Witam,
mamy nowego starego mistrza.... dla mnie - zaskoczenie. Myślałem, że stare firmy wrócą na swoje miejsce. Ponieważ już wszystkie karty zostały rozdane - pokuszę się o pewne drobne podsumowanie.
Central Coast Mariners - potrójna korona - Premiers, Playoffy
A-League, Puchar AFC - świetny sezon od początku do końca, mimo sporych osłabień.
Wellington Phoenix - Również na plus. Pokazali, że grać potrafią również na kontynencie. Zabrakło niewiele do finału, może gdyby nie kalkulowali w Melbourne?.. do premiers? również walczyli do ostatniej serii spotkań.
Wielka
trójka:
Sydney FC - z pucharem, ale sezon mógłby być lepszy gdyby nie gra w kratkę. Dobre spotkania przeplatali słabszymi
Melbourne City - zdecydowanie poniżej oczekiwań... początek sezonu zaspali, później już nie udało się odrobić straty przy świetnej postawie CCM i Nixów
Melbourne Victory - zagrali swoje. Pewne 3 miejsce w sezonie zasadniczym, finał playoff. Myślę, że tutaj osiągnęli plan minimum.
Później jest wielka przerwa... z zespołów, które może warto jeszcze wymienić jest
Adelaida - która grała to co zawsze - czyli sezon w ich wykonaniu to sinusoida...
Reszta zespołów to tylko statyści - WSW - oddali swoje miejsce w playoffach na rzecz City - chyba fixiaże roku.
Perth, Macarthur, Western United, Jets - po prostu uczestniczyli w tej lidze.. i tyle.
Ten sezon znowu się kończy odejściami tych, którzy coś tam zagrali... zobaczymy jakie nowe (a może i stare) twarze zobaczymy od kolejnego sezonu.
Dzięki za obecność w temacie -
qowalsky6 - świetne analizy, wiedza - poziom jak zawsze,
snajp - super typy, dzięki,
Baqu - naprawdę świetne kursy potrafisz wyciągnąć no i co najważniejsze - trafne.
Lukasz1988!! - jak już na zielono - to z przytupem
.
isztwan ,
drif ,
grendel ,
sunxl - dzięki za obecność, wpisy, typy.
Waldi1979 - dzięki za dyskretną obecność i pomoc na kanale
Jeżeli kogoś pominąłem - przepraszam, wymieniam z pamięci.
Do zobaczenia w nowym sezonie, minimum w tym samym składzie.
Dzięki jeszcze raz wszystkim.
Pozdrawiam.