verno
Znawca - Hokej
Po dniu przerwy wracamy do kolejnych partii, najpewniej każdy czeka na mecz Hansa z Wesleyem i ja również, remis po @1.80 wygląda całkiem przyjemnie jednak ciężko tam coś zagrać mimo wszystko. Po sytuacji z Magnusem cała energia w turnieju opadła i ta sytuacja prawie na każdego wpłynęła w większym lub mniejszym stopniu i mogą się przez to pojawiać jakieś błędy bo zawodnicy nie są do końca skupieni no i przede wszystkim skutek tej sytuacji czyli brak Magnusa tutaj sporo namieszał, odcinając już tą całą dramę dlaczego jak i po co to po prostu brak mistrza świata wpłynął bardzo mocno na sytuację. Topowi szachiści oprócz kasy czy rankingu uwielbiają rywalizację z najlepszymi a tego właśnie brak dlatego dzisiaj spróbuję zagrać na tych na, których ta sytuacja najmniej wpłynęła. Po pierwsze idę w stronę Alirezy, który jest młody i głodny wygranych mimo wszystko a Mamedyarov bardzo słabo tutaj wypada, póki co 3 remisy białymi oraz przegrana czarnymi. Drugi typ bardziej odważniejszy bo w stronę Aroniana, który zagra z MVL. Aronian to taki niepozorny zawodnik bo niby taki spokojny, przyjazny a potrafi zaskoczyć dodatkowo poza szachownicą jest on odcięty od tej sytuacji i widać że wychowywał się w innym środowisku od większości bo ma bardzo zdrowy mental i sam mówił że on wgl się nie zastanawia i nie zaprząta sobie głowy tym czy ktoś cheatuje czy nie, po prostu chcę grać najlepsze szachy, kurs na niego całkiem wysoki a MVL gra trochę jakby za karę i mam wrażenie jakby już chciał zakończyć ten turniej.
Alireza Firouzja - Shakhriyar Mamedyarov
Alireza win
@2.08
Levon Aronian - Vachier-Lagrave Maxime
Aronian win
@5.70
Ian Nepomniachtchi - Fabiano Caruana
remis
@1.38 remis po 30min~ ale Ian sprawdzał Caruane 4 godziny
Myślę że do doubla można sobie dorzucić bo wątpię żeby tam się coś ciekawego działo.
Alireza Firouzja - Shakhriyar Mamedyarov
Alireza win
@2.08
Levon Aronian - Vachier-Lagrave Maxime
Aronian win
@5.70
Ian Nepomniachtchi - Fabiano Caruana
remis
@1.38 remis po 30min~ ale Ian sprawdzał Caruane 4 godziny
Myślę że do doubla można sobie dorzucić bo wątpię żeby tam się coś ciekawego działo.
Ostatnia edycja: