Echikunwoke A.N. - Weir J. 1---1,42 (kwalifikacje)
Polska -Holandia 1---1,30 (kwalifikacje) po tym jak się okazało że Kielbasinska nie pobiegnie to bałem się o ten typ, no i się okazało że miałem rację
sts
W ciągu dnia będę uzupełniał typy w tym poście.
Typ kolegi wyżej na 73,50 Malwiny w pierwszej kolejce jak najbardziej popieram i sam już nie bedę tego powielał. Malwina nie jest w najlepszej formie, tylko na Kusocińskim rzucała dalej niż proponowana linia a tu chodzi tylko o pierwszy rzut. Ciekawe jaki był wyjściowy kurs
Echikunwoke, która reprezentuje
USA w kwalifikacjach raczej bezproblemowo powinna pokonać Kanadyjkę Jillian Weir. Tutaj róznica jest w stabilności rzucania 72m.+
Polska sztafeta mieszana 4x400m. powinna pokonać Holandie. Tutaj większość jak nie wszyscy wystawiają na kwalifikacje mocne składy (do tego pojawiła sie informacja, że w finale w składzie można bedzie dokonać tylko jednej zmiany zawodnika w porównaniu do kwali).
Romani D. - Bukowiecki K. 1---1,42
W ciągu ostatnich 4 lat obaj Panowie mierzyli się ze sobą 14 razy i tylko 2 krotnie lepszy był Konrad (co ciekawe 2 razy na Diamentowej Lidze we Włoszech), ale zostawmy h2h. Nie wierzę w jakiś nadzwyczajny występ naszych kulomiotów. Najpierw trzeba przebrnąć kwalifikacje, co powinno się udać, ale patrząc na to co działo się ostatnio to pewnym nie można być już niczego. Romani na pewno będzie starał się o medal i o ile złoto zarezerwowane dla Crousera to pozostałe kolory medali rozstrzygną między sobą właśnie Romani, Walsh i Kovacs. Mam wrażenie, że ostatnio w tych dużych imprezach Konrad jakby za bardzo chce i przez to nic nie wychodzi.
Bigot Q. - Halasz B. 1---1,35
Francuz dla mnie bierze prawdopodobnie brąz. Bardzo dobra forma w tym sezonie i mam nadzieję, że przełoży się to na te mistrzostwa. Halasz postraszył na mistrzostwach Węgier, ale nie widzę go w walce o medale.
Ealey Ch. - Song Jiayuan 1---1,40
Liderka światowych list i najlepsza zawodniczka 2022 r. Chase Ealey stanie przed szansą pierwszego dla
USA złotego medalu w pchnięciu kulą. Chinka oprócz trzech startów w tym roku w Chinach nie występowała nigdzie. Tutaj mamy kurs przez te pchnięcia ponad 20m. Song Jiayuan ale jakoś poważnego sprawdzianu jeszcze nie miała. Po Chinkach spodziewać się można wszystkiego,ale liczę na "amerykańską ziemię".
Mitton S. - Dongmo A. 1---1,55
Idę w stronę Kanadyjki ze względu na wysoką formę i regularne starty na poziomie +-19,50m., choć te trzy ostatnie to nawet 20m. Dongmo jakby zacięła się na poziom 19,00-19,50m.
To są kursy na finał więc weźcie to pod uwagę. Oczywiście po eliminacjach kursy mogą się pójść w obie strony i ciężko stwierdzić czy nie lepiej poczekać na kursy przed samym finałem. Zdecydujcie sami.