>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie 2025

Na kogo oddasz głos w 2 turze wyborów prezydenckich?

• 1. Trzaskowski Rafał

Głosy: 39 32,2%
  • 2. Nawrocki Karol

Głosy: 67 55,4%
  • 3. Nie idę głosować

Głosy: 15 12,4%

• Wszyscy głosujący
    121
  • Ta ankieta zostanie zamknięta: .
H 59,9K

halacik96

Użytkownik
I gdzie tu sprzeczność? Nie zobaczą, realnych szans nie ma. PIS jest nadal na tyle silny, żeby 20% przeskoczyć z palcem w nosie. Co więcej pojawiają się sondaże w których Nawrocki zbliża się do Trzaskowskiego w drugiej turze. Argument o większych szansach Mentzena w drugiej odpada. Wyborca PIS-u nie dostaje żadnego powodu do głosowania na Mentzena. W pełni podzielam typ, który został stronę wcześniej wrzucony, Nawrocki-Mentzen 1. Też zapakowałem pod korek na Betclicu.
Jeśli w mniemaniu Psychosocial Braun kręci się w okolicy 10% to te 10% Brauna+ 16% Mentzena dają realną szansę na drugą turę Sławkowi , w tym sprzeczność ;) oczywiście są to nierealne rzeczy, no ale marzyć zawsze wolno.

Ostatnio zmieniony przez Psychosocial:
Otrzymane punkty reputacji: +560
A 10,5K

andon

Użytkownik
Plus nie ma żadnej racji bytu. Mentzen to koalicja z PIS-em, a Braun to jej przeciwnik. Na pierwszy rzut oka widać, że nie ma szans, żeby cały elektorat Brauna zagłosował na Mentzena. Tym bardziej, że początkowa idea Konfederacji to był anty-duopol i przewracanie stolika, a nie dosiadanie się do niego. Jakaś część wyborców konfy nie zapomniała o tym.

Otrzymane punkty reputacji: +170
H 59,9K

halacik96

Użytkownik
Plus nie ma żadnej racji bytu. Mentzen to koalicja z PIS-em, a Braun to jej przeciwnik. Na pierwszy rzut oka widać, że nie ma szans, żeby cały elektorat Brauna zagłosował na Mentzena. Tym bardziej, że początkowa idea Konfederacji to był anty-duopol i przewracanie stolika, a nie dosiadanie się do niego. Jakaś część wyborców konfy nie zapomniała o tym.
Oczywiście że nie ma szans żeby cały.

Jakaś część wyborców? Od ostatnich wyborów znacznie przybyło w sondażach więc to raczej znaczna część wyborców zauważyła, że może za nimi iść jakaś realną zmiana także tutaj argument w drugą stronę.
No niestety koalicja z PiSem jest nieunikniona, to już czysta matematyka.

Otrzymane punkty reputacji: +560
rales 2,8K

rales

Użytkownik
Mentzen -19,5% @1.65 (fortuna)
Nawrocki wejdzie do drugiej tury - TAK @1.38 (betclic)

Obydwa zakłady uważam za pewniaki.

Konfa zawsze jest dosyć przeszacowywana w sondażach. W 2023r, niektóre prognozy dawały im nawet 14-16%, a skończyło się na 7,2%. Rok temu w wyborach euro uzyskali 12%, ale był to efekt wyłącznie tego, że frekwencja pozostałych elektoratów była niższa. W majowych wyborach z pewnością możemy się spodziewać wysokiej frekwencji. Spora grupa wyborców Mentzena to osoby młode, często niepełnoletnie lub takie, ktore fanpejdź zalajkują i rolkę z tiktoka udostępnią, ale którym w niedziele wyborczą nie będzie chciało się ruszyć 4. liter z kanapy.
Na dodatek debaty pokazały, że nie są mocną stroną Sławka, na czym ewidentnie stracił.

