Dyscyplina:
Piłka nożna, III Liga Grupa IV
Godzina:
17:00
Spotkanie:
Wisłoka Dębica - Pogoń Sokół Lubaczów
Typ:
2
Kurs:
3,46
Bukmacher:
efortuna
Analiza:
Witajcie,
Napisze kilka słów odnośnie Pogoni - Sokoła Lubaczów ponieważ być może nie wszyscy wiedzą skąd z całym szacunkiem dla Lubaczowa prowincjonalna drużyna robi na tym szczeblu rozgrywek.
Zacznę od tego, że popieram typ maarcina14.
Ja osobiście za drobne już w tym meczu postawię czystą 2.
W Lubaczowie powstał sztuczny "TWÓR". Nie mający nic wspólnego z miastem oprócz sponsora, który pochodzi z jednej z miejscowości powiatu.
Sypie groszem. Ściga armię zaciężną, która jeszcze w tym sezonie może być naprawdę groźna. Moim zdaniem czas pracuje na ich korzyść. Trenerem bramkarzy jest np. były reprezentant Polski Maciej Nalepa. Jest tam ściągniętych mnóstwo zawodników z innych klubów. Nie podaję nazwisk, każdy może sobie sprawdzić. Dla porównania poprzedni sezonu IV ligi wygrał inny skład.
Z dawnej Pogoni - Sokoła (klasa okręgowa) już chyba nie został żaden zawodnik. Pogoń - Sokół ma już rezerwy w A - klasie i od tego sezony kolejną drużynę w B - klasie. Pewnie na wypadek, gdyby kiedyś "COSMOS" Lubaczów padł. Bo to, że upadnie jest więcej niż pewne. Na samym podkarpaciu było takich zbieranin już kilka (Zaczernie, Malawa, Targowiska w świętokrzyskim Łagów itp, itd.). Drużyna z informacji jakie mam trenuje bodajże w Jasionce pod Rzeszowem.
Podsumowując na dzień dzisiejszy uważam, że jest to bardzo dobry UNDERDOG do grania zanim bukmacherzy zorientują się, że Pogoń - Sokół po kilku kolejnych kolejkach może zaskoczyć i sprawić kilka niespodzianek. Już w Starachowicach mogło dojść do niespodzianki. Frycowe moim osobistym zdaniem zostało już zapłacone.
Czas na zwycięstwo na wyjeździe.
Jest jeszcze jedna istotna kwestia, na którą zwracajcie uwagę w meczach w Lubaczowie.
Jest to prowincjonalny stadion, bez niezbędnej infrastruktury. Po nawet niezbyt obfitych opadach deszczu płyta boiska pływa. Na szybko były prowadzone prace melioracyjne. Sam jestem ciekawy czy przyniosą spodziewane efekty. Prawdopodobnie boiskiem zastępczym na wypadek złego stanu boiska jest kompleks sportowy w Dachnowie (nieopodal Lubaczowa), gdzie jest sztuczna murawa.