>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

A-League

Status
Zamknięty.
majekx 934K

majekx

Znawca A-League
Dziś było bez niespodzianki... chociaż tutaj żaden wynik by mnie nie zaskoczył :)

A na jutro:

CCM - City - ov3,5 - @2,16 (1:1)

Mecz mocnych drużyn. Wygrana City daje top 1, Wygrana CCM musi zdobyć 3 pkt, żeby być w grze o top 2 i nie oglądać się na innych... Mam nadzieję, że gole będą. W końcu właśnie takie mecze muszą obfitować w gole jeżeli ta liga ma jakoś funkcjonować i jakoś stadiony mają się zapełniać. Dodatkowo grają dwa najskuteczniejsze zespoły w lidze. Statystyki nie grają, ale średnia goli u marynarzy w tym sezonie w meczu 3,435, u obywateli - 3,565. To też jakiś argument. Na pewno warto zagrać btts z jakimś ov2,5, może czerwona kartka czy karny... ten mecz to jest fajna okazja do łapania takich typów.

WSW - Victory - 1 - @2,19 (2:1)

Bez czarowania się WSW walczy o top 2 i zdobycie kompletu punktów pozwoli im być w grze. Victory już po sezonie i szorują dno (wygrana pozwoli się odbić, ale czy warto?). DO tego mamy tutaj odwieczną rywalizację Sydney - Melbourne. WSW pokazało, że rządzi w Sydney, pora pokazać teraz wyższość Sydney nad Melbourne - a okazja jest wyśmienita, mecz w Sydney, WSW u siebie gra dobrze, Victory w kryzysie. Czego chcieć więcej? Trzeba tylko wykonać ostatni krok i stawiam, że komplet punktów zostanie na CommBank Stadium.

GL

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3002
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Dziś było bez niespodzianki... chociaż tutaj żaden wynik by mnie nie zaskoczył :)
Hi
A na jutro:

CCM - City - ov3,5 - @2,16

Mecz mocnych drużyn. Wygrana City daje top 1, Wygrana CCM musi zdobyć 3 pkt, żeby być w grze o top 2 i nie oglądać się na innych... Mam nadzieję, że gole będą. W końcu właśnie takie mecze muszą obfitować w gole jeżeli ta liga ma jakoś funkcjonować i jakoś stadiony mają się zapełniać. Dodatkowo grają dwa najskuteczniejsze zespoły w lidze. Statystyki nie grają, ale średnia goli u marynarzy w tym sezonie w meczu 3,435, u obywateli - 3,565. To też jakiś argument. Na pewno warto zagrać btts z jakimś ov2,5, może czerwona kartka czy karny... ten mecz to jest fajna okazja do łapania takich typów.

WSW - Victory - 1 - @2,19

Bez czarowania się WSW walczy o top 2 i zdobycie kompletu punktów pozwoli im być w grze. Victory już po sezonie i szorują dno (wygrana pozwoli się odbić, ale czy warto?). DO tego mamy tutaj odwieczną rywalizację Sydney - Melbourne. WSW pokazało, że rządzi w Sydney, pora pokazać teraz wyższość Sydney nad Melbourne - a okazja jest wyśmienita, mecz w Sydney, WSW u siebie gra dobrze, Victory w kryzysie. Czego chcieć więcej? Trzeba tylko wykonać ostatni krok i stawiam, że komplet punktów zostanie na CommBank Stadium.

GL
To ten etap, że wiesz, wszystko możliwe... Tabela jest tak plaska, że nawet ostatnie zespoły mają teoretycznie szanse na PO. Mnie zasmuciła wiadomość, iż Uffy, czyli Ufuk Talay, mój ulubiony wraz z Rudanem trener A-league po sezonie odchodzi. Nie został trenerem Kiwi, w Nix też już chyba nie da się więcej zrobić przy takiej polityce... Prawdopodobnie wyląduje w Europie. To tyle...
Ps
Zobaczę jak się skończy mecz Marynarzy. Jesli przegrają to w kolejnym meczu Wędrowcy będą mieli motywację na 3 pkt. W przeciwnym razie, kto wie, czy Pan Li znowu nie wygra...
Edit
Marynarze zremisowali, więc Wędrowcy nie zmarnowali szansy. Ft 2-1, w ht przy 0-0 można było złapać ok 30 min. @ 2,80, potem nie śledziłem już @.Wyszło fajnie...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2505
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Wędrowcy vs Big V:

Powyżej 4.5 kartek @1.72 do AKO ✅️
Czerwona kartka @3.80 ✅️
Superbet

Jeszcze niedawno Wędrowcy byli głównym kandydatem do walki o drugiej miejsce w australijskiej ekstraklasie. Niestety ostatnie niepowodzenia spowodowały, że ekipa z Sydney musi martwić się o udział w play-off. Na ten moment dla Wanderers to jest i tak niezły sezon, ponieważ w poprzednich latach bardzo rzadko udawało się zameldować w czołowej szóstce. Kilka transferów pomogło nieco zbalansować skład i jednym z liderów tego zespołu stał się były gracz Wisły Kraków, czy Lyonu, a więc Marcelo. Brazylijczyk popisuje się z tej negatywnej strony i na swoim koncie ma już 2 czerwone kartki w obecnych rozgrywkach. Od kapitana oczekuje się o wiele więcej i ciekawy jestem, jak Mark Rudan wpłynie na swoją gwiazdę. Western Sydney Wanderers pragnie się przełamać po dwóch meczach bez zwycięstwa. Czy stać ich na to w dzisiejszym starciu?

Po drugiej stronie barykady znajduje się Victory, które kompletnie zawodzi. Przyjezdni przecież w poprzednim sezonie walczyli o mistrzostwo, a w obecnych rozgrywkach są cieniem samego siebie. Klub z Melbourne znajduje się na ostatniej pozycji, ale tabela jest tak mocno spłaszczona, że nie należy odbierać szans gościom na awans do play-off. Tylko 4 punkty straty do Sydney FC jest do nadrobienia i każdy kolejny mecz Big V jest o życie i o przedłużenie swojej kampanii. Victory ostatnie dwie rywalizacje nie może uznać do udanych i szczególnie remis z Perth Glory boli. Z kim, jak nie z takimi rywalami sięgnąć po zwycięstwa i poprawić swoją sytuację w tabeli. Przyjezdni postarają się w tę sobotę zdobyć trudny dla siebie teren, bo na CommBank Stadium podopieczni Tony’ego Popovica nie wygrali od niespełna 4 lat. Co pokaże w Sydney ostatnia drużyna w tabeli?

Nie wiem, jak to jest, ale w spotkaniach z udziałem obu zespołów pada wiele czerwonych kartek. Szczególnie u gospodarzy jest to widoczne i postaramy się to wykorzystać. Stawiam po prostu na 5 upomnień. Jedni i drudzy zawodzili w ostatnim czasie, dlatego spodziewam się typowego meczu walki. Nikt tutaj nie odpuści, wszak walka o czołową szóstkę trwa w najlepsze. Jeżeli zerkniemy sobie na niedawne starcia tych klubów, to statystyki wyglądają tak:
  • Piłkarze Western Sydney Wanderers w ostatnich 5 rywalizacjach u siebie oglądali 1, 3, 1, 5, 5, kartek
  • Piłkarze Melbourne Victory w ostatnich 5 rywalizacjach na wyjeździe oglądali 4, 0, 2, 3, 2 kartek
Mam nadzieję, że sędzia Chris Beath nas nie zawiedzie i jego liczby to: 3, 4, 2, 9, 9, 10, 7. Na singla czerwień.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2303
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna/A-League
Godzina: 5:00
Spotkanie: Wellington Phoenix vs Brisbane Roar
Typ: Oskar Zawada strzeli gola
Kurs: 2.69✅️
Bukmacher: Go+BET
Analiza:

Nixi rozgrywają naprawdę dobry sezon w A-League. Po części spowodowane to jest tym, że gospodarze wreszcie mogą występować na boiskach w Nowej Zelandii. Pamiętamy poprzednie kampanie, gdzie Wellington Phoenix tułało się po całej Australii ze względu na covidowe restrykcje. Jutrzejszego poranka odbędzie się ostatnie spotkanie fazy zasadniczej w kraju kiwi i tym razem mecz zostanie rozegrany w Auckland. W środku tygodnia gruchnęła informacja, że z końcem obecnych rozgrywek z pracą pożegna się pierwszy trener Ufuk Talay i jest to spora strata dla całej społeczności z Wellington. W kuluarach mówi się, że ten menadżer poszuka nowych wyzwań i szykowane jest mu miejsce w Sydney FC. To jednak melodia przyszłości i warto powalczyć o awans do play-off. W tym wszystkim jest nasz rodak Oskar Zawada, który kilka dni temu miał swoje szanse w spotkaniu przeciwko Melbourne City, ale nie cieszył się z trafienia. Fani mają nadzieję, że na pożegnanie z publicznością w Nowej Zelandii uda się przełamać i dać sobie szansę na przedłużenie sezonu. Czy tak też się stanie?

