Witam! Informacja ode mnie Panowie jest następująca. Mieszkam w Norwegii i rzeczywiście od 18.04 wyłączają możliwość dokonywania "zakupów" jeśli mój adres zamieszkania jest z tego kraju. Posiadam konta w dwóch bukach:
1xbet jak i 22bet. Sytuacja wygląda tak, że
1xbet mając te licencje Curacao (siedziba Cypr), nie dopuszcza możliwości transferu przez EcoPayz, zaś 22bet i tutaj właśnie nie wiem czy ma cypryjską czy Curacao dlatego że normalnie mam dozwolony przelew przez Eco. A przecież to klony
I jeśli chodzi o państwa z EEA (czyli na nasz język EOG) to któryś użytkownik podał tutaj listę i co zauważyłem zostały z niego wykluczone trzy państwa które de facto należą do EOG/EEA ale już nie do Unii Europejskiej a takimi krajami są właśnie moja
Norwegia,
Islandia jak i Lichtenstein. Coś tu się kroi i najwyraźniej nie jest to chleb...
Druga sprawa Pany, czy myślicie że jak mam normalnie konto zweryfikowane z ECO i dostałem od nich ten e-mail,
- Starting from 18 Apr 2021, you will no longer be able to make purchase transactions with ecoPayz Merchants.
- You can receive payouts from ecoPayz Merchants until 25 Apr 2021 inclusive.
- Other ecoPayz account features available to you remain unchanged.
to czy myślicie że jak napisze do nich że przeprowadzam się z powrotem do Polski, zawnioskuje o zmiane adresu i na potrzeby weryfikacji dodam jako załącznik potwierdzenie posiadania rachunku bankowego z polskim adresem lub ewentualnie wyciągne z urzędu potwierdzenie zameldowania, czy wtedy nie będzie problemu żeby używać konta chociaż w tym 22bet skoro nie zablokowali EcoPayz'a? Zapewne problem się pojawi w przypadku logowania, ale jedyny sposób to używanie VPN. Kolejny kłopot? Co jeśli zaznaczę, że przeprowadzając się oczywiście zmieniam prace i będę korzystał z innego IP ze względu na bezpieczeństwo np
praca w dużej firmie lub w centrum handlowym, a z IP wiadomo jakiego VPN-owskiego
Jak to widzicie? Nie zlewają się zbyt te sytuacje? Przecież może nastąpić taki zbieg okoliczności w życiu, zresztą jestem jednym na tysiące jak nie więcej... a może dedykowany adres IP załatwi sprawe? Czekam na jakąś opinie Panowie, pozdrawiam!