Dziś trochę więcej czasu więc dorzucę coś od siebie, wczoraj +++, przedwczoraj zabrakło tylko Isnera do ładnej sumki, oby dzisiaj równie owocnie.
Bautista - Kecmanovic
Typ: Powyżej 29.5 gemów @1.39
Awans Hiszpana nie podlega dyskusji, zastanawia mnie jednak dlaczego miałby tu być taki rozjazd? Agut w poprzedniej rundzie wygrał co prawda 3:0, ale Sandgren sam oddawał punkty, masa błędów a mimo to żaden set nie został przez Aguta zdominowany(6-4 6-4 7-6). Serb po pięciu setach z Magerem, gdzie miewał przestoje i doprowadzał rywala nawet do breaków, aczkolwiek kojarzę jego mecze z amerykańskich kortów przed pandemią i podobała mi się jego gra tam. Co by nie było, 12 gemów powinniśmy od niego dziś zobaczyć, może nawet urwie seta, linia na tyle niska że na pewno warto ją wrzucić na kupon.
De Minaur - Gasquet
Typ: Gasquet wygra przynajmniej jednego seta @1.47
W pierwszej rundzie oglądałem jedynie mecz Ryśka, bardzo ładnie odprawił Ivo Karlovicia, szczególnie efektowne było wygranie tb wynikiem 7-0. Trzeci set to już była formalność, gdzie Chorwat padł siłowo. De Minaur mnie nie przekonuje, odprawił co prawda Martina gładkim 3-0 ale dziś rywal z nieco innej półki. Za nic nie postawiłbym złamanego grosza, że dziś również wygra 3-0. Oglądałem skróty z meczu ze Struffem z Cincinnati, gość grał naprawdę słabo, polecam obejrzeć sobie kilka niewymuszonych błędów z jego strony, oczy krwawią. Przy dyspozycji obu panów set Francuza jest naprawdę bardzo realny, a i kurs zadowalający. Opcja na powyżej 3.5 setów w meczu także do gry.
Kuzniecow - Chaczanow
Typ: Powyżej 31.5 gemów @1.39
Tutaj również idę w gemy, rosyjski pojedynek, nie sądzę że Kaczor będzie chciał gnoić rodaka, ten wraca po przerwie jednak z przytupem, ogranie Querreya w roli mocnego doga(6.30) i to 3-0 o czymś świadczy. Chaczanow za to po męczącym pojedynku z Sinnerem(3:2), także robił sporo błędów, jeśli dziś się powtórzą Kuzniecow na pewno je wykorzysta, ponieważ on zagrał bardzo dobre spotkanie. Osobiście nie zdziwiłbym się nawet jakby Kuzniecow dziś wygrał, ale na to stawiać nie będę, kurs na wskazaną linię mi wystarcza, a typ uważam za jeden z pewniejszych w dniu dzisiejszym.
Ruusuvuori - Ruud
Typ: Ruusuvuori @1.57 [zwrot]
Typ: Powyżej 3.5 seta @1.49 [zwrot]
Nie widzę tutaj innej opcji, po tym jak Fin odprawił Bedene w poprzedniej rundzie czekałem tylko na jego mecz w drugiej rundzie. Rywal spokojnie w jego zasięgu, Ruuda tak naprawdę powinno już w turnieju nie być, ale szczęśliwie odwinął mecz z McDonaldem. Nie czuje się on na tych kortach najlepiej i widać to było przez całe 5 setów jego poprzedniego meczu. Fin natomiast jak ryba w wodzie, granie w roli doga na pewno mu dawało luz psychiczny, ale jednak Bedene momentami kompletnie bezradny. Nie wierzę, że Ruud jest w stanie tu wygrać 3 sety. Dorzucam typ na powyżej 3.5 seta w meczu, bo jednak zmęczenie powinno się pojawić u każdego z nich, Ruud mimo wszystko na pewno powalczy i seta raczej urwie. Uważam jednak, że ostatecznie zobaczymy w następnej rundzie faworyta dzisiejszego meczu.
Dimitrow - Fucsovics
Typ: Dimitrow powyżej 19.5 gemów w meczu @1.67
Jak dla mnie typ formalność, Dimitrow odesłał Paula w koncertowym stylu ogrywając go 3:0. 20. rakieta świata pokazuje, że chce powtórzyć sensację z zeszłego roku. Przypominam pamiętny mecz z Federerem, gdzie w ćwierćfinale Bułgar wygrał 3-2(kurs na niego wynosił 11). Węgier w pierwszej rundzie dostał marnego Delliena, wygrana była formalnością. Panowie mierzyli się jakiś tydzien temu w Cincinnati, wygrał Węgier 2:1, dziś idealna okazja na rewanż, myślę że 3-setowy pojedynek będzie na korzyść Bułgara, pamiętajmy że na Szlemach gra on zupełnie inny
tenis. Mecz będzie zacięty, spodziewam się co najmniej 4 setów i wygranej Dimitrowa, co pokryje mój typ.
Wolf - Carballes Baena
Typ: 1/+34.5 gemów w meczu @2.27
Tu trochę ryzykowniej, ale na pewno warte spróbowania w singlu. Jeśli Wolf zagra tak jak z Pellą to nie widzę szansy na awans Hiszpana. Jest to tenisista, który głównie gra na nawierzchni ziemnej, gra na twardej to zupełnie nie jego konik, Wolf natomiast amerykańskie korty uwielbia. Dokładam over do jego wygranej, ponieważ potrafił w meczu z Pellą przegrać sobie nagle seta 6-0. Do tego na początku roku grali mecz w ramach Challengera w Noumei, gdzie mecz zakończył się wynikiem 2-1 dla Wolfa, nawierzchnia również twarda. Myślę, że stać tu Hiszpana na wygranie seta, jednak Wolf na pewno nie odpuści i wyciągnie swoje asy z rękawa, co pozwoli mu awansować dalej. Technika, serwis oraz siła na korzyść gospodarza, co w długich pojedynkach jest kluczem do sukcesu.