Jastrzębski Olsztyn
Averill 5.5 Powyżej
W pierwszym meczu nie zachwycił zdobył 5 pkt został zmieniony przez Jakubiszaka ,liczę ze dziś zagra dużo lepiej ,6 pkt to nie duża linia pkt ,przy 3 setach to 2 pkt na set z ataku ,a może jakiś blok ,dla mnie duża szansa ze Typ wejdzie
Katowice Warszawa
typ over 3.5 seta
liczę na zacięty mecz ,kato jak zwykle powinnny być mocne szczególnie u Siebie ,wawa bez Tille i Szalpuka …
W pierwszym meczu dość solidnie zagrał Baranek ,Grobelny jeśli wyjdzie mu mecz potrafi zagrać świetne spotkanie ,Weber /Klapwik to średniacy ale z kim maja nie zagrać dobrego spotkania jak z drużyna walczącą o Top 8 a nie o majstra ..Na rozegraniu Janek Firley który zna bardzo dobrze GKS ,i napewno będzie dużo lepiej rozgrywał niż Trinidad..Srodek mocny z Wrona i Nowakowskim ,libero wojtaszek również ..
Kato praktycznie ten Sam skład z jednym poważnym osłabieniem .Nie ma już Mike Ma który rozegrał naprawdę badzo dobry sezon ..do tego miał świetna zagrywkę i niezły blok..Seganov dla mnie polka niżej ..
Dla mnie ciężko wskazać faworyta ,dla tego 4 sety wydają się być najpewniejsza opcja
Zaksa Lublin
Zaksa bez Kamila to już nie ta Sama Zaksa ,super ze chociaż paszyckiego wzięli który robi super robotę na środku .
Lublin zawiódł w 1 meczu z Radomiem ,a najbardziej Malina który w 5 setach zdobył ledwo 11pkt..liczę ze dziś zagra dużo lepiej ..Szerszeń Włodarczyk Jendryk Malina i libero Watten dla mnie niezła drużyna ..i seta dziś wygrają
Typy : Lublin + 19.5 kurs 1.57
over 3.5. Kurs 2.35
Malinowski 11.5 over 1.85
Kaczmarek 16.5 over 1.85