Argentyna - Katar
Madadi under 3,5 bramki @2,03 fortuna
Madadi to lewoskrzydłowy drużyny Kataru, który na początku MŚ prezentował się bardzo dobrze. Dużo strzelał i wykonywał rzuty karne.
W pierwszym meczu z Angolą zdobył 8 z czego 4 z rzutów karnych. Natomiast w drugim meczu z Japonią 6 bramek z czego 3 z rzutów karnych. I wszystko zapowiadało się, że będą w to bardzo dobre MŚ w jego wykonaniu, do momentu aż nadszedł mecz z Chorwacją, w którym to Madadi zmarnował 3 rzuty karne. Ogólnie w tym meczu zdobył 4 bramki z czego 2 z rzutów karnych.
Od feralnego meczu z Chorwatami dużo stracił w oczach trenera. Odebrano mu przywilej wykonywania rzutów karnych jak również jego czas przebywania na parkiecie także się skrócił. Z Danią wystąpił 26 minut, zero bramek, a z Bahrajnem 29 minut i 1 bramka. Gdzie wcześniej grał 37 min. z Angolą, 53 min. z Japonią i 49 min. z Chorwacją.
Argentyna to najlepsza drużyna Ameryki Południowej, która swoją siłę opiera na bardzo dobrej grze defensywnej. Traci mało bramek. Tylko grający szybko i ofensywnie Duńczycy potrafili im strzelić 31 bramek, a Katar to nie
Dania.
Jedni i drudzy z szansami na awans, choć Argentynie wystarczy remis, a Katar musi wygrać i liczyć na potknięcie Chorwacji.
Spodziewam się, że
Argentyna postawi twarde warunki, zwłaszcza w obronie, bo nie musi atakować na ura i Katarowi będzie trudno o zdobycze bramkowe.
Capote under 6,5 bramki @1,85
Zawodnik wrócił po chorobie i z Bahrajnem zagrał swój pierwszy mecz na tych MŚ i zdobył aż 9 bramek, ale nie wydaje mi się, że w meczu z Argentyną będzie mógł aż tak łatwo zdobywać bramki. Tak jak pisałem wyżej,
Argentyna gra świetnie w obronie. Szczególnie
trudno jest zdobyć bramkę z 9 metra.
- z Kongo stracone 4 na 14 prób z 9 metra
- z Bahrajnem 4/15
- z Danią 5/9
- z Japonią 6/24
- z Chorwacją 6/17
Capote to typ zawodnika, który bazuje na rzutach z 9 metra i właśnie z Bahrajnem zdobył tak 4 bramki, ale tu będzie o to dużo trudniej i nie wydaje mi się aby przy tak dobrze grającej w defensywie Argentynie mógł zdobyć 7 bramek