnie widać że wchodzimy w czas recesji a rządzący poza straszeniem PiSem nie mają absolutnie nic do zaproponowania (do dzisiaj jest wiele spółek gdzie w radach zasiadają ludzie związani z PiS bo rządzący przez rok nie byli w stanie ogarnąć, co pokazuje jaka tam jest degrengolada). Mało osób dostrzega, że dla Trzaskowskiego te wybory będą o życie, jak drugi raz przegra będzie skończony w polityce krajowej.
P.S.Wynik wyborów na dziś jest sprawą otwartą, myślę że będzie "na żyletki" i zdecyduje mniej niż 800 tys głosów.
mój post z 21 listopada 2024 r. powyżej

Przejrzałem sobie właśnie temat od początku, nie chce się pastwić ale gdzie są teraz ci od lokat 1,5-1.6 na Trzaskowskiego?
Te wybory przegrał Donald Tusk a nie Rafał Trzaskowski! Trzaskowski zaryzykował i stracił wszystko ale był złym kandydatem na obecne czasy.
Tusk teraz będzie mógł spokojnie pozbyć się, bądź mocno osłabić najbliższe otoczenie Rafała, czyli jego sztabu Nitras, Tomczyk, Nowacka.
P.S. Kingi Gajewskiej nie było na wieczorze wyborczym Rafała.

Otrzymane punkty reputacji: +897
efix. 25K

efix.

Użytkownik
Nie ma innej opcji niż wygrana Nawrockiego. Został przecież namaszczony przez żydka Trumpa. Myślę że spokojnie to wygra z 3 może nawet 5 procentową przewagą.

Zagrane 10x
Może z tą przewagą przesadziłem, ale liczy się który jest soczysty.
Zdrówka dla Wszystkich

Otrzymane punkty reputacji: +710
kubabrenner 273,7K

kubabrenner

Użytkownik
1748429226508.png

Nawrocki powyżej 49.0% (1.75 STS)
Frekwencja poniżej 74.0% (1.40 STS)
Obydwa podane typy rozliczam na zielono. Spokojny zapas.

Ale żeby nie było za kolorowo, wrzucam uczciwe podsumowanie wszystkich moich kuponów na wybory:

KN poniżej 50.5% (@2.1 Betclic) 2k
KN powyżej 48.0% (@1.6 STS) 2k
KN wygra (@2.05-2.25 Betclic/Fortuna) 2k
Ktokolwiek wygra różnicą ponad 1% - TAK (@1.6 STS) 2k
Oficjalnym zwycięzcą według PKW będzie Karol Nawrocki - TAK (@3.0 STS) 320

INWEST: 8.320
WIN: 10.512
ZYSK NA CZYSTO: 2.192

1748852936813.png

Mimo wszystko złapanie KN po exit pollu po kursie 3 cieszy chyba najbardziej, choć przyniosło najmniej zysku. Szkoda, że tylko za 320 bo tyle było na depozycie, ale w sumie pewnie i tak bym więcej nie bił, bo była szansa że under KN też wejdzie. Finalnie dwójka z hakiem w kieszeni, a jak u Was? Zachęcam wszystkim do wrzucenia podobnego podsumowania i oczywiście rozliczenia typów w temacie, na chłodno fajnie to przeanalizować :)

Otrzymane punkty reputacji: +1384
inkub1986 734,2K

inkub1986

Użytkownik
Trochę mi żal Trzaskowskiego. Budzisz się i już nie jesteś prezydentem. Nawrocki wydaje się być bardziej złośliwy. Trudno.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom