PSG Stal Nysa - Barkom Każany Lwów typ
(Dokładny wynik meczu 3:0 dla PSG Stal Nysa) kurs 4.40
Fortuna
Stal Nysa zespół ciągle walczący o 1-8. Stal Nysa ma jeszcze całkiem realne szanse, aby w tej ósemce się znaleźć. Barkom traci do samej Nysy pięć punktów mimo, iż różnica miejsc wynosi zaledwie jedno więc sąsiedzi w tabeli. Stal Nysa przed własną publicznością to całkowicie inna Stal jak na wyjazdach. Maja naprawdę bardzo dobrych kibiców z dopingującym młynem. Na siedem ostatnich spotkań na swoim obiekcie wygrali sześć. W trzech setach nie tak dawno pokonali solidny Trefl Gdańsk oraz Ślepsk Malow Suwałki. Barkom ostatnio co prawda sprawili parę niespodzianek, ale według mnie to zespol grający mocno w kratkę, który potrafił nie tak dawno przegrac z Cuprum Lubin w trzech setach. W zespole z Nysy widać to zespołowość i możliwość rotowania składem w razie potrzeby. Dwóch solidnych atakujących Muzaj i Kapica. Na rozegraniu także Szczurek lub Zhukouski. Przyjęcie trzech pozytywny ból głowy Daniela Plińskiego. Tutaj naprawdę wygląda to bardzo solidnie. W zespole z Barkomu w duzej mierze zależy gra tej drużyny od zawodnika grającego na pozycji atakującego Tupcziego. Jeśli wyjdzie mu mecz to Barkom jest mocny jeśli nie to mecz może być nawet bardzo jednostronny. Ostatnio dobre statystyki odnosi Gueye środkowy Barkomu. Na przyjęciu Kovalow oraz Palonsky solidni siatkarze, ale Nysa wygląda według mnie przynajmniej na papierze solidniej. Czuję, że Nysa po ostatniej porażce z ostatnia drużyna w lidze Radomiem będą mieli w sobie sportowa złość i pewnie wygraja jutrzejsze spotkanie. Pozdrawiam.
Oj nie zgodzę się z Tobą zupełnie. Porażka z Radomiem przypieczętowała brak awansu do play-off i pokazała słabość Nysy. Stal mnie bardzo rozczarowała w tym sezonie. Tu naprawdę był potencjał na dobre granie, jednak czegoś zabrakło. Duży zawód to dla mnie Gierżot, bo z takimi warunkami powinien brylować w każdym meczu. Jest strasznie nierówny, potrafi zagrać świetne zawody, po czym w kolejnym meczu totalną padlinę. Ostatnio ma zdecydowanie sportowy zjazd i punktuje bardzo słabo, przez co jest zmieniany. Muzaj wrócił po kontuzji, jednak do optimum dużo mu brakuje. Owszem Kapica gra solidny sezon, jednak tylko solidny nie wybitny. Pozytywnym zaskoczeniem jest
El Graoui, ale to wg mnie jedyny pozytyw w tym sezonie w drużynie z Nysy. Nie mają zdecydowanego lidera, który potrafi wziąć grę na swoje barki i decydować o losach spotkania.
Piszesz że świetnie prezentują się we własnej hali, ale czy bilans 6:5 można tak nazwać? Oj raczej nie, tym bardziej, że wśród tych wygranych jest tylko jedna z zespołami z TOP10, czyli z Gdańskiem. Reszta to zwycięstwa z samym dołem z miejsc 12-16. Czeka ich nie lada wyzwanie bo prócz Barkomu, będą jeszcze u siebie podejmować Lublin, Projekt i Zawiercie, co nie wróży zbyt dobrze. Prawdę mówiąc daję im max 5% szans na awans do play-off, choć z obecną grą to i tak chyba za dużo?
Po drugiej stronie mamy również zespół, który ma większy potencjał niż osiągane wyniki. Dużym rozczarowaniem jest dla mnie Palonsky, po którym można było się spodziewać dużo lepszej gry. Mają jednak niekwestionowanego lidera, w osobie Vasyla Tupchii, który lideruje wśród najlepiej punktujących w PLS. W ostatnim czasie gra całej drużyny wygląda dużo lepiej niż kilka tygodni temu, zaskoczył Kovalov a Gueye gra całkiem niezły sezon. Zdecydowanie brak głębi składu wśród przyjmujących, bo praktycznie nie ma żadnej alternatywy dla pary Palonsky-Kovalov, ale mimo to widać progres w tym zespole. Dla mnie jest to typowa "drużyna bukmachera", bo jak inaczej można nazwać zespół który ogrywa JW czy Zawiercie, a przegrywa z Katowicami bądź Radomiem?
W meczach wyjazdowych mają statystykę 5-6, w tym wygrane z JW, Olsztynem, Zaksą i Bogdanką, a z ostatnich 5 meczy wygrali 4.
Uważam że kursu są tu wystawione bardzo na wyrost i jeśli gdzieś szukać niespodzianki to właśnie w tym spotkaniu. Dla mnie to typowa bukmacherska mina i po tym co widziałem w ostatnich tygodniach w wykonaniu obu zespołów, nie postawię złamanego grosza na Nysę, a co dopiero na ich wygraną bez straty seta!!!