Poznań - Landshut 2 4.29 (sts) 09.04 godz 14.00
Chociaż mecz jest jutro to proponuje to zagrać już dzisiaj bo kursy ostro zlecą w dół. Poznań to jest beniaminek i skłąd na papierze wygląda najgorzej w całej lidze. Liderem jest mający problemy osobowościowo/alkoholowe - Antonio Lindbaeck i Polak - Adrian Gała.U Niemców jest najlepszy Niemiec i jeden z czołowych zawodników 1 ligi - Kai Huckenbeck. Do tego dochodzi Dmitri Berge i Szwed, który awansowal do
GP Kim Nilsson.
Niemcy mają genialnego juniora - Noricka Bloederna i na tej pozycji też mają przewagę nad beniaminkiem. Poznań wymienił skład, ale kadrowo są bardzo słabi. Do tego doszła mała ilośc treningów, brak sparingów i jak dla mnie faworytem tego spotkania jest zespoł niemiecki. Nie wiem kto u buków taki kurs ustalał...
Na dzisiaj proponuje dwa typy na szybko bez większej analizy:
Iversen (Łódź) over 8.5 (1.80) (sts)
Bertnzon (Ostrów) over 8.5 1.88 (sts)
Osobiście pograłęm linie 7.5 ale buki szybko siezorientowały, że za nisko ustawili linie i to skorygowali. JEdnak linia o punkt wyższą wciąz jest do gry. Iversen jest w parze z juniorem i dwa punkty ma z urzędu. Stary PUK wygladał bardzo dobrze (co mnie zaskoczyło) w Dunskich eliminacjach do
GP i powinien obok Lahtiego dzis byc liderem Orła. Iversen ma wyprzedzać drugą linie gospodarzy - Jeleniewskiego, Szlauderbacha i taki over powinien wejść, tym bardziej, że PUK 5 biegów zaliczy pewnie przed biegami nominowanymi bo pojedzie z RT.
Bertzon ma doświadczenie z Eligi i z
Grand Prix. Szwed bedac w parze ze slabym Walaskiem powinien bez problemu obok Musielaka byc liderem Ostrowa i taką linie przy nie najmocniejszym składzie Gdanska powinien pokryć.