Sporo typów zostało już opisanych, dlatego w paru zdaniach co i dlaczego gram.
Inter - Real
BTS @1.6 / Unibet
X2+over1.5 @1.95 / Unibet znowu Inter nic...
Oglądałem oba mecze tych drużyn w weekend i co tu dużo mówić, w obu spotkaniach było overowo. Inter na początku sezonu gra fajną ofensywną piłkę, dotychczas strzelił już 9 goli, tracąc tylko 3. Mają fajną pakę z przodu. Co prawda odszedł Big Romelu, ale załatali tę dziurę Edinem Dżeko, który już zdobył 1 bramkę oraz asystę. Ponadto przyszedł Calhanoglu, który póki co ma taki dorobek jak Bośniak. Ogólnie Inter wygląda przyzwoicie, tylko czy to wystarczy na Królewskich? Szczerze - nie wydaje mi się. Real gra lekko mówiąc wesoły futbol - zwłaszcza w obronie. Bez Ramosa z tyłu Fernandez z Militao, do spółki z Gutierrezem trochę jak dzieci we mgle, czego efektem stracona bramka w Alaves, trzy (!) z Levante i dwie z Celtą. Z przodu jednak mamy odmienionego Viniciusa i Benzynę w świetnej formie, który zapakował hattricka Celcie. Ancelotti odmienił Viniego. Brazylijczyk cały czas jest pod grą, zasuwa od 16 do 16 i gra na totalnym luzie, czego efektem był gol i wywalczony karny. W sezonie dotychczas Vini 4 gole, Karim 5 goli i 4 asysty. Wiadomo, że Celta, Levante czy Alaves to inny rozmiar kapelusza niż Inter ale Real w lidze a w
LM to też zawsze inna drużyna co było widać na przestrzeni ostatnich kilku lat. Ostatnia wizyta na San Siro skończyła się 0-2 dla Hiszpanów. Wydaje mi się, że wygrają, a co bardziej prawdopodobne - przegrać nie powinni; liczę też na to, że Inter postawi się mocniej niż przed rokiem.
Liverpool - Milan
1 + więcej RR @1.8 / Unibet rogi 15-2
Zacznę od tego, że bez bicia przyznam się, że Milanu w tym sezonie nie oglądałem jeszcze. Za to oglądałem Liverpool - trzy z czterech meczów, i... ich gra wygląda po prostu dobrze. Grają ładnie, składnie - wrócił Virgil to i w obronie jest to poukładane. Efektem w sumie 3 czyste konta Alissona. W dalszym ciągu niezawodny Salah, który już na koncie ma 3 bramki i 2 asysty, Mane (2) i Jota (2), który godnie zastępuje Roberto Firmino. Ponadto, wydaje się, że Alexander-Arnold wrócił do formy, notując ostatnio dwie asysty. Co istotne, Liverpool bardzo dużo gra skrzydłami i robią sporo wrzutek w meczu głównie za sprawą właśnie TAA czy Robertsona, oczywiście nie pomijając zawodników ofensywnych, ale to w/w dwójka najczęściej dorzuca piłkę rywalom z przodu. To przekłada się na SFG w postaci rzutów rożnych. Mecze Liverpoolu w lidze z uwzględnieniem rożnych to:
0-3 Norwich (A), rogi 3-11;
2-0 Burnley (H) 8-4;
1-1 Chelsea (H) 12-3
0-3 Leeds (A) 2-11.
Dokładnie widać, że w każdym meczu "wygrali" w rożnych + trzykrotnie zgarnęli także komplet punktów. Z Chelsea dużo nie brakło bo dominowali sporą część spotkania, ale to też za sprawą tego, że James został wyrzucony z boiska. Jak już mówiłem, nie wypowiem się nt. gry Milanu, ale zabraknie dziś Ibry, który mimo wieku wciąż jest ważnym ogniwem Rossonerrich. Wydaje mi się, że Reds powinni wygrać to spotkanie, zwłaszcza przed własną publicznością. Grupa łatwa nie jest, wręcz jedna z trudniejszych, dlatego dla podopiecznych Kloppa dziś komplet to "obowiązek".
Sporting - Ajax
BTS @1.6 / Unibet
Mam wrażenie, że to powinno być otwarte spotkanie. Sporting dotychczas w lidze gra solidnie. Jeszcze nie przegrali, bilans 9:3 - bramki stracone z Bragą, Porto i Famalicao, która była wypadkiem przy pracy bo bramka dość kuriozalna. Ajax podobnie jak portugalczycy bardzo ofensywna ekipa, która w 4 spotkaniach strzeliła aż 13 bramek tracąc przy tym tylko 1. Pierwsze co nasuwa się na myśl przeciwko mojemu typowi to ilość bramek straconych, jednakże ja bardziej wierzę właśnie w to, że obie ekipy są ofensywnie usposobione, ponadto Sporting w tych meczach z lepszymi przeciwnikami jak Braga czy Porto bramki tracił, zatem przypuszczam, że i Ajax spokojnie coś wciśnie. Bukmacherzy największe szanse na wyjście dają BVB i właśnie Holendrom, dlatego jeśli Sporting chce pozostać w walce o awans to muszą dziś zdobyć jakieś punkty. Jeśli padnie bramka do 30 minuty, to myślę, że typ ma spore szanse powodzenia, bo któraś z ekip będzie musiała się otworzyć, gorzej jak będą
szachy do przerwy, wtedy może być różnie
Bez analizy/do taśmy:
Szachtar wygra dowolną połowę @1.45
Besiktas-BVB over 2.5 + BTS @1.77
City + over 7.5 RR @1.77
PSG + over 2.5 @1.68
Club Brugge ov 2.5 RR @1.58