Witam, na warsztat :
CHICAGO BULLS vs INDIANA PACERS
WIN PACERS ( bez remisu )
ETOTO
1,55
Co ciekawe w zeszłym sezonie Indiana trzykrotnie wygrywała z Chicago, zastanawiają tak
wysokie kursy na ten zespół w obliczu powolnego, acz stanowczego stabilizowania się formy Oladipo, rozwoju Turnera czy kunsztu technicznego Sabonisa, który z roku na rok, zyskuje coraz więcej doświadczenia ( ma dopiero 24 lata! ).
Historycznie, wygrywali nawet bez Turnera, dwukrotnie - natomiast kiedy na parkiecie był i Myles - center Bulls - Wendell CArter JR - zdobył uwaga, uwaga ... 4 pkt. Jest 6 cm niższy, 9 kg cięższy niż Myles, nie wróżę mu dziś łatwej pracy.
Ponadto mamy Mr. President - Malcom Brongdon - dobrze budujący przemyślaną ofensywę - przedłużenie trenera na parkiecie.
Ławka również nie wygląda źle - przyzwoicie rozgrywający TJ McConell, bracia Holiday, podpatrujący kunszt rozgrywajek od trzeciego brata Jrue - grającego obecnie w barwach Bucks.
Dodajmy shootera - McDermotta - który ostatnio zanotował przeciw NYK skromne 0/6 zza łuku - jednak był kryty przez dobrego obrońcę - Kevina Knoxa ( zwyczajowo ma bodajże 40% za łuku
) i robi nam się ładnie ułożona, głodna zwycięstw paczka.
Patrzyłem na ich kalendarz - ciężka seria przed nimi - Boston mocny, Brooklyn mocny, Miami mocne, Milwaukee mocne - takie spotkania są na ich celowniku, mają w założeniu być wygrywane - będzie zaangażowanie.
MEMPHIS GRIEZLLIES vs ATLANTA HAWKS
HAWKS OVER 116,5PKT
ETOTO
1,70
Ostatnio zdobyli 124 pkt grając przeciwko nie najszybszym Chicago - 10te tempo w lidze. Dziś stają naprzeciw energicznych Miśków, grają oni up tempo, myślę, że Jonas - center MEM - będzie musiał zluzować w obronie jeśli Trae nadal tak będzie grał na faule, nie ma ponadto Jarena Jacksona - świetnego rim protectora w obozie Griezllies - będą atakować i będą punktować raz za razem Jastrzębie.
Hawks w zeszłym sezonie średnio zdobywali 111.8pkt, jednak dużo się zmieniło w tym offseason - utrzymali tempo, a poprawili jakość ofensywy.
Dodali w offseason Bojana i Gallinariego - dobry to będzie zespół jak rozwinie skrzydła dodatkowo Collins i Capela będzie na pokładzie.
Zanim spojrzałem na ofertę buka - zapisałem sobie, że linie od 117,5 - 120,5 pkt mogą stać po naszej stronie. 116,5 zdaję się mieć zatem dodatkowo większą rację bytu.
Peace out, B.