P
102,3K
przestrzalninja
Użytkownik
dlaczego tak bylo?Nie zgodzę sie tutaj kompletnie z szansami WKK, kandydaci PSLu w praktycznie każdych wyborach fatalne wyniki, Jarubas w ostatnich miał 1,6%, moim zdaniem tutaj idzie potężna mobilizacja na Trzaskowskiego a realnie patrząc wynik Kosiniaka będzie oscylował w okolicach 6% i to będzie i tak duży sukces, gościu kompletnie nie wyróżnia się niczym i na starcie przegrywa z Hołownią i z Bosakiem według mnie zdecydowanie
od wyborow tusk - kaczynski scena polityczna jest wzglednie prawicowa - chodzi mi o swiatopoglad czyli kosciol itp. - i panuje na niej duopol. skupianie sie na dwoch glownych kandydatach ewentualnie trzecim kandydacie i potem zostawaly ochlapy do podzialu...
kandydat psl kojarzyl sie tylko z wsia... a jak wiadomo jeden kandydat nie zalatwi tylu stanowisk co kandydaci w wyborach samorzadowych... i parlamentarnych, wiec elektorat psl naturalnie nie szedl na wybory albo wybieral kandydata nr 1, badz 2.
ostatnie wybory to zmienily. koalicja polska vel nowe psl juz bardziej zdywersyfikowalo swoj elektorat.
wybory i tak zweryfikuja wszytko. na moje to biedron bedzie mial od 2,8 do 3,5 co kk daje 7 i wiecej i wygrany zaklad.
ten ostatni sondaz to kantar... dla fakty tvn24... holownia 14 procent tam ma to komus musieli zabrac procenty i wypadlo na wkk.