Pomyliłem sie co do meczu Kanady z Rosją, bo jednak rosjanie przegrali go w zasadzie w szatni, było mnóstwo nerwowosci , niedokładności a miedzy strefa ataku i obrony była olbrzymia luka w która bez problemu wjezdzali szybcy kanadyjczycy. Ale to juz historia i nie ma co wałkować.
Dzis finały
W meczu o brąz Rosjanie zmierzą sie z walecznymi finami, którzy w zasadzie mieli juz dogrywke w głowach ale jednak stało sie inaczej. Niewiele osob dawało jej realne szanse na czwórkę a jednak wywalczyli ja konsekawencja , uporem ale i skuteczną grą. Ja jednak dam jeszcze dzis ostatnia szanse rosjanom. Mysle ze zdołaja sie zrehabilitować, napewno zejdzie juz stres i nerwy bedzie wiecej luzu, sportowo przewyzszaja finów nie bedzie łatwo, ale wierze ze sa w stanie sie poprawic i zagrac to co potrafia i to czego sie od nich oczekuje. Wazna bedzie obsada bramki ale nawet jezeli stanie Askarov to wydaje mi sie ze poprawi sie na tyle by dac graczom w polu troche spokoju
Rosja RT kurs 2,3
Rosja bez formy, liderów i pomysłu na grę. Pierwszy ich gol troche szczesliwy, pozniej im dalej w mecz tym gorzej i bardzo dobrze że ich Finowie ograli, szkoda było kasy na nich
No i finał. Jezeli kanadyjczycy nie zdobeda złota bedie to niespodzianka, sensacja nie. Jednak wydaje mi sie ze bedzie to bardzo ciezki mecz dla nich. Amerykanie maja podobny styl gry, sa szybcy, zwinni i zgrani. Jezeli w bramce nie beda mieli kłopotów moga zaskoczyc dzis Kanade, maja wielu zawodników juz na poziomie
NHL i z pewnoscia nie poddaja sie juz w szatni. Kanada ma wszystko dobra obrane i bramkarza. Levi od dwoch nie wpuscił bramki, broni swietnie, ale czy dzis wytrzyma? wg mnie wpusci co nieco, Amerykanie dobrze graja PP i sa skuteczni, Ten mecz bedzie zupelnie inny dla Kanady. W historii finałów amerykansko-kanadyjskich w Kanadzie lepiej wypadaja gracze
USA, i w oststnich latach młodziez
USA dobrze sobie radzi z Kanadą, ja ide w strone
USA
USA plus 1,5 kurs 1,98
USA win kurs 3,6
pierwszy gol
USA kurs 2,4
Remis kurs 5,6