>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

eWinner 1. Liga Żużlowa w szonie 2022

Status
Zamknięty.
rodzyn7 6,7K

rodzyn7

Użytkownik
Zielona Góra - Gniezno
Typ Gniezno +20
Sts
Kurs 1.94

Ma być do jednej bramki i będzie ale na początku sezonu wywalić ponad 20 pkt to dość sporo tym bardziej że Gniezno źle nie wygląda a i obecni zawodnicy w z.g kolowali. Liczę na MJJ który ma coś do udowodnienia ale boje Lindbecka no ale jak wygryzł Pająka to chyba nie jedzie na podwójnym gazie. Juniorzy też nie ogórki i Ragus powinni objechać także taki kontrolowany mecz na + 14-16 ale nie 22 i więcej
W którym miejscu Gniezno źle nie wygląda? Fajfer to zawodnik jednego toru, MJJ mocno chimeryczny i równie dobrze może tu zrobić 15 co i 5, Lindbeck niech najpierw przejdzie kontrolę alkomatem przed meczem, a później zastanawiajmy się, ile punktów zdobędzie. Koza i Szlauderbach też dla mnie słabsi niż Kvech i Protasiewicz. Gniezno powino się cieszyć, jak tu z 30 wyjdzie.

Zielonka -20,5 @2,01 STS Przeceniłem Zielonkę, wstyd.

Ostatnia edycja:
Sándor Tihanyi 56,6K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
W którym miejscu Gniezno źle nie wygląda? Fajfer to zawodnik jednego toru, MJJ mocno chimeryczny i równie dobrze może tu zrobić 15 co i 5, Lindbeck niech najpierw przejdzie kontrolę alkomatem przed meczem, a później zastanawiajmy się, ile punktów zdobędzie. Koza i Szlauderbach też dla mnie słabsi niż Kvech i Protasiewicz. Gniezno powino się cieszyć, jak tu z 30 wyjdzie.

Zielonka -20,5 @2,01 STS
Zależy co dla Ciebie znaczy zawodnik jednego toru bo w ubiegłym roku przez cały sezon praktycznie kręcił ciągle w okolicy 10 za wyjątkiem 2 męczy gdzie miał wpadkę. MJJ ok chimeryczny ale nie znaczy słaby tym bardziej że swoje w Z.G jezdzil. Do tego Murzyn no trzeźwy być musi też Zielonkę zna i wcale nie musi źle pojechać. Myślę że dużo będzie zależało od jego głowy ale jeśli nie jedzie pająk to czymś Antek musiał zaimponować że jest w składzie. Szlauderbach to racja najsłabsze oginwo Koza ligowy średniak na i doparowiec ale dalej jestem zdania że 35 w zasięgu

P.s skoro MJJ może zrobić 15 to może warto nie stawiać z.g - 20:). Szanuję Twoje zdanie i argumenty ale dalej myślę że dziś pogormu nie bedzie

Powodzenia:)

jajs 67,3K

jajs

Użytkownik
Start Gniezno +24.5 @ 1,65 ETOTO 45-45. Leciutko.

Bardzo wysoka linia na gnieźnian, wydaje mi się, że spokojnie są w stanie zrobić te 33 punkty. Wiadomo - Falubaz główny faworyt do awansu. Dwaj mocni liderzy rodem z Australii Fricke i Tungate, ciekawy ale nie wiadomo w jakiej formie u24 Kvech, mocni polscy seniorzy Buczkowski i Protas ale weteran po kontuzji, zobaczymy w jakiej będzie formie. W Gnieźnie Fajfer i MJJ powinni zrobić swoje chociaż Duńczyk jest mocno chimeryczny a Fajfer świetnie jeździ głównie u siebie to myślę, że w kilku biegach postawią się faworytom. Koza i Szlauderbach to nie są takie ogórki aby myśleć, że zrobią olimpiadę. Lindback to nie wiadomo w jakiej będzie formie, ostatnio znowu wpadka alkoholowa ale trochę na tym torze pokręcił niegdyś. Juniorka też po stronie ZG, mam nadzieję na chociaż 4-2 w juniorskim. Początek sezonu, drużyny które jadą u siebie nie są do końca wjeżdżone w sezon i niespodzianki w pojedynczych biegach będą się zdarzać.

Rohan Tungate over 9.5 @ 1,57 STS 11 pkt.

