Z 3 miejsca 4 pkt powinny dać awans, raczej ciężko będzie nie awansować z takim dorobkiem punktowym i przy bilansie bramkowym jaki mają Ukraina i Austria.No, ale jak to ? Holandia z pierwszego , a z trzeciego będą wybrane zespoły z różnych grup więc skąd wiedzą, że z 3 wyjdą ? Sorry za te pytania, ale za skomplikowane dla mnie to wychodzenie z 3 miejsca
MOIM ZDANIEM TAK.Rozumiem, że remis w meczu Ukraina - Austria jak padnie remis bezbramkowy/bramkowy to obie ekipy mają pewny awans bez żadnych kalkulacji?
Totalizator sportowy przeprowadzi losowanie . Tak poważnie to nic skomplikowanego w tym nie ma wychodzą 4 drużyny z najlepszym dorobkiem punktowym. Jedynie nie wiadomo z kim te drużyny zagrają w 1/8 finału bo to jest uzależnione od tego z których grup będą te drużyny. I tak z tej grupy drużyna z 3 miejsca za rywala będzie miała albo zwycięzcę grupy Francja/Niemcy/Portugalia albo zwycięzcę naszej grupy. Drużyna z drugiego miejsca trafia na Włochów. Tutaj Austria jest w lepszej sytuacji i im bardziej powinno zależeć na remisie bo mogą przykładowo trafić Szwecję Polskę, a nawet Słowację.No, ale jak to ? Holandia z pierwszego , a z trzeciego będą wybrane zespoły z różnych grup więc skąd wiedzą, że z 3 wyjdą ? Sorry za te pytania, ale za skomplikowane dla mnie to wychodzenie z 3 miejsca
Tylko czy lepszą sytuacją jest awans z 2 miejsca i wpadnięcie na Włochy? Fakt, że zajęcie 3 miejsca po pierwsze nie daje gwarancji awansu (choć raczej z 3 punktami i bilansem 4-5, przy założeniu, że Ukraina przegra 1-0, to raczej by wyszli), a poza tym nie wiadomo, na kogo trafią. Czy na zwycięzcę naszej grupy czy grupy śmierci.Ukraina jest w lepszej sytuacji niż Austria bo mają lepszy bilans bramkowy i przy remisie to oni wychodzą z 2 miejsca
Tyle to ja wiem. Tylko jak widać nie zrozumiałeś o co mi chodzi. Remis pasuje obu ekipom bo zapewne da awans i Austrii i Ukrainie. Ale remis spowoduje że Ukraina trafia na Włochy, a Austria na zwycięzce naszej grupy lub grupy z Francją. Więc dla kogo ten remis daje więcej Ukrainie czy Austrii która w najbardziej optymistycznej wersji może trafić na Słowację?Ukraina jest w lepszej sytuacji niż Austria bo mają lepszy bilans bramkowy i przy remisie to oni wychodzą z 2 miejsca
Czytam często Twoje wpisy i jeszcze nie spotkałem się z rzadnym mądrym. Są one po prostu bezsensowne i głupie.No jak Austria wygra 1-0 to tez bedzie ladnie, wszyscy wykiwani a Ukraina tez moze chyba awansowac jeszcze
Apropo dlaczego udawac hipokrytow i sie oburzac jesli jednym i drugim pasuje wynik to dlaczego nie moga on i wyjsc na boiska podac sobie rak i zejsc do szatni po minucie? Co w tym oburzajacego?
Jesli obie strony na cos sie zgadzaja i umawiaja, nikt nie ma nic do gadania, bo niby dlaczego.
Nie widze zadnego problemu jesli obu pasuje wynik, po co ryzykowac kontuzje.
To innych problem ze nie grali wystarczajaco dobrze i teraz ich los zalezy od innych, jesli taka Hiszpania czy Dania nie wygrala ani jednego meczu to niech teraz nie kwili bo to ich wina ze odpadna, a nie ze ktos sie umowil
Apropo jak juz remis to chyba lepszy dla obu druzyn jest wysoki remis typu 2-2, 3-3 no nie?, Ale kazdy remis ich premiuj, bardziej wysoka porazka sie oplaca w stylu 4-5 niz 0-1 przy ewentualnej walce o trzecie miejsce z trzema punktami, zgadza sie?
no bo nie dorosles do wyzszej retoryki. To jest po prostu wyzszy powiom dywagacji. Slyszales o cytacie 'co dla ciebei jest sufitem dla mnie jest podloga'?Czytam często Twoje wpisy i jeszcze nie spotkałem się z rzadnym mądrym. Są one po prostu bezsensowne i głupie.
Mecz piłki nożnej trwa 90 minut i nie można go zakonćzyć po 1 minucie. Jeżeli obu pasuje remis to muszą tak zagrać, ale w taki sposób by nie dać podstaw do podejrzeń o ustawiony mecz.
Tu nie ma żadnej wyższej retoryki. Cytat znam, ale nie rozumiem co on ma wspólnego z tym tematem. Nie znasz mnie, więc nie pisz co dla mnie jest sufitem a co podłogą.no bo nie dorosles do wyzszej retoryki. To jest po prostu wyzszy powiom dywagacji. Slyszales o cytacie 'co dla ciebei jest sufitem dla mnie jest podloga'?
Ale moze kiedys zrozumiesz, to na pierwszy rzut oka nie ma sensu, ale wiekszosc jest glupia i bardzo dobrze.
Co zlego w ustawionyym meczu jesli obu pasuje. Jesli ktos jest wykiwany to ktos inny, kto mogl sie postarac o zwyciestwo a zawiodl to niech do siebie ma pretensje
Dlaczego niby Ukraina czy Austria ma sie zabijac dla Danii czy hiszpanii, dla jednych i drugich dobre jest wywalenie obu bo jedi obrze graja, a drudzy moga byc grozni, strasza poki co nazwa
Na miejscu obu bym polozyl sie na boisku i remis. A niech sobie krzyczy caly swiat to nasza sprawa (Austria, Ukraina)