Memphis to drużyna zmotywowana na PO, nie tak zmotywowana na PO jak Portland czy Phoenix, jednak nadal zmotywowana.
Nie śledzę Charlotte za dużo - raz grałem tylko spotkanie, w którym byli, vs Brooklyn, po prześledzeniu meczu, rzucało się w oczy, że to nie Charlotte wygrało, a Brooklyn przegrał. Charlotte paczka fajna - mój człowiek Graham, LaMelo - ładnie rozgrywa, Hayward, no i Rozier - Scary Terry ALE :
Mają braki, nie wiem jakie - nie śledzę ich, ale LaMelo jest nowy, Graham relatywnie także, Biombo niby fajnie, ale sporo do poprawy, no i Rozier franchise playerem nigdy chyba już nie będzie, mimo ładnego, momentami pięknego kunsztu ofensywnego jak się odpali.
Będaą sztaby lepszych teamów znajdować te błędy i systematycznie je atakować. Ponadto zaangażowanie takich zespołów wzrasta - muszą zapewnić sobie miejsce w PO, do tego momentu jest to dla nas teoretycznie czas najlepszy - później jest luzowanie przed PO.
W każdym razie myślę, że mogą zjechać z bilansem Charlotte.
Co do Wizards, widząc brak Westa przez chwilę zastanawiałem się czy ich nie obstawiać
. Westbrook w zeszłym sezonie znalazł sie na mojej czarnej liście - nie chodzi,że czarna lista, że gram przeciwko niemu i jest taki zły.
Tylko czarna lista, na tej zasadzie, że unikam go kiedy gra - może zdobyć 30 dodać 10 zbiórek, 10 asyst, może zdobyć 8 na skuteczności 3/15, któż go tam wie.
W tym sezonie znalazł się tam również Kyrie.
Idąc za radą Buffetta, nie inwestuję w to czego/kogo nie rozumiem.
Dalej Detroit - podejrzewam, że Grant miał używanie na Theisie - nie wiem ile zdobył, teraz wstałem, ale Daniel Theis stanowi problem już od zeszłych PO i Thompson niestety chyba go nie rozwiąże.
Zastanawiałem się po mojej ostatniej porażce - under 109,5pkt Detroit z kimś tam - jak mogli to zrobić? - Rose nie gra, Griffin nie gra.
Co ciekawe, w toku analizy
( spojrzałem na zeszły sezon, podzieliłem spotkania kiedy, był tylko Rose, tylko Blake, kiedy nie było obu i kiedy byli obaj, zapisywałem wyniki punktowe, ponadto co by nie było tak prosto
, wyeliminowałem 6 skrajnych drużyn z zeszłego sezonu z przodu i z tyłu - miejsca w rankingu 1-6 i od 24-30 - jeśli chodzi o ofensywę, obronę i tempo gry - chodziło aby uzyskać maksymalnie wiarygodną próbkę )
wyszło, że kiedy nie gra Griffin a gra Rose, zdobywają 111,78 pkt - a ich średnia w zeszłym sezonie była w okolicach 107 nie pamiętam dokładnie.
W każdym razie, brak tych All-Starów, sprawił ostatnio, że wpłynęło to pozytywnie na grę zespołu nie negatywnie - dałem się nabrać podejrzewam dawnym osiągnięciom tych panów - nawet nie wziąłem pod uwagę, że ich brak może wpłynąć pozytywnie na zespół.
Tak więc wydaje mi się, że mogą być jakieś prawidłowości, aczkolwiek część mógł sobie wmówić mój mózg
. Moja wypowiedź staje niejako w kontrze do tego co mówisz alex.bp jednak nie atakuję Ciebie, dzielę się swoimi spostrzeżeniami - przepiękny typ na Memphis (!!), solidne kursiwo
nie jakieś tam moje 1,70-1,90.
Dobre, rozgadałem się lecę się kąpać i rozbić śniadanie rodzicom
Peace out, B.