Linia nie za wysoka, numer bardzo dobry bo bieg 1 ciężki spod płotu na liderów Startu - Fajfera i MJJ ale później x2 z powracającym po kontuzji Protasem, 12 bieg z juniorami i z Kozą to powinna być trójka. Jakby nie patrzeć to Tungate z Frickiem powinni być liderami i takie 11-12 powinien ogarniać tym bardziej w meczu w którym Falubaz powinien wygrać około 20 punktami.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +493
A 442,8K

adams235

Znawca - Żużel
Panowie nie kłócić się Gniezno dziś 34 ujeżdża tzn musi bo zamyka mi gruby kupon z tennisem także musi😛😛😛😎i są w stanie tyle ujechać i zamykamy tę dyskusję😉😉😉

Otrzymane punkty reputacji: +72
U 0

Usunięty użytkownik 172435

Gość
Landshut - Bydgoszcz

Sporo osób na różnych forach pisze o wyrównanym meczu, ja jednak tego nie widzę i myślę że będzie to łatwy mecz dla drużyny z Bydgoszczy, takiego składu to chyba dawno tam nie było. Zagar, bjjere, Miedziński to solidna trójka na 1 ligę napewno. Wątpię aby Huckenbeck czy Smoliński z nimi powalczyli. Mój główny typ na to spotkanie skupia się jednak na Eriku Riss jest to zawodnik ktory jeździ mocno w kratkę w poprzednim sezonie objechał jeden mecz w 2 lidze gdzie zdobyl 2 pkt. Dziś jeszcze mocniejszy przeciwnik i dość trudne biegi, myślę że zakręci się kolo 3 pkt.

Erik Riss pozniej 4.5 punktów - @2.22 STS

Ostatnio zmieniony przez nieznany:
S 2,2K

stichauer

Użytkownik
Panowie ardian miedzinski dzisiaj -7.5??
Mecz wyjazdowy, biegi nie najłatwiejsze, po drodze jakaś literka się może przytrafić, wszyscy wiemy jaki jest ardian

tedddy2060 11,2K

tedddy2060

Użytkownik
Landshut - Bydgoszcz

Sporo osób na różnych forach pisze o wyrównanym meczu, ja jednak tego nie widzę i myślę że będzie to łatwy mecz dla drużyny z Bydgoszczy, takiego składu to chyba dawno tam nie było. Zagar, bjjere, Miedziński to solidna trójka na 1 ligę napewno. Wątpię aby Huckenbeck czy Smoliński z nimi powalczyli. Mój główny typ na to spotkanie skupia się jednak na Eriku Riss jest to zawodnik ktory jeździ mocno w kratkę w poprzednim sezonie objechał jeden mecz w 2 lidze gdzie zdobyl 2 pkt. Dziś jeszcze mocniejszy przeciwnik i dość trudne biegi, myślę że zakręci się kolo 3 pkt.

Twoich przemyslań nie neguję ale tor w Landshut ma 390 metrów,więc to długi tor a wiemy że na tym owalu jest 3 mistrzów świata w zespole gospodarzy i do tego mają jeszcze bardzo dobrego juniora Noricka Bloedorna i do tego solidnego Madsa Hansena więc ja więcej szans daję gospodarzom. A tak to ja myslę nad underem Zagara gdzie był cieniutki w sparingach wraz z Miedzińskim i do tego jakiś hc na zespół Landshut ale to to są tylko moje przemyślenia!!!!

Ostatnia edycja:
U 0

Gość
Twoich przemyslań nie neguję ale tor w Landshut ma 390 metrów,więc to długi tor a wiemy że na tym owalu jest 3 mistrzów świata w zespole gospodarzy i do tego mają jeszcze bardzo dobrego juniora Noricka Bloedorna i do tego solidnego Madsa Hansena więc ja więcej szans daję gospodarzom. A tak to ja myslę nad underem Zagara gdzie był cieniutki w sparingach wraz z Miedzińskim i do tego jakiś hc na zespół Landshut ale to to są tylko moje przemyślenia!!!!
O ile wiem to o mistrzostwie na długim torze jedzie się na innym motocyklu wiec nie wiem czy jest sens na to patrzeć. Wydaje mi się że będzie to podobna inauguracja beniaminka do wczorajszej Ostrowi gdzie również dużo osób widziało w nich szanse a jak widać przeskoczyć o lige wyżej jest ciężko nie zmieniając praktycznie trzonu zespołu.

Sándor Tihanyi 56,6K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Dośc słaby argument, bo to że mają 3 mistrzów świata na torze długim nijak się ma do klasycznego żużla. Ten typ żużla rożni się przede wszystkim sprzętowo. Motocykle śa dłuższe i szybsze poprzez zwiększoną moc ślinika osiągają lepsze prędkości. Na dodatek motor w long tracku posiada 2 biegową skrzynię biegów.

