Może małe podsumowanie...
Co do typów jestem zadowolony, Mistrzostwa Świata przyniosły zysk to cieszy.
Największy przegrany turnieju?
Zastanawiałem się nad 2 drużynami jednak wybrałem
Chorwację.
4 miejsce w II fazie to wstyd. Zremisowali sensacyjnie z Japonią, przegrali wyraźnie z Argentyną i zostali upokorzeni przez Danię. W swoim składzie mają wiele gwiazd, oczywiście gwiazdy, które są bliższe zakończenia kariery ale jednak po coś tutaj przyjechali a ich gra wyglądała beznadziejnie.
Największy wygrany turnieju?
Myślę, że
Szwecja bez swoich największych gwiazd zagrała ponad stan. Srebrny medal to na pewno ich sukces. Pewnie mają niedosyt ale z czasem docenią srebrny medal i 2 miejsce na świecie.
Drużyny na plus?
Z całą pewnością można tutaj wpisać
Polskę. Chyba przez wielu uważany jest turniej za udany, co prawda ten remis z Niemcami pechowy i jest niedosyt bo niby tylko 13 miejsce a mogło by być 9 ale mimo wszystko można pozytywnie patrzeć w przeszłość.
Węgry myślę, że również możemy zapisać im plusa. O mały włos a nie wyrzucili by Francji w ćwierćfinale a tak to pewny awans do ćwierćfinału.
Egipt chyba także można zaliczyć na plus. Gospodarze byli bardzo blisko sensacji i wyrzucili by Mistrza Świata.
Drużyny na minus?
Norwegia, tak jak wspomniałem zastanawiałem się nad 2 drużynami a tą drużyną była jeszcze
Norwegia. Jednak porażka w ćwierćfinale z Hiszpanią nie jest takim wstydem jak porażka z Argentyną czy remis z Japonią i nie wyjście z grupy. Jednak
Norwegia miała apetyt na medal.
Słowenia moim zdaniem duży minus jak na potencjał kadrowy to tutaj zaprezentowali się kiepsko.
Niemcy na pewno myśleli o awansie minimum do ćwierćfinału. Wiadomo braki kadrowe były wyraźne mimo wszystko uważam, że turniej zakończony lekko rozczarowująco.