Przeanalizowalem pola startowe, ktore chodza w tym sezonie na nowym Olimpijskim, uklad biegow i oczywiscie uwzgledniajac forme zawodnikow wyszlo mi:
Zagar-Doyle 1 2.1
Iversen-Lindbaeck 1 1.72
iforbet
Na poczatku warto zaznaczyc, ze statystycznie duzo gorsze w tym sezonie sa pola B i D. Tor oczywiscie bedzie nieco inny niz w lidze, ale A we Wrocku chodzilo zawsze, niezaleznie od przygotowania nawierzchni. Z niego zaczyna Iversen w bezposrednim pojedynku z Lindbaeckiem (D) i mysle, ze powinien tutaj co najmniej 2 punkty uciulac. Lindbaeck tak samo polem czwartym zakonczy zmagania, natomiast Iversen.. przy krawezniku. Ponad wszystko Dunczyk nie lubi robic kompletnego zera w
GP, nie pamietam turnieju, w ktorym mialby on komplet, ale jednoczesnie nie wiem czy kiedykolwiek zrobil mniej niz 3 "oczka" (pewnie tak, ale pojedyncza historia). Co do pary Zagar-Doyle - mozna podejsc tak, ze Matej nie lubi Olimpijskiego, ale ja jednak jeszcze raz gram wg pol startowych - Doyle zaczyna z B na Dudka, Zmarzlika i Janowskiego i czarno go widze, a w trakcie zawodow ma 2 razy D. Szanse na trojke ma w zasadzie tylko w ostatnim starcie kiedy kumuluja mu sie teoretycznie latwiejsi rywale. Zagar zaczyna z Michelsenem, Frickiem i Madsenem rowniez z B. Dosc przyjemna ma jednak druga czesc zawodow, kiedy bedzie startowal z pierwszego i trzeciego.
Na koniec- podejrzewam, ze jedynie Zagar otrze sie z wymienionych o "osemke", co mnie akurat zadowala. Nie lubie typowac
GP ze wzgledu na loterie w dwoch biegach polfinalowych i finale, ale forma wymienionych oraz pola startowe skierowaly mnie na te dwie pary.