adamo80
Użytkownik
Szczerze mówiąc ja się wcale nie czuję podzielony. Jak pisałem wcześniej, wkurzali mnie ludzie bez masek zanim wziąłem szczepionkę. Nawet kilka razy zwróciłem uwagę w sklepach personelowi, ale to było przed szczepionką. Obecnie mam wywalone kto jest zaszczepiony, a kto nie bo każdy ma swój rozum i powinien wiedzieć co dla niego dobre. I także tutaj w tym temacie nie mam żadnych dużych emocji. noc chyba, że są wyzwiska. Natomiast w skali społecznej brak szczepień będzie oznaczał, że osoby niezaszczepione przechodzące COVID gorzej - kaszląc, smarkając i nie zakładając maski mogą zarazić jakąś bogu ducha winną osobę np moją lub waszą babcię lub mamę, która ma szczepionki, ale z powodu wieku np. będzie miała powikłania po COVID lub nawet umrze (znajdzie się w tych 3% osób o których wyżej koledzy piszą) - a wtedy to już nie jest fair.... Dlatego właśnie rządy innych krajów wprowadzają te różne ograniczenia. Oczywiście, że ludzie z obozu anty - także tu się wypowiadający albo uważają, że każdy i tak sobie niech przechoruje albo co ich obchodzi jakaś mama albo babcia bo albo ich wcale nie mają, albo mają po 20-30 lat i mają na wszystko wywalone bo ten wiek tak od urodzenia do jakiś 35 lat charakteryzuje się sporym egoizmem... Natomiast i tak obecnie jest o wiele lepiej niż przed szczepionkami bo każdy mógł się zabezpieczyć jak chciał.Proponuję dać bana politykom bo to oni i wyłącznie oni podzielili społeczeństwo RP i im się to udało na 100%,a ludzie myślą że oni tak dbają o ich zdrowie,to się strasznie mylą!!!!!
A 2 temat, który mnie bardzo wkurza to to, że anty powołują się, że to "eksperyment medyczny" i "normalne szczepionki" powstawały po 10 lat.... A mi się nóź w kieszeni otwiera bo cały świat medyczny stanął na głowie, żeby je tak szybko zrobić. Laboratoria pracowały po 24 godzin na dobę i tylko dlatego mamy ją tak szybko. Lepiej jak by robili 10 lat i ludzie by umierali ??? To jest niepojęte jak komuś można nie dogodzić. Pretensja, że zrobili za szybko... Powinniśmy ich na rękach za to nosić i bardzo dobrze, że mają z tego kasę. Należy im się !
Post automatycznie złączony:
Jak tak wszystko czytasz i się znasz to poczytaj różne źródła czy aby przed Omikronem chronią własne przeciwciała bo ja słyszałem, że nie, ale ze znienawidzonego przez antyszczepionkowców TVN więc wg. nich pewno manipulacja. Więc zachęcam do poczytania różnych źródeł żebyś wraz z żoną nie wylądował na wiosnę w szpitalu.Ochroniły raz, ochroniły i drugi raz. Bo zdrowie to nie szpryca w żyła tylko szereg innych rzeczy.
Post automatycznie złączony:
POLSKA NA 3 MIEJSCU NA ŚWIECIE i 2 MIEJSCU W EUROPIE PO WZGLĘDEM ILOŚCI ZGONÓW NA COVID !!!
Prof. Filipiak o tragicznym bilansie zgonów czwartej fali. W Europie mamy "srebrny medal", wyprzedzamy już Ukrainę
- Mamy dwudziestokilkulatków na oddziale, których nie udało się uratować - mówi nam dr n. med. Konstanty Szułdrzyński, kierownik Kliniki Anestezjologii i Intensywnej...
portal.abczdrowie.pl
Cytat: - I jak tam antyszczepionkowcy? Nadal chcecie mieć na sumieniu ponad pół tysiąca osób dziennie? Nadal uważacie, że szczepienia nie chronią przed zgonem? Powiedzcie to w twarz rodzinom i bliskim tych 500 osób umierających każdego dnia - pisze w mediach społecznościowych prof. Filipiak.
Ostatnia edycja: