Eurofarm Pelister - Vojvodina 14-12, 30-25
Eurofarm Pelister -5.5 1.7
Eurofarm Pelister -6.5 2.0
1HF Eurofarm Pelister -2.5 1.7
Oba zespoły mierzyły już się w tym sezonie w SEHA LIGA, górą byli gospodarze czyli Vojvodina, i sam w tamtym meczu grałem ich zwycięstwo z delikatnym handicapem, zwycieżyli wynikiem29-24. W tym meczu sytuacja ma się inaczej, Pelister jest bardzo mocny u siebie, a Vojvodina na ten mecz pojechała odmłodzonym składem, z powodu napiętego terminarza spotkań. Obecni serbscy mistrzowie prezentują się naprawdę dobrze w nowym sezonie SEHA - Gazprom League i udowodnili to, pokonując u siebie zarówno Nexe, jak i Eurofarm Pelister. W tej chwili trener Rojevic i jego podopieczni zajmują pierwsze miejsce w grupie A, a przed nimi jeszcze mecze w Bitoli i Nasice. Po ostatniej domowej porażce Pelistera z Motorem 25-27 będą mieli dodatkową motywacje aby zwycieżyc w tym meczu, i zrewanżować się Vojvodinie za ostatnią porażkę. Podrzucam kilka wypowiedzi trenerów oraz zawodników aby sytuacja była jeszcze klarowniejsza.
Lars Walther, trener Eurofarmu Pelister:Mecz z Wojwodiną to dla nas nowy początek. Prawdopodobnie zagrają złożoną i młodą drużyną, a my nie mamy informacji i czasu na przygotowania. Mam jednak nadzieję, że moi zawodnicy dobrze zareagują po europejskich eliminacjach i wygrają pierwszy mecz w tym sezonie SEHA - Gazprom League.
Zarko Peszewski, zawodnik Eurofarmu Pelister: Wojwodina to dobry zespół, złożony z doświadczonych rodzimych piłkarzy ręcznych. Ten mecz przychodzi w złym momencie, ale może być dla nas dobry, ponieważ może to być dla nas nowy początek. Pobudka, w której się podniesiemy i odnotujemy korzystny wynik nie tylko w tym meczu, ale także w kolejnym.
Boris Rojevic, trener Wojwodiny: Biorąc pod uwagę nasz napięty harmonogram, pojedziemy do Bitoli z odmłodzonym składem. Mam wrażenie, że Eurofarm ma w tym swoją ulubioną rolę, mimo że u siebie udało nam się ich zaskoczyć. Trudno teraz cokolwiek przewidzieć, ale gwarantuję, że moi zawodnicy dadzą z siebie wszystko w Macedonii Północnej.
Luka Rogan, zawodnik Wojwodiny: Mecz w Bitoli będzie dla naszych młodszych zawodników kolejną okazją do pokazania na co ich stać. Jak powiedział trener, do Macedonii Północnej pojedziemy w odmłodzonym składzie, ale nie sądzę, żeby to zmniejszało nasze szanse na dobry wynik końcowy. Harmonogram, z którym mamy obecnie do czynienia, jest naprawdę napięty, ale nie mam wątpliwości, że wszyscy jesteśmy gotowi na świetny mecz w Macedonii Północnej. Jak większość typów którymi dzielę się na forum, tak i ten jest oparty na sytuacji kadrowej jednej z drużyn.