Po drugiej stronie barykady znajduje się Roar, które odbiło sobie niedawne niepowodzenie z Central Coast Mariners. W Brisbane padł wynik 3:0 przeciwko Newcastle Jets i tym samym przyjezdni są cały czas w grze o play-off. Strata do 6. Sydney FC wynoszą 3 oczka i jest to dystans do nadrobienia. Goście mają jednak swoje problemy, jeżeli przychodzi im występować w delegacjach. Seria 7 meczów bez zwycięstwa, w tym 6 przegranych to tylko potwierdza. Widzimy, że Roar najlepiej czuje się w Brisbane i lot do Nowej Zelandii może negatywnie wpłynąć na postawę podopiecznych trenera Nicka Greena. Poprzedni szkoleniowiec Warren Moon został zwolniony za negatywne rezultaty, ale szczerze mówiąc, niewiele się zmieniło. Iskierka nadziei pojawiła się po triumfie nad Newcastle Jets, ale swoją dyspozycję należy pokazać także w Auckland. Czy goście pokuszą się o komplet punktów podczas jutrzejszego poranka?

Tak jak wspomniałem powyżej, dla gospodarzy jest to ostatni mecz w sezonie zasadniczym w Nowej Zelandii i nie ma chyba lepszej okazji na przełamanie, niż podczas niedzielnego poranka. Wellington Phoenix notuje negatywną serię 3 porażek z rzędu i za chwilę może wypaść z czołowej szóstki. Dodatkową motywacją jest odejście pierwszego trenera Ufuka Talaya i jestem zdania, że piłkarze do końca będą walczyć o jak najlepsze pożegnanie swojego szkoleniowca.

Uważam, że warto pokusić się tutaj o gola Oskara Zawady.
Polak nie trafił do siatki w meczu z Melbourne City, chociaż miał swoje okazje. Napastnik Nix jest obok Jamie Maclarena oraz Jasona Cummingsa najlepszym strzelcem w A-League i odkąd zaczął regularnie zdobywać bramki, to nie zdarzyła mu się seria dwóch spotkań bez trafienia. Wellington Phoenix na boiskach w Nowej Zelandii zdobywa średnio niespełna 2 gole na mecz, a Brisbane w delegacjach tyle właśnie traci. Dodatkowo Oskar pokonał bramkarza rywali Jordana Holmesa w pierwszym starciu tych ekip w Brisbane. Kurs na to zdarzenie jest wysoki i mam nadzieję, że nasz rodak nas nie zawiedzie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2093
majekx 934K

majekx

Znawca A-League
Ciekawe skąd tak wysoki kurs na Nixów.??.. Nixi - Roar 1 - @2,25 (2:2) - ja pobieram ten kurs.
Dlatego że mecz na Eden Park? Ale to Auckland, a nie jakieś miasteczko czy inna Tasmania... Myślę, że gospodarze powinni zdobyć 3 pkt.

Adelaida - WU - @1,72 (0:1)
Adelaida ma wielką szcasę na top 2. Aby to osiągnąć potrzebny jest komplet punktów... I są one jak najbardziej w zasięgu. Kurs nie rozpieszcza, ale myślę, że jest warty ryzyka.

Sydney - Perth - X - @3,85 (4:1)

Wydaje mi się, że czysta jedynka jest tutaj najmniej oczywista. Kurs zupełnie nie pasuje mi. Dlatego boję się, że to może być trochę blef buków. Zagram na remis :).

GL

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1706
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Live New Zeland :)
Nix przy 2-1 myśleli, że mecz się skończył. Roar ambitnie atakowali i bach 2-2. Przy 2-1 over 3,5 można było łapać po @ 2,20.
Kilka minut zostało ale, czy Nix wyciągną? Tylko patrzę bo i podział punktów mnie nie zszokuje...
Edit
Ft 2-2
Co za mecz, Zawada 2 gole, słupek Roar, 2 słupki Nix, które w końcówce znowu dominowało. Tu mogło być lekko 5-3...
No ale Nix nie bardzo wie co to obrona, a bez tego 3 punktów się nie zdobywa.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1583
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Live Sydney
Sky Blues vs Glory...
Początek spotkania, @ na 1 to 1,45....Nie wiem, czy to kpiny, czy niesmieszne zarty? Dla mnie szanse 55-45...
Edit
Ft 4-1, Corica nie zmarnował szansy. W ht był remis, potem Glory popłynęło...
Jak popatrzyć na tabelę A-league to chyba mamy już skrystalizowamny top 6.
Moim zdaniem taki układ sześciu zespołów w PO już zostanie. Niewiadoma to kolejność miejsc 3-6...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1171
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Live Adelaida
Reds vs WU po ht 0-1
Nie chce mi się wierzyć, że u siebie przegrają gospo.
Teraz zszedł Samuraj, szanse rosną więc 1x po @ 2,20 za miedziaka biorę...
GL!
Edit
Reds przegrali, zostało 0-1, cud WU bo gospo w końcówce miażdżyli. Chciałem dokładać 1x co kilka minut, bo wyglądało, iż Adelaida nawet wygra. Opanowałem chęć hazardowej zagrywki więc tylko miedziak w piach. A Reds zmarnowali co najmniej 5 sposobności w samej końcówce tylko. Nie mówiąc o karnym, a nawet Varu nie było...

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1544
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Wędrowcy vs Nix:

Oskar Zawada gol @3.15 BETFAN

Lecimy z klasykiem. Jak wyjdzie Oskar w pierwszym składzie a na 99% tak będzie, to warto jego gola próbować. Wędrowcy jakoś mnie w defensywie nie przekonują, jak wróci Marcelo po zawieszeniu, to też na plus, bo Brazylijczyk nie dojeżdża mentalnie i Polak swoje szanse mieć będzie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1136
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Ostatnie 2 kolejki do Play - offów...
WSW vs Nix - spotkanie ekip z wieloma podtekstami, kto czyta nasze posty ten wie (odejscie po sezonie Uffego i wielu piłkarzy, nowym trenerem bedzie asystent Talaya itd.).
Wedrowcy z szansa na 3 lokatę. Gdy pokonają Nix, jest szansa na kolejny taki pojedynek już w play - offach przy założeniu, że Nix będą na 6 miejscu...
Zaczęło się kombinowanie, kto chce gdzie być...
Honorowy prezes WSW Pan Li lubi to najbardziej. Jeśli nie ma innych planów, to 3 punkty powinny :) zostać w Sydney.
@ mi jednak nie pasuje, nie znam też składów (zapowiedziane często się różnią od faktycznych) dlatego przyczaje się na live i jeśli obraz gry mi się potwierdzi z założeniami to poczekam na @ 2,0 dla gospo... Jeśli się uda ofc...
Stawka ewentualnego czynu to miedziak - kultowy już w ostatnich sezonach. Gdzie te monety i dukaty się pytam? Gdzie?
Edit
Ft 4-0, pewne 3 pkt dla WSW, kierunek na

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3389
jozzy22 710,7K

jozzy22

Użytkownik
Ja już wczoraj pograłem remis po 3.70
Dlaczego? W sumie to żadnych ko kretnych przesłanek nie miałem. Bardziej bym to nazwał czutką ale czasami i takie rzeczy wchodzą. Ekipy jak dla mnie na zbliżonym poziomie i jak kolega wyżej napisał koniec RS więc drużyny wiedzą o co grają. Zapowiada się fajny męczy więc jak zdążę wrócić to będzie oglądane
Chodził mi po głowie jeszcze Typ na Oskara ale jednak odpuszczam

e: Wellington kompletnie bez podjazdu

Wynik: 4:0

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1934
majekx 934K

majekx

Znawca A-League
Pierwsza myśl - WSW powinni to ogarnąć i chyba pobiorę ten kierunek. Z drugiej strony mamy Nixów z Oskarem w składzie. Dlatego, żeby podbić kurs dodam jeszcze btts.

Mój typ na dziś:

WSW - Nixi - 1+btts - @3,07 (4:0)

i składy:

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1472
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Pierwsza myśl - WSW powinni to ogarnąć i chyba pobiorę ten kierunek. Z drugiej strony mamy Nixów z Oskarem w składzie. Dlatego, żeby podbić kurs dodam jeszcze btts.