Trzaskowski nie ma szans uzyskać over 50% już w 1. turze. 2 tura jest pewniakiem, jak i pewniakiem jest, że znajdzie się w niej Nawrocki, a nie Mentzen. Był krótki moment, gdy wydawało się, że Nawrocki i Mentzen będą szli łeb w łeb, ale to już przeszłość. Po ostatnich debatach Nawrocki zyskuje, a Mentzen traci. Wielu wyborców PiSu nie było też pewnych co to za "kandydatach obywatelski". Teraz jest już jasny przekaz "Nawrocki to człowiek PiSu". A twardego elektoratu PiSu jest więcej niż elektoratu Konfederacji.

Otrzymane punkty reputacji: +1418
T 4,7K

tiempo

Użytkownik
Jeśli chodzi o wybory prezydenckie to takie zakłady zawsze stawia się co najmniej kilka tygodni przed datą głosowania, gdy w mediach sporo jest szumu informacyjnego w którym gubią się i bukmacherzy - moim zdaniem dziś jest w zasadzie już ostatni moment (jeszcze lepszy był raptem 1-2 tygodnie temu) - to nie są zakłady na mecz tenisa, gdzie wystarczy, że zawodnik będzie miał gorszy dzień i wszystko się posypie - tu (dla uważnych obserwatorów) sprawa jest jasna dużo wcześniej i kwestia jest tylko znalezienia odpowiednio wycenianego typu. Nie podaję dokładnych kursów, bo zmieniają się one w zasadzie codziennie, same zakłady (na dzień dzisiejszy) są jeszcze dostępne.

Karol Nawrocki vs. Sławomir Mentzen - zwycięży Karol Nawrocki
Karol Nawrocki wejdzie do drugiej tury

To generalnie nawet nie są zakłady a "lokaty" (w cudzysłowiu, bo niestety sporo buków blokuje możliwość postawienia większej kwoty).

Przyszły Prezydent - Rafał Trzaskowski
Sławomir Mentzen -18,5%
Szymon Hołownia +6,0%

Jak pisałem wyżej - jeszcze kilka tygodni temu kursy były na to dość wysokie (gdy przypadł szczyt poparcia dla Mentzena lub Hołownia dopiero startował z kampanią) i na Mentzena można było zagrać nawet under 20,5% po kursie 1.85 (sic!), na Trzaskowskiego 1,50 - teraz już niestety kursy poleciały, ale nadal są jeszcze całkiem wysokie.

Rafał Trzaskowski -35,5%

Podobnie jak z Mentzenem - trudno już znaleźć buka z tak wysoką linią, ale jeszcze jest to wykonalne (znalazłem tylko betclic). Z tej mojej 6-tki chyba najbardziej ryzykowny zakład (więc przytoczę kilka argumentów), ale nadal w kategoriach "pewny". Przede wszystkim - liczba kandydatów - nigdy nie było ich aż 13 i to nie na zasadzie, że połowa z nich z wynikiem poniżej procenta - są całkiem realne szanse, że 7 z 13 startujących uzyska przynajmniej 2,5% - przy takim rozproszeniu głosów Trzaskowski (z reguły zawsze lekko przeszacowany) nie ma większych szans na przekroczenie 34,0%, nie mówiąc już o 35,5%.

Czego bym na pewno nie zagrał?
  • wynik procentowy Nawrockiego - PiS w sondażach zawsze niedoszacowany, ale i nie wiadomo jak się zachowa elektorat Mentzena widząc dalsze spadki jego poparcia - za duże ryzyko, bo równie dobrze może to być 26,0% jak i 29,5%
  • wynik procentowy Brauna - podobnie, za dużo niepewności (kwestia przyszłej debaty o aborcji, czy część wyborców Brauna poświęci głos na rzecz Mentzena itp.), brak ciekawej linii u buka - zapewne będzie to przedział 3,0-4,5%, ale równie dobrze może wystrzelić do 5,0%
  • wynik procentowy Stanowskiego - ledwo zebrał 100k podpisów, ale i mocno ostatnio zyskał na popularności i jeszcze zyska - pytanie czy jego zwolennicy go posłuchają (nie zagłosują na niego) czy nie - za duże ryzyko
  • Magdalena Biejat vs. Adrian Zandberg - na ten moment Biejat jest niedoszacowana przez bukmacherów, ale nie byłbym taki pewny jej przegranej z Adrianem - to kobieta, przed nami jeszcze dyskusje o aborcji - niepewny temat
  • frekwencja - można było się pokusić o zakład na +, gdy linia była na poziomie 60,0% - obecnie, gdy w większości jest to 63,5% jest to zbyt ryzykowne (jak dla mnie) - owszem, społeczeństwo obywatelskie, ale jednocześnie nie są to wybory takiej rangi jak ostatnie parlamentarne, gdzie do końca nic nie było wiadomo i potrzebna była pełna mobilizacja - tu wystarczy mniej sprzyjająca pogoda, wynik powiedzmy 61,9% i będzie po zakładzie.

