Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Twoich przemyslań nie neguję ale tor w Landshut ma 390 metrów,więc to długi tor a wiemy że na tym owalu jest 3 mistrzów świata w zespole gospodarzy i do tego mają jeszcze bardzo dobrego juniora Noricka Bloedorna i do tego solidnego Madsa Hansena więc ja więcej szans daję gospodarzom. A tak to ja myslę nad underem Zagara gdzie był cieniutki w sparingach wraz z Miedzińskim i do tego jakiś hc na zespół Landshut ale to to są tylko moje przemyślenia!!!!
Dośc słaby argument, bo to że mają 3 mistrzów świata na torze długim nijak się ma do klasycznego żużla. Ten typ żużla rożni się przede wszystkim sprzętowo. Motocykle śa dłuższe i szybsze poprzez zwiększoną moc ślinika osiągają lepsze prędkości. Na dodatek motor w long tracku posiada 2 biegową skrzynię biegów.
Dawniej gdy te różnice były mniejsze na longtracku i w klasycznym sukcesy odnosili czołowi zawodnicy Moran Wigg czy Jan O Pedersen. Teraz mistrz świata na longu nic nie znaczy w klasycznym speedwayu nic. Kenenth Hansen Finghage Haertel czy Smoła raczej tuzami nie są. Jedynym wyjątkiem jest Berge, ale z tego co wiem on już się w to nie bawi.
Zresztą to nie tak że longtrack jest jakimś torem magicznym w Polsce takie zawody mógłby się odbywać w Tarnowie ( coś koło 390 m i Rzeszowie coś koło 395 m zresztą w Rzeszowie odbyła się jedna runda)
Reasumując ilość mistrzów świata nie ma dla mnie tu znaczenia zawody są na innych silnikach sprzętach w dość ubodzej stawce i z nikłym zainteresowaniem. a 390 m tor w Landshut nie robi z niego wyjątkowego bo w Polsce też mamy takie tory gdzie ładnie jeździł Zagar ( Rzeszów) Bjerre ( Rzeszów Tarnów) więc handicapu trzeba szukać po prostu w nowym torze dla zawodników Bydgoszczy na mapie świata niż wyliczania kto był MŚ w innej odmianie żużla
P.S Obecnie mistrzem świata z ubiegłego roku jest holender Hummel, znasz go? śmiem wątpić bo w klasycznym zużlou by nie istniał tak jak według mnie nie będzie dziś istniał zespół Devils
Pobieram Bydgoszcz 1,57
w sts z racji bardziej równego składu i bardziej pewniejszych liderów. Juniorka lekko na Bydgoszcz bo o ile Blodorn to kot to jego partner w u21 już jest gorszy od Koniecznego.