Generalnie doopoki nie kupujesz mieszkania, samochodu, nie jedziesz na droga wycieczke zagraniczna, kupujesz telewizora za 30 tysiecy placac karta/sasiad nie doniesie nic ci nie grozi.
Jest taki program szpiegowski ktory szpieguje konta dla urzedu skarbowego, ale on przeszukuje tylko tych co sie zarejestrowali w companies house, maja legalna dzialalnosc itp ew jesli ktos pobiera benefity, ja na to leje, jestem poza systemem, konta bankowe zalozylem jak jeszcze pracowalem i teraz nie rzucam sie w oczy i zyje
Ja przez 5 lat w UK nie zaplacilem nawet pensa podatku czy ubezpieczneia spolecznego, nie rejestrowalem firmy a przychody rzedu 8000--10000 funtow miesiecznie i nikt sie nawet nie zorientowal, normalnie wplywa na konto i wydaje.
Ale ja oczywiscie gram tez u bukmacherow wiec jest tyle wplat i wyplat ze nawet sam sie nie moge polapac czy wszystko wyplacone, nawet nie chce mi sie sprawdzac
A tutaj gra jest bez podatku.
Malo tego nie place podatku lokalnego od 7 lat i komornik choc odwiedza dom i zostawia kartke (tyle moze) to nawet nie pomysleli zeby wejsc na konto, widocznie jest ciche przyzwolenie, bo jakby wchodzili to by sie ludzie bardziej poslugiwali gotowka a to oznacza brak przychodow dla bankow wiec nie sciagaja z kont,a teoretycznie moga i mieliby slusznosc
Kraj zszedl na psy i mnostwo ludzi nie placi rachunkow wiec nawet nie chce im sie scigac, musieliby pozamykac 2/3 ludzi, a skoro jest totalny burdel to ja to wykorzystuje
W Polsce jest prawo ale to fikcja ja bym sie nie przejmowal, gral normalnie, martw sie jesli nieruchomosc kupujesz, ale i to mozesz ominac, wystarczy jakis spadeczek rpzyjac itp
Tam sie liczy kogo znasz, komu uslugujesz, a prawo sie znajduje takie jakie trzeba w danej sytuacji, temu krajowi blizej do Mongolii niz cywilizowanego swiata
To jest panstwo teoretyczne ja bym sie nie przejmowal przepisami