Dawniej gdy te różnice były mniejsze na longtracku i w klasycznym sukcesy odnosili czołowi zawodnicy Moran Wigg czy Jan O Pedersen. Teraz mistrz świata na longu nic nie znaczy w klasycznym speedwayu nic. Kenenth Hansen Finghage Haertel czy Smoła raczej tuzami nie są. Jedynym wyjątkiem jest Berge, ale z tego co wiem on już się w to nie bawi.

Zresztą to nie tak że longtrack jest jakimś torem magicznym w Polsce takie zawody mógłby się odbywać w Tarnowie ( coś koło 390 m i Rzeszowie coś koło 395 m zresztą w Rzeszowie odbyła się jedna runda)

Reasumując ilość mistrzów świata nie ma dla mnie tu znaczenia zawody są na innych silnikach sprzętach w dość ubodzej stawce i z nikłym zainteresowaniem. a 390 m tor w Landshut nie robi z niego wyjątkowego bo w Polsce też mamy takie tory gdzie ładnie jeździł Zagar ( Rzeszów) Bjerre ( Rzeszów Tarnów) więc handicapu trzeba szukać po prostu w nowym torze dla zawodników Bydgoszczy na mapie świata niż wyliczania kto był MŚ w innej odmianie żużla

P.S Obecnie mistrzem świata z ubiegłego roku jest holender Hummel, znasz go? śmiem wątpić bo w klasycznym zużlou by nie istniał tak jak według mnie nie będzie dziś istniał zespół Devils

Pobieram Bydgoszcz 1,57 w sts z racji bardziej równego składu i bardziej pewniejszych liderów. Juniorka lekko na Bydgoszcz bo o ile Blodorn to kot to jego partner w u21 już jest gorszy od Koniecznego.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +53
jajs 67,3K

jajs

Użytkownik
Bieg juniorski: Landshut - Bydgoszcz(-0.5) 1 @ 2,01 STS 2-4. II zestaw, fatalny start Bloederna, ale jadą na 3-3 i Bachhuber robi tragiczny błąd na 2 łuku i wchodzi mu w kredę Konieczny... dupa.

Handi ujemne po stronie Bydzi, więc Niemcom wystarczy remis a to w zasięgu jest na lekko. Przyjemski jest już teraz kozak ale na wyjazdach nie jest jeszcze aż tak skuteczny, Konieczny fajnie sie zapowiadał ale ostatni sezon w Tarnowie trochę stracony, miał trochę problemów. Po stronie Niemców mega talenciak Bloedern i Erik Bachhuber ściągnięty z Wittstock w którym objechał pierwszy pełny sezon z całkiem niezłym skutkiem. Bloedern na swoim torze jest świetny, w 2 lidze regularnie wygrywal biegi juniorskie nawet z ekstraligowcami: Kowalskim czy Świdnickim. Wiadomo, że zakłady na jeden pojedyńczy bieg to loteria, moze być taśma/defekt i dupa ale tor w Landshut jest zagadką dla wszystkich drużyn 1 ligowych, szczególnie przyjeżdżający młodzieżowcy mogą mieć niemałe problemy z rozszyfrowaniem tego toru, a Niemcy trochę potrenowali przed sezonem i Bachhuber może spokojnie sprawić tu niespodziankę.

Później dorzucę coś tu na punkty zawodników bo na razie niedużo buków ma pełne oferty.

EDIT: na ForBet macie na Bydgoszcz kurs 1.85 / eWinner ma 1.80.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +72
U 0

Gość
Landshut - Bydgoszcz

Dorzucam jeszcze -2.5 Bydgoszcz na ewinner po @2.15, dość wysoki kurs więc próbuje

Ostatnio zmieniony przez nieznany:
Sándor Tihanyi 56,6K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
Riss - Michajłow
Typ 2
Kurs 2.22
Sts

Dobre sobie bo to raczej Oleg powinien być faworytem. Potencjał na pewno wyższy jak i doświadczenie. Tor też nie zagadka bo w ubiegłym roku tam jezdzil i strzelił dychę. Czy Erika stać na równa walkę z bardziej utaletowanym rywalem? Wątpię dlatego gram na Olega gdzie doświadczenie talent i zapewne sprzęt po jego stronie

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +53
Sándor Tihanyi 56,6K

Sándor Tihanyi

Użytkownik
I tu też jakaś niekonsekwencja w kursach.

