Dzięki za Twoją subiektywną opinię. Dużo osób jednak ma inne zdanieDebilny, kretyński i pozbawiony jakiejkolwiek logiki pseudosport. Totalny chaos, przypadek i fart. Tylko i wyłącznie to decyduje o tym syfie. Bardziej idiotycznego wynalazku trudno szukać w historii ludzkości. Poza tym jest to forum bukmacherskie więc nie ma większego raju dla buków niż nhl. Ten syf powinien zostać zakazany jako treści szkodliwe.
Tu nie chodzi o nieprzewidywalność, tylko o to, że ten sport jest zbudowany całkowicie na przypadku. Nawet samo konstruowanie ataków zawiera gracza który zasłania bramkarza i liczy na jakiś niekontrolowany rykoszet. Tutaj polowa goli pada bo jakichś farfoclach. 99% strzałów to walenie na pałę, a może coś wpadnie. I to w najlepszej lidze świata. Ten spot sie w żaden sposób nie broni pod tym kątem. Może jest widowiskowy, bo szybko jeżdzą i napierdalają się o bandy, ale chaos, który buduje całą istotę hokeja jest faktem.Dzięki za Twoją subiektywną opinię. Dużo osób jednak ma inne zdanie
Typowanie NHL jak i również innych sportów w Ameryce nie jest łatwe, ale nieprzewidywalność w każdym sporcie istnieje i jest to normalna sprawa, bez tego byśmy się zanudzili
Gracze przed bramkarzami mają właśnie tworzyć "rykoszety" po wstrzeleniach krążka np. spod niebieskiej, jednak robią to kijami, a więc jak najbardziej umyślnie przekierowują krążek w światło bramki. Dobrym przykładem jest Joe Pavelski, który jest w tym aspekcie nadzwyczaj skuteczny. Oczywiście są przypadki, że krążek odbije się od nogi ręki etc. i trafi do siatki, tak bywaTu nie chodzi o nieprzewidywalność, tylko o to, że ten sport jest zbudowany całkowicie na przypadku. Nawet samo konstruowanie ataków zawiera gracza który zasłania bramkarza i liczy na jakiś niekontrolowany rykoszet. Tutaj polowa goli pada bo jakichś farfoclach. 99% strzałów to walenie na pałę, a może coś wpadnie. I to w najlepszej lidze świata. Ten spot sie w żaden sposób nie broni pod tym kątem. Może jest widowiskowy, bo szybko jeżdzą i napierdalają się o bandy, ale chaos, który buduje całą istotę hokeja jest faktem.
Przeciez o tym mowie, ze przypadek zostal zaadoptowany jako wazny element gry. W meczu pada zapewne grubo ponad 100 strzałów, z czego zapewne z 10% wychodzi tak jak zamierzał strzelec. Reszta to zwykła loteria. Strzelenie w róg odsłonięty przez bramkarza graniczy z cudem, prędzej trafisz mu pod pachą, jak krążek przypadkowo zejdzie z kija. Sport mniej przewidywalny niz tenis kobiet, a wlasnie to rozni sporty meskie i zenskie, ze jakosc meskich sportow pozwala liczyc na powtarzalnosc na wysokim poziomie. Hokej to jeden z nielicznych takich sportow, gdzie tego nie ma.Gracze przed bramkarzami mają właśnie tworzyć "rykoszety" po wstrzeleniach krążka np. spod niebieskiej, jednak robią to kijami, a więc jak najbardziej umyślnie przekierowują krążek w światło bramki. Dobrym przykładem jest Joe Pavelski, który jest w tym aspekcie nadzwyczaj skuteczny. Oczywiście są przypadki, że krążek odbije się od nogi ręki etc. i trafi do siatki, tak bywa
Nie każdy strzał więc musi być oddawany z zamiarem zdobycia bramki bezpośrednio. Pozdrawiam
No cóż, jest wiele sportów, każdy może wybrać dowolnie swój ulubiony i go śledzić, albo i kilka. Jeśli hokej Cię denerwuje pod każdym względem nikt nie zmusza Ciebie do jego oglądania, tym bardziej do obstawiania oczywiście. No offencePrzeciez o tym mowie, ze przypadek zostal zaadoptowany jako wazny element gry. W meczu pada zapewne grubo ponad 100 strzałów, z czego zapewne z 10% wychodzi tak jak zamierzał strzelec. Reszta to zwykła loteria. Strzelenie w róg odsłonięty przez bramkarza graniczy z cudem, prędzej trafisz mu pod pachą, jak krążek przypadkowo zejdzie z kija. Sport mniej przewidywalny niz tenis kobiet, a wlasnie to rozni sporty meskie i zenskie, ze jakosc meskich sportow pozwala liczyc na powtarzalnosc na wysokim poziomie. Hokej to jeden z nielicznych takich sportow, gdzie tego nie ma.
dokładnie, nie ma takiego sportu że wszystko jest do przewidzenia , też już to kiedyś jednemu użytkownikowi forum tłumaczyłem ;p ja tam kopaczy omijam szerokim łukiem bo to dopiero sport który ma własne życie a wyniki są od czapyDzięki za Twoją subiektywną opinię. Dużo osób jednak ma inne zdanie
Typowanie NHL jak i również innych sportów w Ameryce nie jest łatwe, ale nieprzewidywalność w każdym sporcie istnieje i jest to normalna sprawa, bez tego byśmy się zanudzili
Święto mająCzemu oni dzisiaj tak wcześnie zaczęli grać? Przecież jest poniedziałek.
Vancouver może szukać lepszego rezerwowego bramkarzaprzy 2:5 przestałem oglądać a tu 8:5 wgl te mecze o 22 ładnie zaczęli, szkoda że dzisiaj u mnie taka lipa ale cóż, bywa.
10:7 co tu się odwaliło
Wielkie dzięki siwy mędrcuŚwięto mają
Dzień Prezydentów w USA - obchoy Washington’s Birthday
Dzień Prezydentów w USA - czemu poświęcone jest to święto i jak się je obchodzi? Washington’s Birthday dzień wolny od pracy?www.przewodnik-usa.pl
Można wyrzucić krążek w strefie obronnej poza lodowisko wczoraj widziałem taką karę w meczu Pingwinów z LAKWielkie dzięki siwy mędrcu
A powiedz mi jeszcze gdyż spotkania nie oglądałem:
Czy w 3 tercji bramkarze grali z opaskami na oczach ?
Druga sprawa jak J Miller w 3T mógł dostać karę za opóźnianie gry ? Jak można opóźniać grę w NHL ? Schował krążek za koszulkę?
Z góry dzięki
Dzięki ale rozumiem że trzeba to zrobić specjalnie? Wtedy i tak gra jest zatrzymywana tak ? To jaki ma to sens jeżeli dostanie karę?Można wyrzucić krążek w strefie obronnej poza lodowisko wczoraj widziałem taką karę w meczu Pingwinów z LAK
"Dzięki ale rozumiem że trzeba to zrobić specjalnie? Wtedy i tak gra jest zatrzymywana tak ? To jaki ma to sens jeżeli dostanie karę?
BTW Arizona właśnie wyszła z 1:2 na 3:2 z Edmonton !
Dzięki FNM99