Dyscyplina: Piłka ręczna - Mistrzostwa świata, runda wstępna
Godzina: 18:00
Spotkanie: Chile - Iran
Typ: 2
Kurs: 2,65
Bukmacher: Superbet
Analiza:
Powiem szczerze, że kursy mnie w tym meczu trochę zdziwiły, bo osobiście według mnie powinny być jeszcze bardziej zbliżone a dla mnie osobiście to Iran jest faworytem tego meczu więc tym bardziej próbuję tu pograć w ich stronę. Iran według mnie lepiej przepracował okres przygotowania się na te Mistrzostwa. Grali sparing z Polską przegrany 27-32, z Belgią przegrany 31-35 i z Maroko wygrany 29-28. Natomiast
Chile zagrało tylko ze Slowacją przegrywając 29-40. Kadrowo na papierze dla mnie to drużyna Iranu wydaje się być groźniejsza od swego rywala a do tego ich trenerem jest Veselin Vujovic, który w przeszłości będąc zawodnikiem sięgnął z kadrą Jugosławi po złoto Olimpijskie (w Los Angeles w 1984 roku) i Mistrzostwo Świata (we Szwajcarii w 1986). Po zakończeniu kariery zawodnika został trenerem i prowadził wiele bałkańskich drużyn takich jak Vardar, RK Zagrzeb czy Zeljeznicar. Był również przez pewien okres selekcjonerem Macedonii. Myślę, że on kadrę Iranu odpowiednio zmotywuje i woli walki po ich stronie nie zabraknie.
Chile to nie jest nie wiadomo jak mocna drużyna żeby tu takie kursy wystawić (oczywiście to tylko moja ooinia). Dla mnie lepiej wygląda Iran i po takich kursach nic tylko próbować.