Ze wam tak sie chce.
To jest wazna kwestia
Szczerze, takie komentarze, że staniemy się Wenezuelą czy bankrutującą Argentyną, jakie pojawiały się jak PiS doszedł do władzy traktowałem z nadzieją, że nie macie racji.
Ale macie. Rozdawnictwo, dodatek do dziecka, dodatek do mieszkania, dodatek do dodatku, tarcze, socjal pełną gębą plus zwiększanie podatków dla tych, co generują dochód, czyli małych i średnich polskich przedsiebiorców i klasy średniej. Do tego lockdowny blokujące działania firm. I zdziwienie wielkie, że jest inflacja. Rząd za moment wprowadzi tarczę i dodatki infacyjne dla biednych.... potem dojedzie klasę średnią i firmy... ceny wskoczą... to wszystko będzie znowu droższe to rząd da kolejną tarczę inflacyjną.
Nie dziwne, że ludzie przed tą paranoją, która doprowadza do zamiany ciężko zapracowanych pieniędzy w papier toaletowy uciekają w mieszkania... przynajmniej jakoś się da zabezpieczyć owoce pracy.... a nie czekaj! rząd myśli nad podatkiem od pustostanów i może nawet katastrem... to mieszkania nie.. to jak odkładać pieniądze na starość czy dzieci ?.... NIJAK Jedyne, co się opłaca to robienie rzeczy, których państwo nie zabierze, czyli pracować trzeba lekko, edukować się mało, cwaniakować ile się da, chodzić na spacery i pić z sąsiadem. Witaj komuno.
Złoto, srebro i wysokiej klasy diamenty, niekoniecznie ciężkie - 0,33 karata najwyższej klasy z najlepszym certyfikatem to marne 2500 złotych, a można połknąć, jak będą iść ruskie. Trzymane w różnych miejscach, kupowane tak, żeby nie wiedział nawet kurier - najlepiej osobiście. Dogadać się z rodziną na wypadek kradzieży - część naszych u nich, część ichnich u nas.
Diamenty są bezwartościowe.
theatlantic.com/magazine/archive/1982/02/have-you-ever-tried-to-sell-a-diamond/304575/
Jak przyjdą ruskie to ten diament odkupię od ciebie za puszkę psiej karmy. Tu dokładnie o to chodzi, że rząd "dla ratowania" tego czy śmego zabroni posiadania złota, a własna rodzina doniesie na ciebie za dodatkowe kartki na cukier. Polacy to naród chowu klatkowego, któremu zawsze chodziło tylko o socjalizm bez wypaczeń, ale niestety niechcący obalili swoją ukochaną komunę.
Hehe jeden doktorek mi wygrazal jak napisalem ile bierze miesiecznie z Pfizera za reklamowanie tego syfu.
Zapytalem doktorku pomysl nazisci tez wydawali sie niezwyciezeni, zastanow sie czy warto to brnac, za to nie bedzie przedawnienia.
Juz nie mowiac o tym ze moge mu krzywde fizyczna zrobic, a ten zyje w swoim seiwcie ze mnie zaskarzy na facebooku
A tak sie sklada ze trafil na goscia przeprowadzajacego egzekucje facebookowe, calkowicie bezkarne, bo przeciez wirtualne. Polega to na tym ze zapowiadamy ze o tj i otej godzinie opiszemy tego goscia, wszyscy sie zlatuja, a my mu smarujemy prawdziwe i falszywe fakty. Po czyms takim on musi sie tlumaczyc dookola a ja jetem bezkarny. PRzecwiczone wielokrotnie, niektorzy sie burza bo sa bezsilni jak np napiszesz ze zona go puszcza to chodzi potem czerwony jak burak w robocie i sie wstydzi
Nawiasem mowiac mam niezly ubaw z palantow co oszczedzali kase na starosc, to bedzie mialo wartosc taka jak makulatura, niczego sie nie naucza.
Tylko maksymalne benefity plus
praca na czarmno, to daje optymalny dochod, benefity pozwalaja sie na trzymanie w peletonie, zaraz za ludzmi najwyzej zarabiajacymi a nieoficjalnie mozna dorobic tyle ze suma znacznie przekracza srednia krajowa
A potem sie mozna zastanawiac gdzie i w co lokowac, tak zeby niemozliwe bylo polozenie na tym lapy przez kogokolwiek.
Pieniadz oczywiscie makulatura, smiec, jak za chwile powie glapa drukujemy 1500 miliardow i dziadki plyna
Ale na szczescie nie jest tak zle, kumaci wiedza jak sobie poradzic
To co kogo dzis bijemy, dziadkow, plebs w mieszkaniach councilowskich czy kontrolerow, lubie czasem sie wyzyc
Juz wiem! Bezdomny dostanie jakis z buta
‘Unnecessary’ homelessness law must be overhauled, say Tories (telegraph.co.uk)
Tylu smieci na ulicach a ten jemiol ktory nawet lapowek nie umial brac a do rzadu trafil tylko dlatego ze jest gejem, innych kwalifikacji nie ma, i musial zostac podsuniety, chce usuniecia przypisow kryminalizujacych bezdomnosc, ktore i tak byly fikcja
Ech nie moge sie doczekac gry Dying Lights 2 tamdopiero zombie ucierpia