S
54,5K
spider-official
Użytkownik
Enea Czarni Radom - Trefl Gdańsk
godzina: 16:00
Bet:
Meljanac under 17,5 pkt (1,75 STS) 16 punktów
Zdecydowanie zawyżona linia w STSie. Wrzucili linie 17,5 gdzie Betfan ma 14,5 a Superbet 15,5 punktów.
W Radomiu liczą na Serba i z tego co przejrzałem kadrę gospodarzy i obejrzałem pierwszym mecz sezonu, to ma być liderem w ofensywie. Pierwszy raz miałem okazję widzieć jego grę w debiucie PlusLigi. Przed tym spotkaniem zrobiłem spory resaerch. Wysłuchałem ekspertów telewizyjnych, przejrzałem serwisy jak i programy siatkarskie. Przejrzałem jego grę w Fenerbahce i zdobycze punktowe. I jest to zawodnik preferujący głównie siłę w ataku, co uważam że na dłuższą metę nie wystarczy na PlusLige. Będzie miewał dobre mecze, ale w mojej ocenie więcej poniżej oczekiwania. W ostatnim meczu zdobył 14 punktów, 14/29, bez bloku i asa serwisowego. Klub z Radomia zabezpieczył się ściągając MVP 1 ligi z ubiegłego sezonu Bartosza Gomułke. Młody obiecujący atakujący, zapewne będzie miał swoje szanse w PlusLidze.
Dzisiaj nasz bohater stanie na przeciwko siatkarzom z z Gdańska, którzy są w świetnej formie. Wygrali otwarcie sezonu w Katowicach 3:0, co zresztą zapowiadał tydzień szybciej wygrany turniej Tauron Giganci Siatkówki. Pokonując w półfinale ACH Volley Ljubljana 3:2, a w finale Aluron CMC Warta Zawiercie 3:1. Zapowiada się dzisiaj pewna wygra Trefla Gdańsk, który ma świetnie zbilansowaną drużynę. Połączenie młodość z doświadczeniem, gdzie mecze rozpoczynają ofensywnymi przyjmującymi, a w kwadracie mają dośwdczonego Martineza, który ma świetne odbiór serwisu i pojawia się gdy któremuś z podstawy nie idzie w przyjęciu. Ekipa z Radomia nie może powiedzieć o takiej stabilizacji w składzie. Siłą w ataku ma być Meljanac, który jest jeźdźcem bez głowy i oceniając po ustawieniu w pierwszym meczu, drugą armatą ma być Buszek, który ma już swoje lata i już nie błyszczy na parkiecie jak kiedyś. Powinien być bardziej zmiennikiem, który pojawia się ustabilizować grę.
Reasumując oceniam że spotkanie będzie trwało maksymalnie 4 sety. A forma która prezentuje Trefl Gdańsk i zawodnicy którzy grają dobrze blokiem, zachęca do gry under 17,5 punktów pierwszego atakujace. Który raz że preferuje atak siłowy i wygląda że zamyka oczy waląc ile jest pary w ręce. Jest to widowiskowy zawodnik, ale żeby uyrzymać się w PlusLidze, uważam że za mało. Po drugie ma zmiennika, który może być bardziej stabilniejszy w ataku niż nasz bohater. Kolejny fakt że STS zawyżył linie, gdzie inni mają 2-3 oczka niżej.
Ostatnia edycja: