Przed Nami ostatni dzień kwalifikacji do IO i co najważniejsze jest już za Nami czyli... AWANS Polski na IO! Gratulację i wielkie brawa!
Egipt -
Finlandia 2:3
Egipt w tym turnieju spisuje się bardzo dobrze, po za meczem z
USA gdzie dostali w trąbę 0:3 w pozostałych meczach wygrywał co najmniej 1 seta a grali z przeciwnikami naprawdę mocnymi
Japonia 3:2,
Serbia 1:3, Słowenia 1:3, Turcja 1:3 i wygrana najważniejsza 3:2 z Tunezją.
Finlandia to drużyna dość przeciętna co by nie powiedzieć słaba jednak swoje atuty na pewno mają i są lekkim faworytem w tym meczu ja jednak nie zdziwię się jeśli by ten mecz przegrali. Skoro Egipt potrafi walczyć z mocniejszymi to i w tym meczu również mogą.
powyżej 180,5 1,72
Argentyna -
Holandia 3:0
Mecz już tak naprawdę o nic ale
Holandia dziś pokazała się z dość solidnej strony za to
Argentyna widać, że zgaszona brakiem awansu mimo wszystko wyciągnęli mecz i wygrali 3:2 z Chinami. Ostatnie mecze bezpośrednie są bardzo wyrównane dlatego uważam, że ten mecz również może być długie i zacięte.
powyżej 181,5 1,72
Słowenia -
Serbia 3:0
Słowenia na pewno jest mocno zawiedziona porażką z Japonią i brakiem awansu i nie zdziwi mnie rotacja w tym meczu.
Serbia jak już wiele razy napisałem robi spory regres w ostatnich latach, dziś oklep od
USA. Jednak właśnie liczę, że Słowenia wyjdzie w tym meczu troszkę zmienionym składem i
Serbia tak łatwo się nie podda.
powyżej 178,5 1,73
Japonia -
USA 2:3
Wielkie brawa dla Japonii za awans, na pewno im się to należało a teraz grają z
USA i u siebie na pewno tego meczu nie odpuszczą. Co zrobi
USA? Ciężko stwierdzić bo jak się nie mylę wystarczy im 1 set aby zająć 1 miejsce. Liczę mimo wszystko na genialne spotkanie,
Japonia na pewno nie usiądzie na laurach i jutro zagra na maksa.
Japonia w tym turnieju miała swoje problemu mianowicie początek i te łatwiejsze mecze były dla nich trudniejszymi bo 3:2 z Finlandią i 2:3 z Egiptem ale już mecze z Turcją 3:0, Serbią 3:0 i Słowenią 3:0 pokazały, że z Japonią należy się liczyć. Genialne trio Nishida, Ran, Ishikawa robią kawał świetnej roboty ale należy pochwalić cały zespół wraz z trenerem Blain.
USA jutro kogo nie wystawi i tak będzie to mocny skład ale po cichu liczę, że wyjdą w swoim najmocniejszym składzie i chociaż w ten sposób nie zawiodą kibiców, którzy czekają jutro na genialne spotkanie.
powyżej 179,5 1,73
Brazylia -
Włochy 3:2
Mecz o awans... albo i nie, ja trzymam kciuki na takie rozwiązanie aby w meczu Iran - Kuba zależało wszystko od Kuby.
Włosi widać mega zmęczenie.
Brazylia u siebie ale ich forma to wielka zagadka. Potrafią wyciągnąć wynik ale potrafią i przegrać. Mimo wszystko mecz o awans a więc nie będzie odpuszczenie z ani jednej strony.
powyżej 179,5 1,73