SEHA Liga
Partizan - Presov
Presov @ 4.65
Presov Handi +3.5 bramek @ 1.85
STS
1.30 na wygraną Partizanu? Według mnie lekka przesada, kursy wystawione, jakby Presov nie grał tu już o nic, a wcale tak nie jest, przy niekorzystnym wyniku mogą spaść nawet na 3 miejsce, co da im w konsekwencji grę z Veszprem w ćwierćfinale rozgrywek, czego na pewno woleliby uniknąć. Decydującym w pierwszej kolejności punktem dotyczącym awansu w przypadku równej ilości punktów jest bilans bramkowy, w tej chwili Presov ma go najlepszy +3, zaś Partizan -3, także teoretycznie zespół ze Słowacji mógłby ten mecz przegrać, ale najbezpieczniej różnicą 2 bramek, bo później sprawa się skomplikuje, więc czy na pewno będą ryzykować mając taki mały zapas? Według mnie zagrają tu na całego, a co by nie mówić są drużyną lepszą od swoich rywali, wygrali z nimi w pierwszym meczu 29:25, ale wygrywali we wcześniejszych latach, Presov to ekipa o wiele bardziej obyta na europejskich halach, mimo, że moim zdaniem w tym roku trochę przesadzili występując w 4 rozgrywkach, a doliczając puchar Słowacji to w 5. Partizan w tym sezonie mocny u siebie, we wszystkich rozgrywkach przegrał tylko 1 spotkanie, a potrafił ograć chociażby Vardar, mimo wszystko uważam, że Presov mocno się postawi, mogą trochę żałować pierwszego spotkania, gdzie w końcówce prowadzili różnicą 7 bramek, a dali sobie trafić jeszcze 3 bramki pod rząd sami nie dokładając żadnej, z bilansem bramkowym +6, oraz +7 w h2h grałoby się na pewno o wiele łatwiej i wtedy nie dziwiłby mnie tak niski kurs na Partizan, w tej chwili jednak jest on dla mnie małym nieporozumieniem.