Napisałem też do Sportmarket i faktycznie jest tak jak piszesz. To jeszcze zapytam o coś, skoro są chętni do odpowiedzi. Gram testowo, wirtualnie na oddsportal i obstawiam tylko zakłady typu valuebet (wstępnie wybieram na oko a potem przeliczam kalkulatorem). Po 216 zakładach wychodzi mi, że najwięcej opłacalnych zakładów, po najwyższych kursach daje
Unibet.
Nie Pinnacle, nie
Betfair czy Bet365 tylko właśnie
Unibet (którego nie ma u brokerów). I dlatego tylko na
Unibet ROI mam na niewielkim minusie aktualnie (ze dwa dni temu było na plusie). Reszta buków to spory minus. Pinnacle jest najniżej z tych bardziej znanych.
Z tego co widzę na stronie Sportmarket, to mają poza Pinnacle jeszcze Sbobet,
Betfair a reszta mało znana i pewnie nie wszystko dostępne dla Polski. Na liście w oddsportal mam z tej listy tylko Pinnacle i
Betfair. Oczywiście na oddsportal tylko z VPN działam, bo inaczej miałbym tylko buki z pl. Pytanie czy w Sportmarket ci inni bukmacherzy i giełdy, których nie wymieniłem oferują lepsze kursy niż Pinnacle i
Betfair ? Absolutne minimum to kursy jak na
Unibet, inaczej będę tracił. A stosuję wyłącznie matematykę, więc jest to obliczalne. No chyba, że 216 zakładów to jeszcze za mała próba by wysnuwać takie wnioski. W każdym razie obecnie na Pinnacle mam ROI -19,5,
Betfair -14,7 a
Unibet -7,3. Generalnie od początku
Unibet był nr. 1 na liście albo nr. 2 a Pinnacle i
Betfair daleko w tyle i nie wygląda na to by sytuacja miałaby się zmienić w tej kwestii.