Liczba zwyciestw mistrza
Poniżej 27.5 1.80 superbet
Juve bedzie mistrzem bo dla mnie innej opcji raczej nie ma po przyjsciu Locatelliego, ale nawet za najlepszych lat dominacji kręcili się koło tego wyniku. Teraz to wszystko jest bardziej wyrównane, do tego dochodzi gra w Lidze Mistrzów. Roma z Mourinho+ pare transferow, Inter z Dumfriesem, Barellą, Milan, Napoli z kapitalnym Ounasem (tak wiem, ktos sie oburzy, ale dla mnie jak Insigne odejdzie to on bedzie grał głównie, a poprzedni sezon dla mnie pomimo gry w Crotone mega), Atalanta z fajnymi transferami, Lazio ze starym wyjadaczem ligii, do tego pełno ciężkich wyjazdow, a pamietajmy, ze teraz beda kibice, wiec gospodarze dodatkowa motywacja, czy to na Sardynii, czy Mapei, no wszedzie zawsze bedzie sie troche ciezej grało.
Ja obrałem sobie w tym typie Juve jako odnośnik, wiec pod to pisze, bo przepraszam bardzo, ale bez la mnie Inter o top4 moze sie pobic. Do tego ostatnio uzgodnili, zaległe mecze w kwalifikacjach w strefie Ameryki beda we wrzesniu i pazdzierniku, tam co najmniej 1 mecz koliduje z ligą i pewnie zabraknie paru graczy w
serie a. Pamietajmy, ze to wlasnie Juve ma najwiecej przedstawicieli. Typ dla mnie jeden z lepszych na ten sezon.
Udinese- Bologna 2
Spezia- Cagliari 2
Ako: 2.60 totolotek
Bet nr 1 dla mnie tego sezonu.
Udinese bez 3 najlepszych graczy, Musso to co mecz cos wyciągał, spokojnie top3 bramkarzy poprzedniego sezonu, obecnie w Atalancie, Bonifazi lider defensywy, jakby nie patrzec to Udinese słynelo wlasnie z tej formacji, poszedł do Boloni. De Paul- kapitan, wykonawca stalych fragmentow, wszystkie akcje przez niego, lider, ciezko bedzie go zastapic w Udinese. Zreszta [CUT] Udinese i Watford to tez sam wlasciciel, przychody w Udinese z transferow to ponad 50 mln, a w Watford ponad 10 na minusie wydane + pewnie jakies nowe kontrakty dla zawodnikow po awansie do
Premier League. To jest biznes, a pieniadze sa wieksze w Anglii, wiadomo w co inwestuje, tam kazde jedno miejsce na koniec sezonu jest pare razy lepiej płatne niz we Włoszech. Dla mnie Udinese walka o utrzymanie w tym sezonie.
[CUT] mac to co sie stalo w pucharze jest nie do opisania, ale prosze na to nie patrzec. Tam co najmniej 3 bramki zawalił debiutant zu19 + pierwszy karny to jego wina. Tam kompletnie nie bylo bocznych obroncow, a wiekszosc goli to po akcjach z tego sektora. Nie bylo Tomyashu, De Silvestriego, Dijksa czy Hickeya- wszystko to prawa lub lewa obrona. Mniejsza z tym, Mihajlovic wkurzony po konferencji i ladnie po wszystkich jechał, moze to i lepiej pod taki typ, po co te puchary, skupimy sie tylko na lidze.
Dla mnie Bologna ma fajna pake i nie dlatego, ze im kibicuje, ale czysto sportowo. Wzmocnili obrone- przyszedl Bonifazi, jeden z lepszych graczy Udinese, jest do tego Soumaoro, ktory juz i tak poprawił gre defenswną druzyny Sinisy. W koncu nie ma drewnianego Danilo, jezeli Tomyashu zostanie, a to naprawde jest lider defensywny to jestem spokojny o ten typ. Do tego Szkot Hickey, o ktorego pytal Celtic, ale on chce zostac we Wloszech. Ostatni sezon sporo kontuzji, teraz z tego co wiem jest przygotowany. Środek pola mają na drużyne zaraz poza top6 - Soriano, Schouten, Svanberg, Domingez. Na skrzydle kapitalny Barrow czy Orsolinii. Jak ja bym chcial zeby Orsolinii w koncu zaczął grac zespolowo, jezeli on sie w tym poprawi to znowu pewnie pojawi sie opcja transferu do Juventusu.
No i perełka- przychodzi Arnautovic. Do kazdego klubu jakby przyszedl powiedzialbym, ze to osłabienie, ze względu na charakter. Mihajlovic to wyjątek, do niego Austriak nie podskoczy. Ja pamietam taka sytuacje z jednego meczu, chyba juz o niej kiedys wspominalem. Gary Medel nie cofnal sie po piłke, Mihajlovic jak go przywołał do linii i zjebał to Chilijczyk biegał nawet po autach za piłką
W pucharze gol i tak naprawde to on wywalczył karnego po kapitalnym podaniu, dla mnie to moze byc mega wzocnienie, widac, ze mu się chciało, a to juz sukces, zresztą on własnie blyszczał u takich Twardych trenerow np. W Stoke. Tutaj lepiej trafic nie mógł, oby godnie zastapil Palacio.
Do tego transfer młodego napastnika Holendra, juz nie chce nic sugerowac, ale jego Tata grał dla Bolonii, ale jak liczby fajne 28 meczy w Bredzie - 15 bramek, oby godnie zmieniał Arnautovica, no i w razie co jest Santander, ale to szafa na ostatnie minuty.
Dla mnie Bologna top10, a Udinese walka o utrzymanie i pewnie miejsce max top15
Kolejna para mega dla mnie.
Spezia to nr 1 do spadku. Tam nie ma praktycznie nikogo z poprzedniego sezonu, a przede wszystkim trener Italiano, ktory poszedl do Fiorentiny. Zatrudnili Motte, nawet nie chce mi sie tego komentowac, ale najlepiej to powiedzial dyrektor Spezii o tym „all in”. Wszystko na jedna karte, oni wiedza, ze to moze byc niewypał, ale tylko na to stac ich obecnie. Co do kadry, no nie chce mi sie wypisywac, ale juz to zrobie. Tam nie ma z 15 zawodnikow z tamtego sezonu? Wiekszosc byla na wypozyczeniu i kontrakty sie skonczyly po sezonie.
Ricci (29), Estevez (26), Agudelo (29), Chabot (25), Vignali (21), Marchizza (21), Ismajli (17), Agoume(12), Farias(29), Pobega(20), Saponara (9), Piccoli(18), Acampora( 14)
W nawiasie ilosc meczu w poprzednim sezonie. Robi wrazenie co?
Spezia na ten moment ma tylko 3 pomocnikow w kadrze, bo przeciez Leo Sena jest kontuzjowany. Z tamtego skladu został tylko Maggiore, do tego wzieli z rezerw Atalnaty Kovalenko i jest jakis młody Wloch do tego z
serie c… No zostal Nzola, ale on bez formy, kontuzjowany. Verde jedynie to jakas jakosc, ale sam nic nie ogarnie. Zakontraktowali napastnika Mraza, ale zacytuje pewnego Pana z twittera:
„Samuel Mraz dziś debiutuje w Spezii w
Coppa Italia.
Strzały - jeden niecelny
Liczba wygranych pojedynków 2/10
Na 18 kontaktów 8 strat
Dwa razy faulował”
Co do Cagliari to dzisiaj troche sie zdziwilem czytajac, ze nie chcieli Naingolana. Zeby to sie im nie odbiło bo Rog kontuzjowany, wiec na środek pola zostaje Strootman i Marin. Nandez ma obiecany transfer i mozliwe, ze Inter to wezmie. Klub z Sardynii ma to do siebie, ze mega zyskuja na swoim stadionie, tam te trybuny sa blisko i zawsze zapełnione. Fajnie w debiucie wyglądał Dalbert, sporo rajdow, z przodu lider Joao Pedro, do tego Pavoletti czy Simeone. Obrona z Godinem, do tego ten fajny Grek, ktory chyba jako jedyny obronca wykonuje wolne
Dla mnie Cagliari spokojnie lepiej niz Spezia.
Spezia spadek
2.30 sts
O utrzymanie bedzie sie pewnie biła Spezia, Salenitara, Empoli, Venezia, no i moze jeszcze Udinese, Hellas i Genoa, bo Torino z Juricem odrzuce. Spezia to najgorsza z tych ekip dla mnie razem z Salenitara.
Salenitara niby tyle transferow, ale dwoch najlepszych strzelcow odeszlo do innych klubów.. Dla mnie razem ze Spezia faworyci do 2 ligii.
Empoli zatrzymało najlepszych strzelcow, tam jest fajny wlasciciel, układy chociazby z Napoli. Trener poszedl do Sassuolo, ale dla mnie i tak paka lepsza niz Spezia.
Venezia zatrzymala napastnikow, do tego 3 jak się nie myle dosyć poważne transfery Amerykanow, a wlasciciele sa wlasnie z tych rejonow to nie chce mi sie wierzyc, ze nie maja odpowiednich skautów.
Jednak Udinese, Hellas czy Genoa to lepszy poziom niz Spezia, beda sie bili o utrzymanie, ale koniec koncow ogarną
Spezie biore dosyc mocno, sa 3 miejsca, a kurs fajny
Juventus- Inter 1
1.70 ewinner
Na mistrza 1.8, no moze 1.9, wiec tak bezpieczniej. Allegri zna lige, mistrza we Wloszech wygrywa sie defensywa, a Inter zatrudniajac Inzagiego moze zapomniec o dobrej obronie. Jego Lazio gralo raczej wesoly futbol, tutaj powinno byc podobnie. Do tego brak Hakimiego i Lukaku, sorry, ale Edina to zna polowe obroncow w
serie a. Ja wiem, ile bramek Belg zdobyl biorac na plecy obronce, i uciekajac z pilka w strone bramki, albo asystujac, Bośniak tego nie potrafi i tyle w temacie. Jest Dumfries, niby ciagle bez kontuzji, wiec na plus dla Interu, ale to nie wystarczy. Juventus zatrzymal kazdego, pozbyl sie Demirala, przeciez ma 3 top srodkowych, do tego Locatelli, a wiec klasa w środku pola. Sciagneli tez Brazylijczyka za dobre pieniadze, pewnie jest tego wart. Dybala, ktory w ostatnim sezonie nie ogarnial, to wlasnie u Allegriego najlepsze sezony mial, on wie jak go ustawic. Do tego kapitalny Chiesa, Kulusevski, boki obrony czy Ronaldo. Jeszcze jak Morata dostawi noge w odpowiednim czasie, Juve bedzie mistrzem i tyle w temacie.
Atalanta- Milan 1
1.80 ewinner
Dla mnie tez to jest do gry. Atalanta fajne transfery, przede wszystkim Musso z Udinese, wiec topka bramkarza. Ciekawe co z Zapatą, oby zostal, wtedy juz w ogole fajny typ. Jest kapitalny Maehle, Gosens, Muriel, Malinvsky czy Pessina. Dla mnie Milan znowu nie bedzie mial podjazdu do Atalanty. Co z tego, ze wzieli Giroud, on musi dostac pilke, sam watpie, ze cos zdziala. Jak widze Leao czy Castillejo to odrazu Milan wydaje mi sie slabszy. Hakan w Interze, Kessi juz kontuzja i 2 tygodnie przerwy, Ibra tez z kontuzja, wroci podobno po reprezentacjach. Jeszcze chca Pobege znowu wypozyczyc, absurd!
Milan- Inter 2
2.20 lvbet
Pojebaly im sie kursy, wszedzie jest odwrotnie, wszystko opisane, korzytac.
Fiorentina- Bologna 2
4.00 lvbet
Żarty, buki na podstawie transfmarket chyba to oceniaja. Na ten moment dla mnie to jest 50/50. Nawet spojrzy juz na to transfmarkt- Fiorentina jest wyceniana na 240 mln, Bologna na 160 mln, ale ! Tam caly czas widnieja gracze, ktorzy juz sa w innych klubach i ta wartosc sie zmniejszy. Kouame jest w drodze do Belgii (8.5 mln), Pezzela idzie do Betisu ( 7.5 mln), a transfer Vlahovica jest na ostatniej prostej, tutaj Atletico albo City ( 40 mln). I juz ta wartosc nam sie wyrowna.
Dobra teraz bez głupot. Fiorentina ma nowego trenera- Italiano jest dobry, ale pamietajmy, ze Jego slaboscia jest obrona, sporo atakuja, ale zapominaja o tym aspekcie. W Spezii to co kolejke byly rotacje w def. Tutaj podobno ma przyjsc Nastasic z Schalke
To juz w ogole bedzie smiesznie dla mnie, Pezzela to podatawowy stoper, dziwne bardzo. Jest Pulgar, ktory w formie kot, ale z ta forma slabo przez 2 lata. Jezeli u nowego trenera nie odpali to beda mieli problem. Do tego 2-3 graczy gra w reprezentacjach Ameryki PŁD, a juz pisalem o tym co bedzie we wrzesniu
Bologne juz opisalem i jak najbardziej taki kurs do gry.
Parma top1 w Serie B
4.00 superbet
Parma to dlugofalowy projekt, prowadzony przez kapitalnego Krause. Maja fajnych graczy, pozbyli sie nieudacznikow typu Gervinho. O tych dwoch Rumunow pytaja najlepszy kluby - Man i Mihaila, ale podobno nie sa na sprzedaz. Do tego doswiadczenie na bramke- Buffon, ktory narazie kontuzjowany. Sciagneli tez najlepszego strzelca Salenitary z
serie B. Do tego doswiadczony nowo zakontraktowany Vazquez. Trener jest nowy, wygrał lige u23 z City, gdzie tam konkurencja jest naprawde duza. Uczyl sie od najlepszych, z czasem napewno to zaprocentuje.
Taki kurs warto, tym bardziej, ze buki zle to oceniaja. Dla mnie Parma, poukładana Brescia z Palacio albo Lecce z kapitalnym Code to biora. Nie wiem na jakiej zasadzie fawryzuja tez Benevento, ktore jest bez 8 pilkarzy? Monze bez najlepszych graczy?
Torino- Spezia 1
Juventus- Milan 1
Ako: 1.98 totolotek
Wszystko opisane wyzej, Torino ma Jurica i to powinno wystarczyc. Zagralo slabo w pucharze, do tego jakis uraz Belotti, ale na Spezie wystarczy. Do tego z biegiem czasu gra Torino bedzie lepsza, Juric z niczego w Weronie ogarnial to tutaj z Verdim, Madragora spokojnie da rady byc lepiej niz Spezia.
Dla zabawy bez opisu:
Hellas Werona- Bologna 2 1.55 ewinner
Torino- Genoa 1 1.80 totolotek
Roma- Lazio 1 1.70 ewinner