Otrzymane punkty reputacji: +1482
RBR1one 681,8K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Województwo Podlaskie:
Typ: Braun over 2,35%
Kurs: 1.82
Bukmacher: Totalbet

Braun ma w skali kraju poparcie jakies 3-4%. Zelaznym bastionem prawicy sa glownie 3 wojewodztwa. Lubelskie, Podkarpackie i wlasnie Podlaskie. To glownie w tych 3 wojewodztwach stac Brauna na dobry wynik. Jesli w skali kraju ma jakies 3-4% to znaczy, ze na wschodzie bedzie miec troche powyzej tej linii a na zachodzie bardziej ponizej. Taka linia wyglada na tak zwana lokate.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +759
Psychosocial 1,6M

Psychosocial

Ekspert - Irlandzka Piłka
Członek Załogi
Województwo Podlaskie:

Braun ma w skali kraju poparcie jakies 3-4%. Zelaznym bastionem prawicy sa glownie 3 wojewodztwa. Lubelskie, Podkarpackie i wlasnie Podlaskie. To glownie w tych 3 wojewodztwach stac Brauna na dobry wynik. Jesli w skali kraju ma jakies 3-4% to znaczy, ze na wschodzie bedzie miec troche powyzej tej linii a na zachodzie bardziej ponizej. Taka linia wyglada na tak zwana lokate.
Propozycji nie neguję bo jest po prostu bardzo dobra z tym że to co napiszę jeszcze bardziej uwiarygodni Twój typ.
Skąd wniosek że ma poparcie 3-4%? No chyba nie z reżimowej TVP i propagandowego TVN? Braun to wróg publiczny numer 1 aktualnej władzy i Ci socjaliści zrobią wszystko żeby nie zaistniał dla szerszej opinii publicznej. Osobiście nie wierzę w żadne sondaże bo one zamawiane są dla różnych grup które nimi manipulują. Już kiedyś pisałem że dla mnie wykładnikiem jest liczba osób przychodząca na wiece i spotkania a tutaj bryluje Sławomir Mentzen no i właśnie..Grzegorz Braun. Nic nie zmyślam bo widzę i oglądam na live wszystkie spotkania kandydatów na prezydenta. Oczywiście pamiętam o twardym elektoracie PiS i PO czyli o ludziach 60+ którzy nie chodzą na żadne spotkania a wiadomo na kogo będą głosować.
Reasumując dla mnie Braun zgarnie łatwiutko minimum 5%.

Pzdr/Psycho.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +705
M 11,9K

mcz

Użytkownik
prognoza wyborcza od Palade
Ta zalinkowana prognoza wygląda na jak najbardziej realną co nie zmienia faktu że Palade kompromitował się tysiące razy i nie powinny mu być dawane zasięgi. Np. 4 miesiące temu Palade dawał Stanowskiemu 3 miejsce i 10%(kiedy linie u buków zawierały się w przedziale bodajże 4.5%-6.5% i ludzie na forum sugerowali żeby grać undery i mieli racje), a Bartoszewiczowi 3.3%, kurtyna. Ludzie chyba nadal powołują się na jego "prognozy" tylko dlatego bo to on jako pierwszy zapoczątkował zabawy w prognozowanie wyborów w 2015r. albo i wcześniej i jeszcze nie zorientowali się, że istnieją dziesiątki o wiele bardziej wartościowych prognostyków niż ten człowiek mem. O stronniczości Paladego nawet nie będę pisać.

Załączniki

RBR1one 681,8K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Ta zalinkowana prognoza wygląda na jak najbardziej realną co nie zmienia faktu że Palade kompromitował się tysiące razy i nie powinny mu być dawane zasięgi. Np. 4 miesiące temu Palade dawał Stanowskiemu 3 miejsce i 10%(kiedy linie u buków zawierały się w przedziale bodajże 4.5%-6.5% i ludzie na forum sugerowali żeby grać undery i mieli racje), a Bartoszewiczowi 3.3%, kurtyna. Ludzie chyba nadal powołują się na jego "prognozy" tylko dlatego bo to on jako pierwszy zapoczątkował zabawy w prognozowanie wyborów w 2015r. albo i wcześniej i jeszcze nie zorientowali się, że istnieją dziesiątki o wiele bardziej wartościowych prognostyków niż ten człowiek mem. O stronniczości Paladego nawet nie będę pisać.
To podaj jakieś konkretne przyklady rzetelnych twoim zdaniem prognostyków to sobie rzuce okiem jak oni tam przewiduja wyniki.

B 60,7K

bartezgambler

Użytkownik
Panowie zobaczcie temat o firmie totalbet, tyle wystarczy🫣
Przyjmują mi zakłady dotyczące wyników w województwach (wybory prezydenckie) za 50 zł i od razu spadek kursu.
Daj Pan spokój...

T 4,7K

tiempo

Użytkownik
Województwo Podlaskie:
Kurs: 1.82
Bardzo dobrze wypatrzony typ, tyle, że zaledwie już po kilku godzinach nieaktualny - teraz kurs to zaledwie 1.40 - to niejako potwierdzenie tego co pisałem wcześniej - im bliżej wyborów tym znacznie mniejsza (ale niezerowa) szansa znalezienia czegoś ciekawego (a jeśli już to trzeba stawiać od razu). Często jest też tak, że pojawi się taki "rodzynek", ale tylko jako "przynęta", bo w praktyce buk ustawia maksymalną kwotę zakładu na bardzo niskim poziomie.

Propozycji nie neguję bo jest po prostu bardzo dobra z tym że to co napiszę jeszcze bardziej uwiarygodni Twój typ.
Skąd wniosek że ma poparcie 3-4%? No chyba nie z reżimowej TVP i propagandowego TVN? Braun to wróg publiczny numer 1 aktualnej władzy i Ci socjaliści zrobią wszystko żeby nie zaistniał dla szerszej opinii publicznej. Osobiście nie wierzę w żadne sondaże bo one zamawiane są dla różnych grup które nimi manipulują. Już kiedyś pisałem że dla mnie wykładnikiem jest liczba osób przychodząca na wiece i spotkania a tutaj bryluje Sławomir Mentzen no i właśnie..Grzegorz Braun. Nic nie zmyślam bo widzę i oglądam na live wszystkie spotkania kandydatów na prezydenta. Oczywiście pamiętam o twardym elektoracie PiS i PO czyli o ludziach 60+ którzy nie chodzą na żadne spotkania a wiadomo na kogo będą głosować.
Reasumując dla mnie Braun zgarnie łatwiutko minimum 5%.
Nie zgodzę się z takim stanowiskiem - to już nie te czasy by na 3 tygodnie przed wyborami sondaże wyborcze były znacząco zniekształcone, tym bardziej w przypadku wyborów prezydenckich - dobre sondażownie dbają o swoją reputację i nie wypuszczą "paździerza" - nawet zliczając wszystkie to w przypadku Brauna mowa jest o przedziale 1,5-4.5% - mediana w okolicach 3.4%, okoliczności wskazują, że poparcie przez te 3 tygodnie jeszcze mu trochę wzrośnie, więc realnie okolice 4.0% (+/- 0,5%). Oczywiście 5,0% (czy nawet 5.5%) też jest możliwe jako niespodzianka, ale twierdzenie, że jest to pewniak (lub jak niektórzy piszący, że dla Brauna nawet i 8% jest pewne) to już nie chłodna kalkulacja a zaburzenie rzeczywistości przez własne nastawienie do danego kandydata. Z innej strony - o wiele łatwiej o niespodziankę w górę w przypadku Hołowni czy Zandberga, którzy mają, kolokwialnie mówiąc, "neutralne poglądy" na większość spraw (czym mogą zachęcić niezdecydowanych), niż w przypadku Brauna, który podpisuje się pod wyjściem Polski z UE czy przywróceniem kary śmierci. Braun ma o wiele twardszy elektorat niż PiS, ale i bardzo małe szanse na pozyskanie w krótkim czasie wielu nowych zwolenników. Nie zapominajmy też o wpływie frekwencji - co innego osiągnięcie przez Brauna w wyborach do europarlamentu (gdzie to są zawsze wybory w których tryumfuje Konfederacja) wyniku 7,64% (w jego jednym z najmocniejszych bastionów, czyli małopolskie + świętokrzyskie, gdzie i kontrkandydatów nie miał specjalnie zbyt mocnych) przy frekwencji 41,77% a co innego wybory prezydenckie przy frekwencji zapewne w okolicach 63,5% - wspominane 4,0% wydaje się być małą wartością, ale to jest aż 740 tysięcy głosów.

Ta zalinkowana prognoza wygląda na jak najbardziej realną co nie zmienia faktu że Palade kompromitował się tysiące razy i nie powinny mu być dawane zasięgi. Np. 4 miesiące temu Palade dawał Stanowskiemu 3 miejsce i 10%(kiedy linie u buków zawierały się w przedziale bodajże 4.5%-6.5% i ludzie na forum sugerowali żeby grać undery i mieli racje), a Bartoszewiczowi 3.3%, kurtyna.
Porównywanie prognoz na prawie 5 miesięcy przed głosowaniem (gdzie nawet nie wiadomo kto dokładnie będzie startował) do tych na 3 tygodnie przed jest absurdalne - jak wspominałem, obecnie dobre sondażownie mają tak zaawansowane metody analityczne, że nie ma mowy o pomyłkach rzędu "teraz mediana dobrych sondażowni dla kandydata X to 14,5% a potem zdobędzie aż 5 p.proc. więcej". Sam Palade podchodzi do tematu całkiem rzetelnie - zbiera do kupy te sondaże, wprowadza lekką modyfikację o analizę historyczną i pokazuje prognozę, która, moim zdaniem, jest całkiem realna. Jak wspominałem powyżej - w zakładach na politykę jest bardzo trudno odłożyć nasze indywidualne przekonania na bok i uważamy, że wszystkie sondaże i typy buków to wielka ściema - niestety w praktyce dyskusja z taką osobą się kończy na pytaniu o postawionych zakładach (bo przekonania by sobie pobajdurzyć na przerwie w pracy to jedno, ale jak już trzeba zweryfikować swój pogląd postawieniem chociażby 100zł to co innego, bo "wiesz, wszystko się może zdarzyć, ewentualnie mogę się z Tobą założyć o 5zł" :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1150
S 39,5K

sobolekk

Użytkownik
Wracam po kilku tygodniach i Z każdą chwilą utwierdzam się w przekonaniu że undery mentzena wejdą jeszcze mocniej niż myślałem. Samozaoranie coraz mocniej mu wchodzi , mentzen tłumaczący się że jednak te płatne studia to nie wprowadzi bo to tylko jego idealny świat 😆😆 kontrkandydaci oczywiście wykorzystują dokładnie to o czym mówiłem na początku , jedna z głównych pałeczek przejął holownia. Mentzen nie potrafi się pilnować i poparcie w dół . A żeby było śmiesznie to niedosc że traci poparcie tego centralnego elektoratu to niedługo zacznie tracić też tego skrajnie prawicowego 🤣
Aaa i nadrobiłem zaległości i post o 10 procentach brauna to hit tego tematu XD to przebiło poprzednie posty o drugiej turze mentzena haha . generalnie uważam że jeżeli mentzen dalej będzie robił taka autodestrukcję to 4 procent realne ale to wszystko. Normalnie to 2-3 raczej z naciskiem na 2

I ogólnie Nawrocki w mojej opinii sporo zyskał po wizycie u Stanowskiego i poważnie zaczynam dostrzegać realne szanse na pokonanie Trzaskowskiego w drugiej turze. Faworytem oczywiście dalej nie jest

RBR1one 681,8K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Wracam po kilku tygodniach i Z każdą chwilą utwierdzam się w przekonaniu że undery mentzena wejdą jeszcze mocniej niż myślałem. Samozaoranie coraz mocniej mu wchodzi , mentzen tłumaczący się że jednak te płatne studia to nie wprowadzi bo to tylko jego idealny świat 😆😆 kontrkandydaci oczywiście wykorzystują dokładnie to o czym mówiłem na początku , jedna z głównych pałeczek przejął holownia. Mentzen nie potrafi się pilnować i poparcie w dół . A żeby było śmiesznie to niedosc że traci poparcie tego centralnego elektoratu to niedługo zacznie tracić też tego skrajnie prawicowego 🤣
Aaa i nadrobiłem zaległości i post o 10 procentach brauna to hit tego tematu XD to przebiło poprzednie posty o drugiej turze mentzena haha . generalnie uważam że jeżeli mentzen dalej będzie robił taka autodestrukcję to 4 procent realne ale to wszystko. Normalnie to 2-3 raczej z naciskiem na 2

I ogólnie Nawrocki w mojej opinii sporo zyskał po wizycie u Stanowskiego i poważnie zaczynam dostrzegać realne szanse na pokonanie Trzaskowskiego w drugiej turze. Faworytem oczywiście dalej nie jest
I teraz takie posty jak twoje o underach Mentzena sa uprawnione problem w tym, ze ty takie posty pisales 1 albo 2 miesiace temu gdzie nie mialo to zadnego sensu bo sytuacja byla inna niz teraz probujac zaklinac rzeczywistosc pod zagrany typ. Wtedy jak mial Mentzen w sondazach okolo 20% to mowiles, ze on ma 13% a teraz jak ma okolo 15% to z kolei odklejasz sie jeszcze mocniej i mowisz, ze bedzie mial 2%. Cos tutaj nie gra.

S 39,5K

sobolekk

Użytkownik
Mówię że Braun będzie miał 2 a nie Mentzen. Przecież typy bukmacherskie to właśnie przewidywanie przyszłości. Moje typy wtedy byly bez sensu bo w sondażach widziałeś 20? XD ja akurat nic nie zmieniam w swoich przewidywaniach . 10 mentzen bardzo realne ze przekroczy. 15 nie . O 20 czy drugiej turze nawet nie ma co dyskutowac

RBR1one 681,8K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Mówię że Braun będzie miał 2 a nie Mentzen. Przecież typy bukmacherskie to właśnie przewidywanie przyszłości. Moje typy wtedy byly bez sensu bo w sondażach widziałeś 20? XD ja akurat nic nie zmieniam w swoich przewidywaniach . 10 mentzen bardzo realne ze przekroczy. 15 nie . O 20 czy drugiej turze nawet nie ma co dyskutowac
A sorki bo jednym uchem slucham debaty a drugim odpisywalem xD Nie dokonca wierze w sondaze ale sytuacja z Mentzenem zmieniala sie teraz a nie 2 miesiace temu. To teraz Nawrocki sie wyrobil i przeszedl do ofensywy a nie kilka miesiecy temu. To teraz Mentzen stracil mowiac o platnych studiach i aborcji a nie wczesniej a wiec teraz mowienie o spadkach sondazowych jest uprawione a wtedy nie mialo.

Do góry Bottom