Mój typ na dziś:

WSW - Nixi - 1+btts - @3,07 (4:0)

i składy:

Nix nie udźwignęli tej sytuacji w jakiej się znaleźli. Jak przegrają ostatni mecz a inni konkurenci pójdą do przodu to jeszcze wypadną z play - off. Informacje z ostatnich dni jednych motywują, innych za to dobijają. Wyszło, że Nix dobijają...

Otrzymane punkty reputacji: +462
majekx 934K

majekx

Znawca A-League
Na jutro:

Jets - CCM - un2,5 - @2,55 (1:3)

WU - City - 1X - @1,95 oraz 1 - @4 (1:3)

Na jutro, zagram pod prąd.... kursy na ov, btts w meczu Jest są takie że szkoda słów.
Co do meczu City, chyba buki wierzą tu w 2, ale przecież City ma już premiers w sezonie zasadniczym. Do tego wyjazd... czy nie pora na rozluźnienie i odpoczynek?

Mecze po dokładniejszym przyjrzeniu nie są oczywiste, wynik może być każdy... Stawki amatorskie.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1473
qowalsky6 1,3M

qowalsky6

Znawca A-League
Up
Jets vs CCM,
F3 derby, mimo to pamiętając kto z Marynarzy zrobił Rozbitkow28 jakoś under @majexa mi nie podchodzi.
Z drugiej strony zostaly 2 kolejki i wszystko może się zdarzyć. Mi jednak patrząc na sklady (mało grajacy w tym sezonie goalkeeper Jets) i niezły atak u obu teamów bliżej do overa. Jednak pre @ to profanacja więc zostaje live...

Edit
1-3 czerwa, gole kierunek over na

WU - City
Premiers Plate 3 raz z rzędu trafiło do City. Oni już skonczyli sezon, teraz czekają na Play - offy i mogą robić z meczami co chcą. Trenować, rotować, sprzedawać itd. WU niby musi ale czy to wypali? Nie wiem więc no bet.
Jedyny kierunek, że Jamie strzeli gola wydaje się pewniakiem :) Jeśli zagra ofc...
Edit
Oj zagrał Jamie, hatt - trick i 1-3. Kierunek na

Sie ma Wariaci :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3998
majekx 934K

majekx

Znawca A-League
Ten ov też bym zagrał w F3... do tego nawet z btts... ale ten kurs... jak dla mnie to mega zaniżony. Może być wysoki wynik.. a może buk che żeby ludzie sobie takiego 'pewniaczka' do taśmy dodali z kursem ~@1,4 żeby kursik podbił... a wszyscy wiedzą jak to się kończy.

Mecze, jak dla mnie, bez wyraźnego kierunku. Stąd też u mnie stawka minimalna.

i dodam jeszcze składy:

Otrzymane punkty reputacji: +1203
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
F3 Derby przed nami. Widzieliście ten śmieszny puchar dla dzisiejszego zwycięzcy? Jest o co walczyć 😅 a tak na serio to obie ekipy blisko play-off I z chęcią obejrze to spotkanie w towarzystwie kartek. Ostatnie F3 derby to 6 i 6 kartek, Evans musisz

Powyżej 5.5 kartek (czerwona=2) @2.24 Etoto✅️

Załączniki

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +3346
IgaŚwiątek 31,6K

IgaŚwiątek

Użytkownik
Ta sama linia kartek w LvBet jest za 2,60, a tam zmieniły się zasady rozliczania i czerwona także liczy się jako dwie żółte. I chyba zrezygnowali z najbardziej idiotycznej zasady jaką jest, że nie liczyła się druga żółta danego zawodnika, nawet do puli żółtych - to był hit :D

Mi też wychodzi tutaj trochę rzeźni na boisku, tylko ten sędzia taki na dwa razy trochę. Ja poszedłem jednak w over 6,5 żółtych po 3.60 w Superbecie. Jeśli będzie czerwo - będę żałował.

Dodatkowo dla zabawy:
Obie powyżej 2,5 kartek, obie powyżej 6,5 rożnych - @16.00. Gospodarze nabijają w ostatnim czasie sporo rożnych, trochę gorzej z gośćmi, ale w ostatnim meczu udało im się wykręcić ich 11.

Otrzymane punkty reputacji: +1936
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom