Awans Rapid Wiedeń 1.75
E
efortuna
Awans Dinamo Zagrzeb 1.70
forbet
Alkmaar - Pilzno over 2.5 2.00
forbet
Awans Maccabi Tel Awiw 1.55
forbet
Nikt nic się nie odzywa, a coś pograć trzeba, ja to widze tak. Bez szaleństw w stawką, ale kursy przyjemne. Dla mnie perełka to pierwszy mecz i go napewno zagram za większą stawke.
Rapid jedzie do Chorwacji na mecz z Lokomotiwem, którego przygoda z
Champions league powinna się skończyć. Ok, w tamtym sezonie zajeli miejscie premiowane kwalifikacjami, ale w tym sezonie to już zupełnie inna drużyna- podstawowy bramkarz odszedł do Atletico Madryt, a Jakic i Tolic, a wiec dwoch podstawowych pomocników do Dinama, ktore zreszta odrazu wyłapuje wszystkich lepszych graczy w Chorwackiej lidze. Ten drugi to najlepszy strzelec Lokomotiwu w tamtym sezonie. Do tego drugi strzelec Lokomotiwu - Kastrati był wypożyczony z Dinama na poprzedni sezon i też wraca do Zagrzebia. Do tego jeszcze paru innych graczy odeszło, podsumowując napisze nazwiska i ilości meczu dla Lokomotiwu w poprzednim sezonie: Ivo (34), Tolic (31), Jakic (27), Kastrati (34), Karacic ( 30), Myrto ( 32), Atiemw (10, ale grał tylko pół sezonu). Jak widać większość składu odeszła i to czołowi gracze, jeszcze jakby tutaj był mecz przy pełnych bałkańskichh trybunach to ok, zastanawiałbym się, ale dla mnie Rapid to spokojnie bierze, u którego praktycznie zadnych roszad w składzie nie było.
Reszta meczy do jakiejś taśmy też warto, po krótce Dinamo zagra z Cluj. Rumunii juz w poprzedniej rundzie męczyli się z ekipą z Malty, wygrali niby 2:0, ale tam rownie dobrze wynik mogl pojsc w drugą strone. Dinamo jak wyzej napisalem wykupuja kazdego lepszego gracza na swoim podwórku, Dinamo regularnie zachodzi do 3-4 rundy kwalifikacji, albo nawet do fazy grupowej jak w poprzednim sezonie. Ja po 1.70 biore awans Chorwatów.
Duzy kurs na over 2.5 goli w meczu overowych zespołów, tutaj jak nie będzie szachów to bez problemu wejdzie. Ligia holenderska najbardziej overowa w Europie, do tego Pilzno, które w tamtym sezonie w Czechach strzeliło prawie 70 bramek. Biore to bardziej na zawyżony kurs, ale szanse też są spore.
Ostatni mecz gram awans Maccabi, które w pierwszej rundzie pewnie pokonało mistrza Łotwy, tutaj przyjdzie im się zmierzyć z mistrzem Litwy, a więc dla mnie poziom ten sam. W poprzedniej rundzie Litwini awansowali po karnych z drużyną z Estonii.