Parę typów z MPPK z Rzeszowa. Trzeba wziąć pod uwagę, że jest to początek sezonu i trenerzy mogą rotować i dać każdemu pojeździć, także ciężko przewidzieć jakie będą taktyki poszczególnych zespołów.
Więcej punktów w biegach 1-21:
Fortuna
Zmarzlik - Doyle 1 1.40
10pkt-12pkt - Doyle wielka niewiadoma, a Zmarzlik widać na początku sezonu, że dalej będzie niełapalny. Problemem może być rotowanie składem, Doyle raczej może jechać 6 razy, doparowy (Kasprzak) dużo gorszy, a rezerwowy szału nie robi (Świdnicki), a Zmarzlik przy potencjalnych 4 biegach może mieć mniej punktów. Dla odważnych można grać w drugą stronę po kursie 2.68.
Kołodziej - Holder 1 1.40 - Kołodziej wychowany na długim torze w Tarnowie, w Rzeszowie zawsze dobrze mu szło, tor tak samo długi. Holder to cień zawodnika, wczoraj nawet na Motoarenie na swoim torze kiepsko. Raczej dosyć pewny typ.
po 8 pkt
Woźniak - Woryna 2 1.92 - Woryna w świetnej formie na starcie, Woźniak natomiast według mnie pewnego poziomu nie przeskoczy, nie wiadmo co z Thomsenem, który początek sezonu też ma nienajgorszy. Szkoda, że nie ma Vaculika, bo typ byłby bardziej pewny. Do tego myślę, że w Częstochowie jest parcie na medale także będzie im tu dzisiaj zależało na wyniku.
5pkt-2pkt
Częstochowa - Leszno 1 1.35 - Leszno niestety mimo temu, że im kibicuje to będzie im bardzo ciężko cokolwiek w tym sezonie wyjeździć. Myślę, że Madsen z Woryną mimo zapewne dobrego występu Kołodzieja spokojnie zapewnią tej drużynie lepszy wynik.
3-2msc
Toruń - Leszno 1 1.70 - generalnie, bardziej przeciwko Lesznu niż za Toruniem.
4-2msc
Toruń - Krosno 1 1.40 - Krosno cieniutkie, powinno być spokojnie.
4-6msc
Leszno - Krosno 1 1.42 - jak wyżej, lider w Lesznie lepszy i druga linia też.
2-6msc
Można ładne duble porobić, każdy niech sobie wybierze co mu pasuje.
Edit: moje Leszno mnie lekko zszokowało wynikiem