>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wybory prezydenckie 2025

tarki_16 344,1K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Wynik % Sławomira Mentzena w 1 turze:

Poniżej 14.5 % @1.85 Betfan

Znalazłem ciekawy zakład. Moim zdaniem duża szansa powodzenia. Po ogłoszeniu startu w wyborach Brauna i Stanowskiego , którzy mogą podebrać trochę głosów Mentzenowi, powinien on tracić trochę w sondażach. I tak w moim odczuciu jego wynik jest ponad jego możliwości. Wystarczy przypomnieć wybory parlamentarne, gdzie Konfederacja liczyła na te 10-15% poparcia, a skończyło się porażką. Nie mówię, że tak będzie i teraz, ale Braun, Stanowski czy nawet Nawrocki mogą podebrać Mentzenowi trochę wyborców. Dla mnie Bosak byłby tutaj lepszym kandydatem dla Konfederacji , lepiej się wypowiada i na Debatach też lepiej wypada. Myślę, że Sławek zaproponowanego progu nie przeskoczy.

Otrzymane punkty reputacji: +1068
Cabron 88,5K

Cabron

Użytkownik
Wynik % Sławomira Mentzena w 1 turze:

Poniżej 14.5 % @1.85 Betfan

Znalazłem ciekawy zakład. Moim zdaniem duża szansa powodzenia. Po ogłoszeniu startu w wyborach Brauna i Stanowskiego , którzy mogą podebrać trochę głosów Mentzenowi, powinien on tracić trochę w sondażach. I tak w moim odczuciu jego wynik jest ponad jego możliwości. Wystarczy przypomnieć wybory parlamentarne, gdzie Konfederacja liczyła na te 10-15% poparcia, a skończyło się porażką. Nie mówię, że tak będzie i teraz, ale Braun, Stanowski czy nawet Nawrocki mogą podebrać Mentzenowi trochę wyborców. Dla mnie Bosak byłby tutaj lepszym kandydatem dla Konfederacji , lepiej się wypowiada i na Debatach też lepiej wypada. Myślę, że Sławek zaproponowanego progu nie przeskoczy.
Jak nigdy się z Tobą nie zgadzam, to akurat tutaj się zgodzę. Sam znam kilka osób co może oznaczać, że jest takich naprawdę spora liczba, którzy chcą iść jednak na Nawrockiego w I turze, bo i tak zrobiliby to w II turze.

tarki_16 344,1K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
Jak nigdy się z Tobą nie zgadzam, to akurat tutaj się zgodzę. Sam znam kilka osób co może oznaczać, że jest takich naprawdę spora liczba, którzy chcą iść jednak na Nawrockiego w I turze, bo i tak zrobiliby to w II turze.
No w czymś się jednak zgadzamy. A ja znam kilka osób co pójdą na Stanowskiego w 1 turze , bo podchodzą do tego jak sam kandydat , a w 2 turze wrzucą pustą kartkę lub nie pojawią się przy urnach.

RBR1one 589,6K

RBR1one

ModTeam
Członek Załogi
Nie ma zadnego znaczenia jaka buk wystawi linie na Stanowskiego i tak wszystko pojdzie ostatecznie do zwrotu. Stanowski jest tam tylko po to zeby sobie popajacowac. Otwarcie mowi, ze nie chce byc zadnym prezydentem i ze jest tam tylko po to zeby pokazac ludziom od kulis jak to wszystko wyglada. Obstawiam, ze na kilka dni przed wyborami sie wycofa. Powie, ze to co chcial juz osiagnal i jako, ze nie chce byc prezydentem to nie ma po co zeby ludzie marnowali na niego glosy. Z checia bym sobie zagral taki zaklad jakby buk zaoferowal, ze Stanowski wycofa sie z wyborow.

Otrzymane punkty reputacji: +454
Cabron 88,5K

Cabron

Użytkownik
Nawet niektórzy celebryci otwarcie mówią że zastanawiają się nad głosowaniem na Stanowskiego...
No to jeśli celebryci, to raczej elektorat Koalicji.
Under 35,5 Trzaskowskiego też na spokojnie do gry. Ogólnie na ten moment obaj "główni faworyci" słabo wypadają, ale więcej traci Trzaskowski głównie ze względu na to, że reprezentuje obecną władzę.
Post automatycznie złączony:

Otwierajaca na Stanowskiego byla 6% w Betfanie kilka dni temu. Na Fuksiarzu macie 5%.
Na STS też jest 5% na Stanowskiego.

A 4,8K

andon

Użytkownik
Nie ma zadnego znaczenia jaka buk wystawi linie na Stanowskiego i tak wszystko pojdzie ostatecznie do zwrotu.
Może tak, może nie. Stanowski startuje nie po to, żeby pokazać coś ludziom tylko startuje dla rozpoznawalności, reklamy, czyli w ogólności dla zarobienia kasy na filmikach youtubowych. A jaki filmik będzie miał największą oglądalność jak nie ten z ogłoszenia wyników wyborów? No to właściwie w imię czego miałby wycofać się przed końcem i zrezygnować z takiego dużego kotleta? Później wszystko będzie się kręciło wokół "Patrzcie, jestem Stanowski, zrobiłem 5% w prezydenckich", a nie "popajacowałem , popajacowałem i się wycofałem". Wiadomo, że on żaden niezależny i zrobi co mu każą, ale podstaw do wycofania to on tak dużych nie ma.

Edit: Nawet na Wikipedi uzyska ładny wpis, że zajął 6, 7 czy 8 miejsce w wyborach, a nie, ze wycofał się przed czasem. No i zwykła ludzka ciekawość, skoro już jestem, to sprawdzę ilu mam fanów. Jak dla mnie dużo jest znaków wskazujących no to, że Stanowski do końca dojedzie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1226
R 101,5K

roykeane2.0

Użytkownik
Może tak, może nie. Stanowski startuje nie po to, żeby pokazać coś ludziom tylko startuje dla rozpoznawalności, reklamy, czyli w ogólności dla zarobienia kasy na filmikach youtubowych. A jaki filmik będzie miał największą oglądalność jak nie ten z ogłoszenia wyników wyborów? No to właściwie w imię czego miałby wycofać się przed końcem i zrezygnować z takiego dużego kotleta?
Też tak uważam. Stanowski nie ma żadnego powodu, aby rezygnować przed wyborami. Z jednym być może wyjątkiem - gdyby przypadkiem sondaże dawałyby mu szanse na drugą turę. Ale nawet wtedy, o ile się nie mylę, może zrezygnować przed decydującą rozgrywką. A wieczór wyborczy to crème de la crème całego cyrku zwanego wyborami.

Otrzymane punkty reputacji: +1220
Cabron 88,5K

Cabron

Użytkownik
Nie ma zadnego znaczenia jaka buk wystawi linie na Stanowskiego i tak wszystko pojdzie ostatecznie do zwrotu. Stanowski jest tam tylko po to zeby sobie popajacowac. Otwarcie mowi, ze nie chce byc zadnym prezydentem i ze jest tam tylko po to zeby pokazac ludziom od kulis jak to wszystko wyglada. Obstawiam, ze na kilka dni przed wyborami sie wycofa. Powie, ze to co chcial juz osiagnal i jako, ze nie chce byc prezydentem to nie ma po co zeby ludzie marnowali na niego glosy. Z checia bym sobie zagral taki zaklad jakby buk zaoferowal, ze Stanowski wycofa sie z wyborow.
Też się nie zgodzę. Przecież wyniki wyborów i minimalna przegrana z Hołownia, czy pokonanie lewicy byłoby dla niego absolutnym złotem na najbliższe lata. Mógłby w swoich materiałach regularnie to wykorzystywać i obśmiewać ich wszystkich.

Otrzymane punkty reputacji: +135
malin157 79,1K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Z tego co się orientuje to wycofać z wyborów można się max. 40 dni przed wyborami, więc nie ma czegoś takiego że Stanowski wycofa się tydzień przed i nie ma go w tych wyborach - i tak będzie widniał na kartach wyborczych. A nie wycofa się wcześniej bo przecież sam mówi, że zależy mu na ośmieszaniu polskiej klasy politycznej choćby na debacie, która będzie mniej niż 40 dni przed wyborami

G 8,6K

gumazi

Użytkownik
Cabron Cabron mówiłeś ,że niedługo będzie na trzaska ponad 2 a chyba twój Nawrocki kompromituje się ogromnie ,jego wystąpienia przemowy to jest komedia nawet PiS chyba o tym wie . Gdyby Bosak był zamiast mentzena to czuję ,żeby się mega zbliżył do Nawrockiego.

Otrzymane punkty reputacji: +435
Cabron 88,5K

Cabron

Użytkownik
Cabron Cabron mówiłeś ,że niedługo będzie na trzaska ponad 2 a chyba twój Nawrocki kompromituje się ogromnie ,jego wystąpienia przemowy to jest komedia nawet PiS chyba o tym wie . Gdyby Bosak był zamiast mentzena to czuję ,żeby się mega zbliżył do Nawrockiego.
Skoro Nawrocki się kompromituje, to co powiedzieć o Trzaskowskim ? Poniedziałek, wtorek, środa itd następuje zwolnienie blokady i maszyna będzie nam losować poglądy Trzaskowskiego.
Inna sprawa, że gdyby rzeczywiście było aż tak tragicznie, to Rafał powinien odjeżdżać w tym żółwim wyścigu, a na ten moment nie zyskał nic, a delikatnie stracił.
Gdzieś kilka stron wcześniej pisałem, że wolę prezydenta, którego największym problemem są publiczne wystąpienia, niż prezydenta, który rzuca moneta wstając rano i od tego zależy co nam dzisiaj powie.
Przypomina mi się też rok 2015 i przewaga z jaką zaczynał Komorowski i jak każdy był pewny zwycięstwa. Ile tam było ? 75:25 bodajże na korzyść Bronka na początku kampanii. Duda w tym czasie nie błysnął niczym, tylko po prostu był kontrkandydatem i to oczywiście wystarczyło.
Trzaskowski nie jest sam w swojej kampanii, bo najwięcej zależy tu od jego szefa, który jest premierem, a ten niezbyt sobie radzi.
Pomijając fakt, że wczoraj kanclerz Niemiec powiedział, że rozmawiał z premierem Polski i dostał zgodę na zwożenie do nas imigrantów co jest absolutnie sprzeczne z tym co mówił Tusk, to wyręczanie się Owsiakiem i Brzozką w sprawach za które powinien być odpowiedzialny rząd jest delikatnie mówiąc KOMICZNE.
To tylko wierzchołek topniejącej góry lodowej, którą nam fundują od samego początku, bo o deficycie to szkoda nawet już dyskutować.

Otrzymane punkty reputacji: +110
vsky 53,2K

vsky

Użytkownik
Cabron, ziomku, ty jesteś naprawdę odklejony jeżeli myślisz, że taki paź jak Nawrocki wygra z Trzaskowskim. Pogódź się w końcu, że prezydentem będzie Rafał i będzie to kolosalny upgrade po Dudzie.

H 136,4K

haparoiden

Użytkownik
Wygrana Trzaskowskiego to najgorsze, co może przytrafić się Polsce. O żadnym upgradzie nie ma mowy.

Otrzymane punkty reputacji: +1111
M 9,2K

mcz

Użytkownik
Kandydat który jasno zadeklarował że będzie blokował rząd jak tylko może byle doprowadzić do przyspieszonych wyborów vs kandydat pro-rządowy który będzie dopełnieniem zmiany zapoczątkowanej 15.X.2023. Hmmm który kandydat byłby lepszy dla stabilności politycznej w polsce i uniknięciem tragedii i chaosu politycznego? W gestii niezdecydowanych jest czy kraj będzie chciał 15 lat prezydenta z tego samego obozu czy może prezydenta który nie będzie utrudniał pracy obecnemu rządowi. Myślę że wielu niezdecydowanych obywateli weźmie sobie słowa byłego premiera pod uwagę i zagłosuje przeciw paraliżowi politycznemu.

Załączniki

Otrzymane punkty reputacji: +109
Do góry Bottom