Nie, nie, nie zgodze sie. Swietne jest jak Medvedev potrafi wstawić sie sam za soba w tych pomeczowych wywiadach.Ruski się jeszcze musi dużo nauczyć a przede wszystkim kultury bo gburstwo chyba nauczył się od Djoko
Ten komentator tak zaklocal słowa na ceremonii że nie wyłapałem wszystkiego co mówili. Jął gdziss masz powtórkę to daj znać. Na początku ceremonii jak mówiła kobieta rusek z 3x powiedział more, more co też świadczy o braku kultury i te jego minyNie, nie, nie zgodze sie. Swietne jest jak Medvedev potrafi wstawić sie sam za soba w tych pomeczowych wywiadach.
Jezeli od poczatku Cie nie nawidzi publicznosc, przeszkadza, wiwatuje Twoje błedy to trzeba miec charakter. Te wywiady Medvedeva po meczach sa swietne, i nei mowie tylko o tym slynnym wywiadzie po meczu z Djokovicem, nawet dzis zarzucil super aluzje o żonie i telewizorze po meczu.
On juz umial wstawic sie za soba na USO dwa sezony temu. Szczerosc i odwaga to pozytywne cechy, a umie jeszcze to ubrac w humor i sarkazm.
Piękne tenisowe widowisko, jeśli chodzi o dramaturgię i cieszy mnie też że to, że finalnie Nadal wyszedł z niego zwycięsko. 1. set nie dla Nadala, ale poza tym scenariusz długiego i trudnego meczu się sprawdził. Wydawało się że przy 2:3 i 0:40 przy swoim serwisie w 3. secie będzie po meczu. Przy 5:4 i 30:0 w 5-tym też się wydawało że Rafa to skończy. Ale to jest właśnie piękno tenisa!To jest tenis, czynników jest wiele. Uważam że o ile Medvedev jest faworytem, to daję mu jakieś 55% szans na zwycięstwo, więc jeśli szukać jakiegoś value to też uważam że chyba w stronę Nadala. Przychylam się odrobinę w stronę typów na 1. set na Nadala , over gemowy i setowy i długi mecz. Over 180,5 minuty , over 3,5 seta i over 0,5 tie-breaków wyglądają dobrze.
Doceniłbym psychikę i doświadczenie Nadala. Wiadomo, że to już było ponad 2 lata temu, ale warto zobaczyć przebieg 5. seta ich meczu Finals w Turynie. Nadal nie jest głupi i jeżeli będzie faktycznie tracił w długich wymianach z Medvedevem, to będzie zmieniał tempo i sposób gry i maksymalnie go urozmaicał i komplikował. Nie odpuści też do końca i jeśli ktoś w tym meczu może się zagotować w decydujących momentach to raczej będzie to Danił. Natomiast rzeczywiście jeśli Rafa nie uzyska przewagi w pierwszej fazie meczu, będzie mu trudniej go wygrać. Aczkolwiek fizycznie obydwaj mieli szansę odpocząć i myślę że nie kondycja tutaj będzie decydująca a koncentracja i skuteczność w decydujących momentach. Zobaczymy jak dobrze Medvedev będzie serwował, bo różnica z Nadalem 1. serwis vs 2. serwis może być znacząca.
Podsumowując: nie wiem kto wygra, ale skłaniam się w kierunku predykcji, że to będzie raczej długi mecz i trudniejszy dla faworyta (którym w oczach bukmacherów jest Medvedev) niż wskazują kursy. Odstawiając na bok obiektywizm i analizy szans to będę jednak bardziej kibicował Nadalowi, bo swoją karierą i postawą na korcie zasłużył na "oczko" w Wielkim Szlemie.
Faktycznie, to ja tu czegoś nie rozumiem. Nie grałem ani nie oglądałem meczu, ale powiedz jak to się stało, że Nadal nie tylko nie przegrał, ale wrócił z 2:0? Jak ten dziadek to zrobił?!Wiek ma swoje znaczenie zwłaszcza w kontekście tenisistów tak eksploatowanych jak Nadal. On się nie oszczędza, a do tego jest po ciężkiej kontuzji. Akurat trafił w finale na zawodnika, który jest maszyną do grania długich wymian i to ma największe znaczenie. Skoro tego nie rozumiesz, to nie wiem po co w ogóle dyskutujemy.
W tym filmikuTen komentator tak zaklocal słowa na ceremonii że nie wyłapałem wszystkiego co mówili. Jął gdziss masz powtórkę to daj znać. Na początku ceremonii jak mówiła kobieta rusek z 3x powiedział more, more co też świadczy o braku kultury i te jego miny