Sts zaklady więcej punktów w meczu pary

Smoliński Hansen - Zagar Mihailow
Typ 2
Kurs 2.01
Sts

Zestawienie 2 linii z u24 na lidera z u24. Oczywiście Mads jest lepszy od Olega ale to też nie jest jakaś przepaść więc nawet jeśli Oleg straci to myślę że jako lider spokojnie odrobi to zagar że Smolinskim który wymiatał w 2 lidze no ale tu może być trudniej o dwucyfrowki. Natomiast od Zagra wymaga się już 11-12 pkt przed rozpoczęciem meczu

Ostatnia edycja:
jajs 67,3K

jajs

Użytkownik
lepiej złapać under 8.5 ;)
Podbijam. Adrian Miedziński poniżej 8.5 @ 1,83 ForBet 11pkt. Słaby początek i kapitalna końcówka: 3,3,3. Fatalni Zagar i Bjerre a Miedziński akurat potrafił pojechać.

Ciężki wyjazd dzis dla Bydgoszczy, jadą do beniaminka ale tor mało komu znany a ekipa z Niemiec na prawdę ma fajny i ciekawy skład. Huckenbeck, Smoliński na tym torze są bardzo mocni, kapitalny sezon ma za sobą ściągnięty w trakcie sezonu Berge, jest na u24 Hansen o którego biła się cała liga. Duża nie wiadoma to Riss ale fakt, że wygryzł ze składu Haertela może oznaczać że nie będzie taką dziurą. No i jest Bloedern, który może wskakiwać za jakiegoś seniora. Adrian zawsze na Motoarene miał świetne silniki i potrafił robić super wyniki a na wyjazdach zbierał jedynki albo zera, często dochodziły wykluczenia, nawet w 1 lidze sezon 2020 miał przeciętny. Uważam że Miedziński będzie mieć dziś problemy i nie zbliży się wyniku dwucyfrówki.

Ostatnia edycja:
karfus 112,3K

karfus

Użytkownik
D. Berge powyżej 8.5 | 1.57 | sts

Berge, w tamtym sezonie miał najwyższą średnią punktową z całego zespołu, jedzie dwa razy na Miedzińskiego, który raczej nie jest w najlepszej dyspozycji,

S 0

speedwaymaster

Użytkownik
Landshut - Polonia Bydgoszcz

Polonia wygra kurs 1,57 - STS albo 1,8 Forbet

Różnica klas. Bydgoszcz ma zawodników z Ekstraligi Bjerre , Zagar, Miedzinski. Niemcy to beniaminek. Kurs powinien być 1,3 wiec jest to value. Bydgoszczanie mają sprzęt z najwyższej światowej półki to jest faworyt do awansu do Ekstraligi. Niemcy musieli przykryć tor plandeką bo padało także stracili atut własnego toru. W tych okolicznościach Polonia wygra zdecydowanie.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
Landshut +2,5
1,75 forbet
Landshut (remis=zwrot)
2,2 forbet

Ja myślę że gospodarze sprawią kolejną niespodziankę w tej kolejce i nie ulegam masówce na Bydgoszcz. Nie przemawia do mnie argument z liderami Bydgoszczy. Zagar, Bjerre i Miedzinski z jakiegoś powodu zeszli ligę niżej i wcale nie muszą przeważać nad gospodarzami. Michaiłow też lubił zawodzić. Celuję w niespodziankę, których w tej kolejce nie brakowało.

EDIT:
Źródło: facebook ligi

Breaking News
🔥
Spotkanie AC Landshut Devils - Offizielle Seite
🆚
Abramczyk Polonia Bydgoszcz będzie transmitowane nie tylko w CANAL+ online, ale także w Canal+ Sport 5
📺

Przypominamy, spotkanie rozpocznie się o godzinie 18:00

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +658
barti2000 763,2K

barti2000

Znawca - Siatkówka
Przyjemski powyżej 3,5 pkt @1,57 sts

Moim zdaniem pewniak. Przyjemski to wielki talent, z pewnością w 1. lidze będzie jednym z najlepszych juniorów, jak nie najlepszym. W juniorskim będzie walczył o wygraną z Bloedornem. Potem w 4 jedzie z Michajłowem przeciwko Bachhuberowi i Smolinskiemu, więc minimum 1 pkt pewny w tym biegu. W 10. biegu z Miedzinskim pojedzie przeciwko Hansenowi i Rissowi, tutaj także może zapunktować.

Otrzymane punkty reputacji: +165
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom