Na dzisiaj również widzę świetne typy, ale najpierw krótki o meczach:
Gambit vs Furia
Furia to jedna z moich ulubionych drużyn, gra ciekawego, mało schematycznego i agresywnego csa, ale dojście do playoffów to moim zdaniem ich sufit. Gambit jest obecnie o klasę wyżej i strata mapy będzie już dla mnie niespodzianką. Może i Furia powalczy np. na takim Inferno, ale niczego więcej się nie spodziewam. Kursy są według mnie wystawione prawidłowo, 2:0 wydaje się tu najbardziej prawdopodobne, ale nie ruszałbym tego niżej niż po ~2.20.
Navi vs Vitality
Na początku jak zobaczyłem tę parę, pomyślałem od razu, że mocno w 2:0 Navi, ale po przemyśleniach wstrzymam się tutaj z grubszym graniem. Vitality gra tutaj bardzo słabo, Navi gra bardzo dobrze, wydaje się to zbyt banalne
Pograłem stosunkowo mocno przed playoffami wygraną turnieju przez Navi po kursie 2.50 i tyle mi wystarczy. Ekipa S1mpla miewa przestoje (między innymi w Blaście 4:16 z Complexity i 13:16 z OG) i są lepsze typy na to spotkanie, niż 1,80 na 2:0.
Typy na dzisiaj:
Po wczorajszym sporym sukcesie z Niko, dzisiaj mam kolejną perełkę dla odważnych, a mianowicie:
1# Największa liczba headshotów 1 mapa - B1t - @3.04 1xbet (szkoda 2 perfecto w ostatnie rundzie i o 1 przegrany )
2# Największa liczba headshotów 2 mapa - B1t - @3.04 1xbet
3# Największa liczba headshotów 1 mapa - S1mple - @11 1xbet
4# Największa liczba headshotów 2 mapa - S1mple - @11 1xbet
(można rozegrać to na różne sposoby)
Podobna analogia jak wczoraj - bukmacher patrzy na zawodników, przez pryzmat procentów, s1mple jest sniperem, więc teoretycznie nie powinien mieć tutaj szans, ale czy na pewno? Najważniejsze są tutaj statystki:
Major:
vs Nip nuke - B1t (14) 1 miejsce, s1mple (10) trzecie miejsce,
vs Nip Overpass - B1t (18) 1 miejsce, s1mple (10) trzecie miejsce
vs VP - B1t (15) 1 miejsce, s1mple (8) drugie miejsce
vs Heroic - s1mple (13) 1 miejsce, b1t (11) drugie miejsce
Wcześniejsze przykładowe mecze:
vs Entropiq - s1mple 1 miejsce
vs Nemiga - s1mple 1 miejsce
vs Complexity - s1imple 1 miejsce
Biorąc pod uwagę scenariusz w którym Navi wygrywa, widzę tutaj dwie opcje,
albo B1t, albo S1mple. Jak widać po statystykach, najlepszy gracz na świecie potrafi też być najlepszy w kwestii hsów. Jeśli będzie odskakiwał fragami od innych (co jest bardzo prawdopodobne) kurs 11 jest tutaj realny. Szanse oceniam mniej więcej ~50-60% b1t i około ~20% s1mple.
Ważni są też tutaj przeciwnicy, bo typ jest na wszystkich zawodników w danym meczu. W Vitality na szczęście mamy Zywoo, który zazwyczaj zgarnia większość zabójstw, przez co inni mają ograniczone pole do popisu.
5# Kyojin under 65 ADR 1mapa @1,79 1xbet 53.2
6# Kyojin under 65 ADR 2 mapa @1,79 1xbet
Scenariusz głównie pod wygraną Navi. Kyojin to moim zdaniem najsłabszy zawodnik Vitality, zabija głównie w wygranych meczach, poniżej statystyki z
ostatnich 5 przegranych map Vitality na tym majorze
vs Entropiq 46.8 ADR
vs Astralis 69 ADR (mapa była na styku 16:13)
vs EG 41.9 ADR
vs Heroic 60 ADR
vs VP 47 ADR
Co daje średnią 52,9 na przegranych mapach, jest to moim zdaniem ciekawszy typ niż 2:0, bo może wejść również w przypadku wygranej mapy przez Vitality (przy wygranej mapie Navi szansa na pokrycie linii jest minimalna).
I jeszcze dwa
poboczne typy na H2H zawodników:
7# yuriih więcej od Kscerato @2,90 forbet i sts 44:41
Tutaj prosta matematyka, dwóch najlepszych zawodników Furii. Na tym turnieju póki co minimalnie lepszy Kscerato, ale zazwyczaj idą łeb w łeb. U większości bukmacherów linie na zawodników są identyczne (po 17.5) Według mnie jest to typowe 50/50, a kurs 2.90 to
lekkie value. Poprawnie wygląda oferta na
ewinner, gdzie na tę samą parę są kursy 1.70-2.0. Po 2.90 warto spróbować
8# S1mple więcej od Zywoo @1,55 forbet
Kurs nie powala, ale do czegoś można dołożyć. S1mple nie dość, że po prostu jest lepszy, to jeszcze dużą rolę odgrywa tutaj drużyna i rozkład sił. Vitality różnice pomiędzy zawodnikami są trochę mniejsze i zabójstwa równiej się rozkładają. Logicznie też, zazwyczaj to wygrywająca drużyna, zdobywa więcej eliminacji
Jest to jakaś alternatywa zamiast czystego winu Navi.
Ode mnie jeszcze jedno value dostępne między innymi na
1xbet,
888starz itd.
S1mple najwyższy ADR @3,04 1xbet