Andy Murray/Joe Salisbury - Marin Cilic/Ivan Dodig
[1] @1.72
Unibet 6-4 *4-3 40-30... i nie utrzymali, szkoda
Wczoraj już opisywałem pare Brytyjczyków, ale nie dodałem jednego, bo zapomniałem, ale też nie chciałem wyciągać wszystkich "atutów" z rękawa. Nie chciałem pisać o tym, że Brytyjczycy są dla mnie głównymi faworytami do złota. Chorwaci Mektic/Pavic? Widziałem ich kilka razy i według mnie są mocni tym, że Ci rasowi debliści, o których pisałem wczoraj już odchodzą. Dodig gra już tylko debla, ale i tam w parze ze swoim kolegą miewają przeróżne dziwne wpadki, a po formie z początku sezonu kiedy wygrał AO w parze z Polaskiem zostały już tylko legendy. Cilic niby ma za sobą udany sezon na trawie, ale po tym co śledziłem w jego wykonaniu w pierwszej rundzie tutaj w Tokio to zastanawiam się czy to nie jest twarda nawierzchnia posypana mączką. Dla przypomnienia przegrywał już 6-7 3-5* i wyciągnął to do wyniku 6-7 7-5 *5-0 żeby po "chwili" bronić meczową piłkę przy 6-7 7-5 *5-6 i wygrywając mecz po długim tb. Do brzegu: takie rzeczy na nawierzchniach twardych po prostu się nie przytrafiają na tym poziomie. A chce przez to przekazać, że mocny serwis nie będzie aż takim atutem Marina.
Kursy lecą w dół, buki się orientują, że to nie są kasztany.
Novak Djokovic/Nina Stojanovic - Marcelo Melo/Luisa Stefani
[1] @1.55
Unibet
Typ bardziej na czuja, bo Novak nie jest i nigdy nie będzie deblistą, brakuje mu tej czutki, którą ma Federer czy Murray. Nole zrobił finał w deblu w turnieju na Majorce, który odda walkowerem, a po drodze ogrywał z przeciętnym Hiszpanem uznane deble (Brkic/Cacic, Granollers/Zeballos, Marach/Qureshi). Melo miałem okazje oglądać kilka razy, głównie w grze z Kubotem i umiejętności jeszcze są, ale precyzja już nie ta, a serwis Melo na Novaka nie powinien być aż takim atutem kiedy po drugiej stronie siatki stanie najlepiej returnujący facet w całym tourze. Stefani aż tak bardzo nie znam, ale patrząc po wynikach lepiej się czuje na szybkich nawierzchniach, a ta w Japonii taka...nie jest. Nina potrafi grać mocno bez przedłużania, więc kolejny plus.
Jak już wspomniałem Novak nie jest deblistą i nigdy nim nie będzie, ale skoro zgłosił się do miksta to raczej nie po to żeby odebrać "wpisowe" i odpaść 2-6 2-6.