To co Juventus gra po przerwie i pod wodzą Sarriego to jest straszne, nie pamiętam kiedy ostatnio grali taka padlinę z tyłu. Pomijając już to że uważam Sarriego za pomyłkę na ławce Juve to widać że chłop nie ma pomysłu na grę z tyłu, w ostatnich ~5 spotkaniach (pomijam mecz z Romą) w obronie za każdym razem grał kto inny, akurat w tej formacji zmiany co mecz nie są wskazane. W bramkę Juve każdy ładował jak w kacza dupę a jutro Lyon okazji napewno kilka będzie miał.
Typerowi z tak dużym doświadczeniem nie muszę chyba przypominać, że gry z ligi nie można porównywać wprost 1:1 do
LM... Może i Juventus ma problemy z tyłu, ale żeby to przetestować trzeba mieć kogoś z przodu, a kogo ma Lyon ? To jest mecz o wejście do
LM ! A nie jakiś tam nie liczący się mecz w lidze gdzie i tak Juventus wiedział, że tak czy inaczej wygra... Lyon przerwa od grania na długie miesiące... No ok niech straci nawet Juventus bramkę - strzelenie 3 przez samego CR7 jest niemożliwe ? Porównujesz ostatnie mecze ligowe, a ja przywołam np. mecz z
LM z Atletico gdzie było 0 z tyłu, a chyba zgodzimy się, że Atletico to nieporównywanie wyższy poziom niż Lyon. Może i Juve nie zachwycało, ale PRZYNAJMNIEJ coś grało w przeciwieństwie do Lyonu... A teraz weźmy ten Lyon - pokonał takie "potęgi" jak: Gent czy Niceę nie wspominając o przegranej z inną "potęgą" jak Glasgow Rangers (zresztą na wyjeździe)... No i siła całej ligi... We Francji tylko na poziomie światowym jest PSG, we włoskiej obok Juventusu parę innych więcej... Do tego czeka Francuzów wyjazd, trybun nie będzie, ale mimo wszystko to też nie jest na ich korzyść... No i kursy: jakby na Lyon było z 5,50 jak na Real, a na Juventus 1,11 to bym tego nie grał, ale po 1,80 jak najbardziej ! Kurs na Lyon 2,02 to dla mnie żaden dobry kurs ! Ale zobaczymy dzisiaj wieczorem kto miał rację...
I dodam jeszcze jedno: tydzień temu Lyon miał bardzo wyczerpujący mecz z PSG z dogrywką i karnymi.... Nie oglądałem tego meczu, ale podobno Lyon dawał radę - pytanie tylko ile ich to kosztowało sił ? Zresztą PSG w obliczu nadchodzących meczy w
LM też mogło grać nie na 100%, ale tu nie będę spekulować bo meczu nie oglądałem... Co sezon jest tak, że drużyny takie jak Juventus pokazują w
LM poziom światowy, a wszyscy "zdziwieni" potem, że jak to tak "słabo" grali w lidze, a w
LM brylują... Liczę na to i dzisiaj...
Forza Juve !